reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
mój już niestety nauczył się nawet wchodzić na moje dosyć wysokie łóżko... więc nawet jak mu nie pozwalam to sam wchodzi.

Dziękuję Wam za wsparcie :-)

Sarisa, Elwirka gratuluję ząbków u Waszych Córeczek.
Happy super, że weekend udany, prezent siostrze się spodobał??? szkoda że taki nisko % ale myślę że z małżem nadrobisz :-) Ojjjj Amelka z łózia spadła??? współczuje mam nadzieję że wszystko ok?
Dziulka bardzo ambitny plan, dlatego życzę sprawnego wykonania i udanej wizyty u dr :-) 12 kg to nie jest tak dużo :-)
Roxannka współczuję nocki, rzeczywiście mąż się zachował jak.... i tu na usta cisną się słowa jakie BB nie przyjmuje, więc oszczędzę Wam tego... upadku Ptysia z łóżka też współczuję, dobrze że nic się nie stało. Do dr ze sobą czy z Patrykiem??? w każdym razie trzymam kciukasy.
Kahaa miłej i owocnej pracy :-)
Doris witaj.
Mała mi wydumałaś coś odnośnie kursu? a jak Łukasz się czuje?
Alicja jak córcia???? Jak u Ciebie z dostaniem się na kurs??
Maga jak kotek się dziś miewa?
Rysia a jak Miłosz się czuje?
Makuc Alutka już zdrowa??? a Ty z D???
Elwirka to całkiem niezła nocka, nasza z 3 pobudkami.

Zaraz minie 2 h jak Oliwia jest w żłobku, została bez płaczu ale jak się czuje teraz???
Po 12 mamy ją odebrać, już się nie mogę doczekać.
Łzy same cisną się do oczu, a moje serce płacze...
Odnośnie rodzeństwa - z moim braciszkiem w ogóle się nie dogaduję chociaż mieszkamy blisko siebie to widzimy się od święta, siostra mieszka daleko, ale mamy dobry kontakt ze sobą i bardzo się wspieramy.

witam się z domku.

niunia do żłobka nie poszła bo miała małą gorączke dostała czopka i spała dalej. rano juz był stan podgorączkowy i dostała syropek. jak narazie gorączki nie ma. Mieszkanie ogranięte, niunia najedzona bawi się w łóżeczku, 5 osób umówionych na dziś i lece prsować.

Melduję sie,że żyje, byłam w pracy na weekand cały więc nie miałam jak sie odezwać, dziś małż pojechał na 24h do pracy to będe miała czas na bb o ile szkrab pozwoli.
Z Błażkiem nie wiem co się dzieje już 3 dzień nie chce jeść załamuje się tym powoli mam nadzieje,że to mija kurcze już sama nie wiem czy to skok czy coś
Gratki dla Monimoni, E-lonie, Moriam
W sobotę byliśmy na walce u znajomych i wracaliśmy z młodym o 1 w nocy stwierdziłam,że ostatni raz tak zrobiliśmy bo jak dotarliśmy do domu dziecię nie spało do 3 rano:(((((( a ja do pracy w niedzielę na 10 h masakra.
Dziś też sie budził, wiercił i do bani:(((

Sarisa wiesz ,ze nie mogę zagłosować na Zuzię w tym konkursie? Cały czas wyskakuje komunikat ,ze już głosowałam na to zdjęcie :-(. Nie podobie mi się to :-( - o czytam ,ze nie tylko ja mam z tym problem.

mała_mi jak tam humorek? Zaświciło już słonko u Ciebie? Może jednak znajdzie się ktos , kto popilnowałby Łukiego jakbyś poszla do tej szkoly? Może jakas kumpelka?

Kasis sliczna fryzurka :-) a co do nałogu to już kilka razy Cię pytalam i nie odpowiedzialas. Szkoda ,ze nie wyszlo.

kania umieram z ciekawosci jak tam dziś ten wielki dzien?! Kochana wiem co czujesz (no może nie mam dziecia w złobku) ale mnie też serce krwawiło jak musialam wrócic do pracy z dala od niego. Daj znac jak ja odbierzesz.

Rysiak Dziekuję za słodkiego buziaka od Miłoszka. Fotka super. Ciesze się ,ze noce już lepiej i zazdraszczam tego samotnego wieczorku z drinkiem i lapkiem. Też tak chcę. No i uwielbiam tego niszczyciela-drinka. Chociaż ostatnio przerzucam się coraz częściej na całkiem 'zdrowego' mojito i nie powiem- jest super zwlaszcza jak mój J. zrobi.

Roxi super , ze tak pomyslowo zorganizowana byla imprezka i ze Ptyś mial taką frajdę. Lubię takie imprezki dla dzieci . O i widzę ,ze cały weekend mialas taki imprezowy.I ta kaszaneczka z grila – mniam! A walke oczywiscie ogladałam i szukalam naszej kromy. Fajnie ,ze w Twoim konkursie głosowanko jest takie proste.

Efa zdrówka dla Olcia. A jak on dzisiaj się miewa? U mnie zdecydowanie pomogło lekarstwo o nazwie Nifuroksazyd (chyba na receptę). Elegancko zatrzymało i pożegnało biegunkę u Dorianka. A co do jedzenia to mój nawet patrzec nie chcial na marchewkę z ryzem i kupilam (chyba z hippa) krem z marchwi i ryzu i to mu super smakowalo.

Makuc współczuję kłopotów z autem i Alusi anginy. Czytam ,ze jeszcze D. chory. Ło matko. Faktycznie szpital na calego. Zdrowiejcie! Aaaaa wlasnie , jak tam ten kursik hip-hop czy street dance (bo nie pamietam na co się zapisywalas)??

Ika bądź dobrej mysli , tam na pewno jest mieszkanko takie o jakim marzycie. Trza je tylko znaleźć. ;-)

kahaa rozbawil mnie Twój opis grających/śpiewających zabawek. Jednak też tak czasem mam ,ze do do szału mnie doprowadzają te same wkółko piskliwe tudzież elektroniczne dźwięki. A co do dań z soczewicy , to szacun , bo ja nawet nie wiem czy to kiedys jadłam :-( A „pół metrowy pająk” mnie rozwalił :-D hahaha

Ida Gratulacje dla Inki pierwszego ząbka! A Tobie kochana szacun za takiego posta do małej_mi. Normalnie tak udzielily mi się Twoje emocje ,ze też poszlam zapalić :-D

aniawa oby Wojtusiowi ząbek szybko wyszedł i już nie marudzil.No i spóźnione gratki suwaczkowe. A jeśli chodzi o małża to weź go wyslij do tej Norwegii , może przemysli sobie swoje głupie teksty.

Happy Twojej Amelce również naserdeczniejsze , spóźnione gratulacje z okazji jej swięta. Super, ze weekendzik udany i że tak zżyta jestes z siostrą. Tak być powinno !

Alicja zaraz poszukam fotki z Twoja nową fryzurką. Mam nadzieję ,ze wstawilas :-). Zdróweczka życzę. A ten filmik – niesamowite jak się te dzieci ruszają. WOW

Natolin cieszę się ,ze u Pudzianka już ze zdrówkiem super.

Mamaagusi spóźnione gratki suwaczkowe.

Kroma rozumiem wyczerpanie po pobycie we Wrocku, ale i tak Ci zazdroszczę.

Dawidowe , nice-girl, roxi super, ze mialyscie spotkanko. :-) zazdroszczę.

Dawidowe zdroweczka dla Laurusi. A Ty masz urlopik, ze w domeczku sobie siedzisz?

Sarisa wlasnie przyłaczam się do słów roxi. To nie kasa jest najwazniejsza w wystroju ,zeby zrobic cos superowego. Znam przypadki ,ze kasa wlozana do mieszkania byla ogromna , a efekt beznadziejny. Ja wiem ,ze będzie git! A TzG to nie ogladam już chyba od drugiej edycji. A jeszcze tymbardziej nie obejrzę jak to urbanska prowadzi.

Monimoni a może by tak małżowi w potylicę z rańca coby się ocknął?! Normalnie wkurza mnie meska bezmyslnosc.

Elwirka gratuluję Oliwce ząbka. No i nie zazdroszcę klopotów z netem.

Mega super ludzie ,ze Cię znaleźli i ze w ogóle zainteresowali się kotkiem. Ja (wstyd się przyznać) nie lubię kotów , ale wierzę ,ze przezylas koszmar i widok swojego pupilka zakrwawionego wstrząsnąłby mną tak jak Tobą. A co mu się stalo? Jakis pies go dopadł czy co?

Emiliab dobrze z mamą już ok. I czasem lepiej przemilczec pewne sprawy niż do nich wracac i je rozgrzebywac. Dobrze zrobilas.

Dziulka no to niezle waży Leanderek. Gratuluję , choc Tobie nie zazdroszczę jej podnoszenia.

Ikaa29 ja to też zawsze chcialam mieć brata – tylko ,ze starszego :-D. Apelowalam do rodziców , ale mnie nie posłuchali ;-) :-) :-D

Co do weekendu... to u mnie niespecjalnie. Chyba ten dołek co ostatnio się tu na forum panoszył , trafił teraz na mnie.

noc w porzo, pobudka o 3 na mleko i przed 7(dla mnie, bo płakała przez sen, powód:kupsko w pampersie), a wstała jakoś parę minut po 7. zaliczyła juz 1,5h drzemki, M też już wstał. zdrzaźnić też już mnie zdążył. mniejsza z tym.
beti, tamten link do ksiażki Palmer był nieteges, tzn.zawartość, ale jak mi powiesz jak to zrobić to ci wyślę dobrą wersję w pdf na maila:tak:zrobiłam se testa na jakiejś tam stronie i wyszło że jestem 5w4... i qrde 95% się zgadza!!! niezłe to jest... teraz muszę ślubnego zmolestować żeby sie testnął i sprawdzić jak mam rozkminić wspólne życie:-D

niech tego nie czytają te, co boją się pająków, bo ja tez akcję wczoraj zaliczyłam. siedzę se i oglądam MbtM i czuję ze mnie cos we łbie łaskocze, szukam palcami ki czort i czuję jakąś gulkę, pierwsza myśl: kleszcz!!! ale nie, rusza sie z włosami czyli nie zassał jeszcze. no to paznokcie w ruch i ściągam toto... jak zobaczyłam że to pająk (z rodzaju tych co pajeczyny między drzewami se budują!!!) to mało nie wrzasnęłam, tudzież zwymiotowałam z obrzydzenia!!! ale młoda spała więc się opanowałam...jakoś... ale trzęsłam sie jak osika... potem cały czas miałam wrażenie że dalej mi coś łazi... więcej na spacer pod drzewkami nie idę!!! dobrze że młoda z okazji kąpieli zawsze dobrze oglądana jest bo chyba bym ją budziła żeby sprawdzić czy nie ma żadnych niespodzianek gdzieś...

i nie pamietam co jeszcze...
a że impry beze mnie urządzacie to focha strzelam!!!!!!!!
ps. burza wcale małej nie przeszkadzała, spała jak mops;-)

Dorisku pseplasam,musiało mi umknąć staram się być na bieżąco,ale nie zawsze sie da:(((((
Mogę liczyć na wybaczenie:))?
Ida co to za test?

Ostatnia edycja:
A my juz drugą drzemke zaliczamy i cos mi się wydaje że trzecia też bedzie i wieczór dluuuuuuuuugi jak nie wiem.
Zaliczyliśmy juz wypad do miasta,wstąpiliśmy do LIDLa i przy okazji kupiłam małej piżamke i skarpetki a na obiad to nie wiem,nie mam weny:(pomóżcie

no i po spaniu sasiedzi wiercą wrrrrrrrrr

reklama
Do góry