a.może.ciążaa
Początkująca w BB
Mąż póki co nie dopuszcza myśli o IVF ani inseminacji. Pokłada nadzieję że uda się naturalnie, ja już tą nadzieję tracęno to faktycznie bardzo słabo myśleliście o IVF?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mąż póki co nie dopuszcza myśli o IVF ani inseminacji. Pokłada nadzieję że uda się naturalnie, ja już tą nadzieję tracęno to faktycznie bardzo słabo myśleliście o IVF?
Robiliście posiew nasienia? Czasem za tak obniżoną ruchliwość odpowiada bakteria.0% ruchliwości szybkiej, 4% wolnej. Reszta prawidłowa
Stosuje jakieś suplementy ? Dieta ?Mąż póki co nie dopuszcza myśli o IVF ani inseminacji. Pokłada nadzieję że uda się naturalnie, ja już tą nadzieję tracę
A jakie leki bierzesz?Moją dietą jest ograniczenie do minimum cukru. Poza tym jem normalnie, tyle że przez lek, który stosuję mam bardzo mały apetyt więc siłą rzeczy spożywam dużo mniej kalorii jak wcześniej.
Ja na histeroskopię normalnie miałam zwolnienie. Jednodniowy pobyt w szpitalu, nawet bez nocy.To tak , jestem po wizycie . Na lewym jajniku pęcherzyk 12 , na prawym 10 i ogólnie kilka mniejszych , przedłużyła mi lamette do 10 DC i 12 DC mam się zgłosić na monitoring . Odnośnie ciąży biochemicznej to dała skierowanie na histeroskopie normalnie do szpitala , powiedziała żeby najlepiej z robić z CD138 , żeby pytać bo nie wszędzie robią . Powiedziała żeby umówić się do immunologa ale to już on zleci jakieś badania konkretne ,bo może jest problem z kirami implantacyjnymi , jeżeli chodzi o genetykę i kariotypy to powiedziała że uważa że nie ma sensu badać , bo mąż ma dziecko a to się nie zmienia ,chyba że chce sprawić swoje . Na kolejnej wizycie zrobimy wymazy i cytologię ,i wspominala żeby jednak za jakiś czas zrobić drożność. Mąż ma powtórzyć badania w grudniu , z tym że tym razem nie tylko seminogram jeszcze MAR test igg , HBA , chromatyna . Ogólnie powiedziała że podejrzewa ze skoro były 2 ciążę biochemiczne z takimi małymi wartościami to że jest jakieś zapalenie endometrium albo jakieś małe polipy i dlatego tak się dzieje . Pytałam o test na tromboflie powiedziała że nie ma narazie takiej potrzeby . Jeżeli wyjdzie coś w histeroskopii to wdrożymy leczenie . Także narazie zostaje na ławeczce do piątku zobaczymy co będzie dalej . W poniedziałek będę dzownic po szpitalach i pytać ,gdzie zrobią z tym CD138 i na kiedy wgl jest termin bo chciałabym wiadomo jak najszybciej . Powiedzcie mi czy przy takim badaniu jest zwolnienie lekarskie ,czy mam wziąć poprostu urlop w pracy ?
rozumiem. To życzę, żeby Wam się udało naturalnie zajśćMąż póki co nie dopuszcza myśli o IVF ani inseminacji. Pokłada nadzieję że uda się naturalnie, ja już tą nadzieję tracę
Rybelsus. Od połowy sierpnia.A jakie leki bierzesz?
Tak robiliśmy 2 i nic nie wykrytoRobiliście posiew nasienia? Czasem za tak obniżoną ruchliwość odpowiada bakteria.