reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odpowiedz w temacie

Witam.

Tu pisze Małż Idy(pewnie mnie udusi za to, że piszę na jej nicku i wogóle, że czytam wasze forum), ale tak sobie czytam i czytam i pszyszło mi parę rzeczy do głowy:

Dagis- zgodnie z przepisami prawa wypowiedzenie zawsze musi być z podaniem przyczyny nie ma innej opcji. po drugie jeżeli małż pracował ok5 lat i miał umowę na czas nieokreślony to jest 3 miesięczny okres wypowiedzenia, przy umowach na czas określony zależy od umowy ale powinno być również 3 m-ce jeżeli umowa dłuższa niż na rok. Mała rada dla męża skoro tak Jego załatwili to teraz on spokojnie może (podkreślam jeżeli byly takie sytuacje) pomysleć o odbiorze nadgodzić za które mu nie zapłacicli albo nie dali wolnego. Sąd pracy lubi takie tematy, a kobiety jako jego przełozone mogą mieć z tego tytułu poważne problemy-:)

A mam takie pytanko z jakiej części Polski jesteście jeśli można wiedzieć?

Tak czytam o waszych problemach mieszkaniowych. Pewnie moja Żoncia pisala, że jestem doradcą finansowym. Chciałbym Wam powiedzieć, że warto pomysleć o kredycie hipotecznym na zakup mieszkania w programie Rodzina na Swoim to jest ostatni dzwonek!!! (nie chcę tutaj wnikać w Wasze dochody i inne sprawy finansowe) poprostu podpowiadam. Naprawdę warto, ale musiecie się spieszyć. szczegóły moge napisać jakbyście były chetnę.

Serdecznie Was Wszystkie pozdrawiam i Wasze male szkraby!!!

P.S.

Muszę to napisać (teraz to moja Żoncia to juz mnie zje). Ale jak tak Was czasami poczytam (żoncia mi pozwoli, albo da coś do poczytania) to sobie tak myslę, że Wy jesteście naprawdę nieźle pokręcone (pozytywnie oczywiście). Trzymajcie sie wszystkie -:))))

A to już do mojej Ż: KMT bardzo!!!

Do góry