reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Mała_mi my nie byliśmy tacy dzielni jak Nasza córcia....Na śniadanie jedzą zupę mleczną, więc ja muszę dać jej mleko, które Ona zjada i kaszkę i jej tam zrobią bez problemu :-) na obiad różnie, dziś całkiem niezły obiad był to podobno zjadła, najbardziej śmieszą mnie podwieczorki, bo dziś dostała jabłko i jogurt "Arabella" o smaku sernika. Tzn. akurat w żłobku rodzice dostają podwieczorek do ręki. No jak mogę jej dać ten jogurt, jak Ona w ogóle jogurtów nie je...albo baton "Princessa" jest w czwartek normalnie szok a z drugiej strony trochę mnie to śmieszy...

Posmaruj smoka Łukaszowi dentinoxem albo bobodentem, a co do mycia zębów to Oliwia też nie chce dać sobie umyć jak ją bolą dziąsła i to zrozumiałe.Je mniej i wówczas raczej papki, płynne i kupki częstsze niż zwykle a ręce na okrągło w buzi....

Zmykam do łóżka, dość mam dziś wrażeń i muszę odetchnąć...

Ostatnia edycja:
reklama
Jogurt Arabella a to taki w ogóle istnieje? Nie widziałam takowego, no a z tym batonem to śmieszne, bo jak widać dzieciaczki się tam mają dobrze że taki podwieczorek heh, nie no mam wrażenie że to już dla starszego dzieciaczka jest ale jeszcze nie dla naszych. Tak więc batonika to Ty albo mąż zje :))
Dobrze że zaakceptowali Twoją wolę co do podania mleka zamiast zupy mlecznej.

KANIA nawet nie wiesz jak się cieszę z tego co napisałaś! teraz może być już tylko lepiej :tak: a te podwieczorki to rzeczywiście śmiech na sali. Baton dla niespełna rocznego szkraba:confused: :angry::wściekła/y::no::eek:

Witam się wieczorkiem!!!! Przepraszam ale Was nie nadrobie, nie dam rady:(((
Całe dnie (po pracy oczywiście) teraz pochłania nas kupno mieszkanka. Dziś byliśmy oglądać 4 pokojowe, całkiem fajne ale niestety już zarezerwowane://// Do końca miesiąca ma się sprawa wyjaśnić bo chętni starają sie o kredyt i nie wiadomo czy go dostaną.......mam taką cichą nadzieje ze sie im nie uda:pPP trzymajcie kciuki:)

monimoni, moriam, e-lona
gratulacje suwaczkowe dla Waszych pociech:*****
Kaniu ufff super, że Oliwka tak dzielnie zniosła pierwszy dzień w żłobku:)) Myślę ze kolejne dni będą i dla niej i dla Was łatwiejsze:*****tulę:))

Uciekam bo muszę jeszcze z małżem przedyskutować kwestie remontowe.......i spać bo wypompowana jestem na maksa....mam nadzieję, że jutro uda mi sie coś więcej naskrobać:))

IKA kciuki zaciśnięte!

ja mimo najszczerszych chęci też nie dam rady nadrobić dzisiejszej produkcji :-( muszę się chyba bardziej w ten nowy rytm dnia wdrożyć, gdyż jak na razie nieco mnie to przerasta.

dawidowe- narobiłaś mi samaka na te kakao. A co do ząbkowania, to niech twoja maruda prześpi całą noc, życzymy kolejnego ząbka, a u nas jak na razie dwa są i to wsio.
Kahaa- to się ucz i wykuj, a co się uczysz, bo ja nie w temacie.
Ikaa- mój śpi ostatnio ze dwa razy i padł teraz o 19 stej, ciekawa jestem do której pośpi.
Ale się napisałam Listów Motywacyjnych, wysyłam i tak nikt nie odpowiada, chyba szybciej w totka wygram.

witaj w klubie, cisza ze wszystkich stron, bo albo mam za duzo wyksztalcenia albo za malo!!
a w totka nei gram bo i tak mam wzyciu pod gorke:p
DOBRANOCKA super ze ci sie uklada juz lepiej, ze autko chodzi, dbaj o siebie kochana.

KANIA super!!!!!!!! super!!!!! nieraz my przezywamy bardziej wszystko o 10 razy niz nasze dzieci.

IDUCHA dawaj te buty!!! dzisiaj sie chwilke nudzilam i mialam chec dryndnac i co?? i dupa, bo nei wiem jak teraz mozna sie dobijac do ciebie:)

jak prasowalam to myslalam ze padne ze smiechu.... Leane po cichutku zajeta soba w salonie, patrze a ona podpelznela pod mebel gdzie sa glosniki kina domowego, dvd i te inne. patrze co ona robi a ona wklada swoje zabawki na poleczki dokad dostanie:))))))))))))) slodki widok. patrze dalej a ona z najnizszej polki wyjela moje dwie mini ksiazki kucharskie. nie reagowalam tylko patrzylam czy zacznie targac. nie podarla ani pol karteczki, poogladala sobie obydwie, pokazywala sobie paluszkiem cos na fotkach z zarciem, ODLOZYLA na poleczke!!! szok:)))))))) za chwile dopadla reklame 3SUISSES, pomietosila i potargala!!! czyzby zakumala ze gazety mozna drzec a ksiazeczek nie??? normalnie lalam z niej:) zdemolwoala reklame kompletnie. pozniej poszlismy do naszego parku karmic golabki i jak zesmy sie zblizali to juz piszczala " kaka kaka"!
po spacerze dostala pierwszy porzadny opierdziel od tatusia zasluzony zreszta. ja w garach siedzialam, malz cos na kompie sprawdzal. ja mialam rece brudne i patrze a Leane pelznie do gniazdka gdzie podlaczony byl moj laptop. mowie stanowczo NIE!!! ona dala odboj ale za moment znowu lapie za kabel. znowu mowie NIE! odwrocilam sie bo widzialam ze miala pelznac do pilki. patrze a ona wyciaga mi kabel z gnaizdka! maz do niej doskoczyl , odciagnal ja i wrzasnal az sie poplakala. mam nadzieje ze posluzy jej to za lekcje bo mimo wszystko do tej pory jak mowie NIE to ona daje siana pod rugim razie (coby sprawdzic czy aby na pewno mowie nie). zal mi sie jej zrobilo przytulilam ja za to na tatusia takiego focha strzelila ze z 5 min nie chciala do niego isc.

za to na przewijaku przed kapiela do mnie " mammmaaa" przeslodko:)))))))) tak ladniutko i wyraznie:)))) kochana glizdusia:)

Kania no juz lepiej dziś z tym jedzonkiem zjadl ładnie zupkę i drugie danie na noc mleczko więc gitara.
Ida tent test jest niesamowity jak przeczytałam opis to cała ja.

reklama
ja tylko niczym błyskawica chciałabym szybciutko się przywitać...
złożyć gratki dla Monimoni i E-lony a dla Lenki i Laurki życzyć wszystkiego co najlepsze:-):-)
i uciekam życząc Wam wszystkim spokojnej nocki (bo niestety mimo chęci nie mam czasu na bb nad czym ubolewam)...

Do góry