reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

właśnie dziś mam 3dc i zastanawiam się czy powtórzyć w poniedziałek bo okres jak to okres… wiadomo hormony i kolejny cykl w którym nie ma ciąży a czytałam, ze stres może podnieść
Moim zdaniem zupełnie nie ma sensu powtarzać 😉 Jak będziesz te wyniki konsultować, to możesz powiedzieć na wizycie, że miałaś w tym momencie trochę więcej stresu i tyle.

reklama
To powiem Ci, że jestem w szoku, bo do tej pory przy 4G/4G lub 4G/5G spotykałam się z tym, że dziewczyny dostawały heparynę albo chociaż zalecenie Acardu 😮 Nawet mi hematolog powiedziała, że mogę brać Acard po owulacji, bardziej na zasadzie, że może pomóc a nie zaszkodzi, a mam 5G/5G (czyli prawidłowy wariant).
Właśnie, dlatego acardu nie odstawiłam. Może pomoże i uda się naturalnie 🙏

A co wyszło mężowi w kariotypie? Gdyby u nas coś wyszło, to pewnie też bym badała przy IVF 🙄
Ma translokacje między chromosomami 1 i 3, ale nie wiem co to oznacza. Czekamy na konsultację z genetykiem.
Hej to i ja zapytam.
Insulina i glukoza dobre
LH do FSH wynosi 0,57 nie wiem czy to dobrze ? Niby poniżej 0,6 to niedoczynność przysadki ? 🙈
Testosteron 56,7 a normy 13,8-53,4. I się załamałam. Miesiączki mam regularne tylko w tym miesiącu tak wyskoczyło. Stres wczoraj był i popłakałam se 🥺🥺
miałam ostatnio podobny poziom testosteronu. W sumie to nic z tym nie zrobiłam, z tego co czytałam to dieta i aktywność fizyczna pomaga w obniżeniu. Staram się dbać o to.

Moim zdaniem zupełnie nie ma sensu powtarzać 😉 Jak będziesz te wyniki konsultować, to możesz powiedzieć na wizycie, że miałaś w tym momencie trochę więcej stresu i tyle.
W ogóle od paru miesięcy mam dużo stresu… i nie umiem sobie poradzić. Mam mieć tabletki na wyciszenie od psychiatry 🙈 ale cieszę się, że to jest w miarę okej

Super, że dobrze się czujesz! Oby wszystko szło zgodnie z planem 🙂 jestem ciekawa jak to będzie u mnie wyglądać, dzisiaj 4 dc🙈 ale już niedługo się okaże.
Ciekawe ile Ci pęcherzyków urosnie :) do wtorku i bedzie wiadomo. Mam nadzieje ze Ty też dobrze znosisz stymulację. Btw. nie ma innego scenariusza, wszystko musi pójść dobrze :)

Ciekawe ile Ci pęcherzyków urosnie :) do wtorku i bedzie wiadomo. Mam nadzieje ze Ty też dobrze znosisz stymulację. Btw. nie ma innego scenariusza, wszystko musi pójść dobrze :)
Też jestem ciekawa , dobrze znoszę jak do tej pory ( tych lekkich kłuć w jajnikach raz na czas nie liczę) Kiedy następny podglad masz?
Dziękuję😊

Ostatnia edycja:
Hej, nie natrzaskałyście za dużo stron wiec udało mi się Was nadrobić 😏
Drugi transfer mam zaplanowany na 14.10, więc @Patka2207 zapisz mnie proszę na 24.10 na testowanie. Wtedy będzie 10dpt więc pewnie będę musiała tez zrobić tego dnia betę w klinice. Sama na własną rękę badać nie będę, bo i tak nic to nie zmieni. Ale znając życie testować pewnie będę nałogowo ;)
Bo ostatnim biochemie zapał niestety mocno opadł..

Też jestem ciekawa , dobrze znoszę jak do tej pory ( tych lekkich kłuć w jajnikach raz na czas nie liczę) Kiedy następny podglad masz?
Dziękuję😊
W poniedzialek czyli w 8dc. Powinnam zacząć tak jak Ty w 7dc, ale niestety u mnie 7 dzien wypadał w niedzielę i dlatego zaczęliśmy już w piątek, bo w poniedziałek mogloby być już późno, żeby zmierzyć jak rosną. Niby 1 dzień, a robi różnicę :)

W poniedzialek czyli w 8dc. Powinnam zacząć tak jak Ty w 7dc, ale niestety u mnie 7 dzien wypadał w niedzielę i dlatego zaczęliśmy już w piątek, bo w poniedziałek mogloby być już późno, żeby zmierzyć jak rosną. Niby 1 dzień, a robi różnicę :)
W sumie to mamy tylko 1 dzień różnicy w dniu cyklu, także Idziemy prawie na równo ze stymulacją z tym że ja jestem nowicjuszką w temacie. Trzymam kciuki za Twój kolejny podgląd✊✊️a jakie masz leki rozpisane i dawki?

Hej, nie natrzaskałyście za dużo stron wiec udało mi się Was nadrobić 😏
Drugi transfer mam zaplanowany na 14.10, więc @Patka2207 zapisz mnie proszę na 24.10 na testowanie. Wtedy będzie 10dpt więc pewnie będę musiała tez zrobić tego dnia betę w klinice. Sama na własną rękę badać nie będę, bo i tak nic to nie zmieni. Ale znając życie testować pewnie będę nałogowo ;)
Bo ostatnim biochemie zapał niestety mocno opadł..
Trzymam kciuki za drugiego kropka, teraz już musi być dobrze💜🙏

reklama
Dziewczyny myślicie, że coś wyjdzie na teście? @ powinnam dostać 10.10 ale 13 lecimy na wakacje I jakby coś wyszło to chciałbym skonsultować się jeszcze z lekarzem

Do góry