reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Pytanie - czy jeśli miałam dwie operacje na jamie brzusznej laparoskopowo to powinnam rozważyć drożność albo jakieś inne badanie pokazujące, czy nie ma gdzieś w środku jakichś zrostów, które mogą stanowić u mnie problem? Kompletnie się nie znam na tym, a skoro drożność to mało inwazyjne badanie to może warto zrobić?
No mi też ta drożność chodzi po głowie, bo co prawda miałam tylko raz cesarskie cięcie, ale po porodzie miałam brać przez 20 dni clexane, a udało mi się zrobić zastrzyk max. Przez 10 dni.. W ogóle do tej pory mnie zastanawia czemu na tak długo dostałam te zastrzyki. Ciąża była bezproblemowa, tylko poród zaczął się nagle w 35tc.. zawały lozyska, skrzepliny na nim, a bezpośrednio trafiłam na stol przez odklejenie się lozyska.. Odejście wód i skurcze zaczęły się kolejno 2 doby I dobę szybciej..

reklama
tak naprawdę każdy szptal/klinika mają trochę inne wytyczne.
No i ważne, żeby drożność robić na początku cyklu. Na nfz chyba do 10-11 dc trzeba być.
dokładnie , mnie moja lekarka mówiła że muszę to wszystko mieć do HSG i do drożności , ale naprzyklad przez telefon jak się umawiałam do szpitala to nie pytała mnie , jutro tam zadzownie i zapytam dla spokoju czy chcą jakieś badania żebym miała przy sobie , bo mają tylko do 11 telefon

reklama
Ja pójdę jutro na tą cytologię i w klinice kazali dzwonić 1dc się umawiać. W zależności od tego kiedy dostanę wyniki to będę najwyżej się z nimi jakoś dogadywać. 2tyg czekania wypadną mi w 11dc, owulację mam raczej nie wcześniej niż 16dc więc jakaś tam maleńka szansa jest, żeby się zmieścić w następnym cyklu, ale pewności nie ma

Do góry