reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

właśnie dziś mam 3dc i zastanawiam się czy powtórzyć w poniedziałek bo okres jak to okres… wiadomo hormony i kolejny cykl w którym nie ma ciąży a czytałam, ze stres może podnieść
Moim zdaniem zupełnie nie ma sensu powtarzać 😉 Jak będziesz te wyniki konsultować, to możesz powiedzieć na wizycie, że miałaś w tym momencie trochę więcej stresu i tyle.

reklama
To powiem Ci, że jestem w szoku, bo do tej pory przy 4G/4G lub 4G/5G spotykałam się z tym, że dziewczyny dostawały heparynę albo chociaż zalecenie Acardu 😮 Nawet mi hematolog powiedziała, że mogę brać Acard po owulacji, bardziej na zasadzie, że może pomóc a nie zaszkodzi, a mam 5G/5G (czyli prawidłowy wariant).
Właśnie, dlatego acardu nie odstawiłam. Może pomoże i uda się naturalnie 🙏

A co wyszło mężowi w kariotypie? Gdyby u nas coś wyszło, to pewnie też bym badała przy IVF 🙄
Ma translokacje między chromosomami 1 i 3, ale nie wiem co to oznacza. Czekamy na konsultację z genetykiem.
Hej to i ja zapytam.
Insulina i glukoza dobre
LH do FSH wynosi 0,57 nie wiem czy to dobrze ? Niby poniżej 0,6 to niedoczynność przysadki ? 🙈
Testosteron 56,7 a normy 13,8-53,4. I się załamałam. Miesiączki mam regularne tylko w tym miesiącu tak wyskoczyło. Stres wczoraj był i popłakałam se 🥺🥺
miałam ostatnio podobny poziom testosteronu. W sumie to nic z tym nie zrobiłam, z tego co czytałam to dieta i aktywność fizyczna pomaga w obniżeniu. Staram się dbać o to.

Moim zdaniem zupełnie nie ma sensu powtarzać 😉 Jak będziesz te wyniki konsultować, to możesz powiedzieć na wizycie, że miałaś w tym momencie trochę więcej stresu i tyle.
W ogóle od paru miesięcy mam dużo stresu… i nie umiem sobie poradzić. Mam mieć tabletki na wyciszenie od psychiatry 🙈 ale cieszę się, że to jest w miarę okej

Super, że dobrze się czujesz! Oby wszystko szło zgodnie z planem 🙂 jestem ciekawa jak to będzie u mnie wyglądać, dzisiaj 4 dc🙈 ale już niedługo się okaże.
Ciekawe ile Ci pęcherzyków urosnie :) do wtorku i bedzie wiadomo. Mam nadzieje ze Ty też dobrze znosisz stymulację. Btw. nie ma innego scenariusza, wszystko musi pójść dobrze :)

Ciekawe ile Ci pęcherzyków urosnie :) do wtorku i bedzie wiadomo. Mam nadzieje ze Ty też dobrze znosisz stymulację. Btw. nie ma innego scenariusza, wszystko musi pójść dobrze :)
Też jestem ciekawa , dobrze znoszę jak do tej pory ( tych lekkich kłuć w jajnikach raz na czas nie liczę) Kiedy następny podglad masz?
Dziękuję😊

Ostatnia edycja:
Hej, nie natrzaskałyście za dużo stron wiec udało mi się Was nadrobić 😏
Drugi transfer mam zaplanowany na 14.10, więc @Patka2207 zapisz mnie proszę na 24.10 na testowanie. Wtedy będzie 10dpt więc pewnie będę musiała tez zrobić tego dnia betę w klinice. Sama na własną rękę badać nie będę, bo i tak nic to nie zmieni. Ale znając życie testować pewnie będę nałogowo ;)
Bo ostatnim biochemie zapał niestety mocno opadł..

Też jestem ciekawa , dobrze znoszę jak do tej pory ( tych lekkich kłuć w jajnikach raz na czas nie liczę) Kiedy następny podglad masz?
Dziękuję😊
W poniedzialek czyli w 8dc. Powinnam zacząć tak jak Ty w 7dc, ale niestety u mnie 7 dzien wypadał w niedzielę i dlatego zaczęliśmy już w piątek, bo w poniedziałek mogloby być już późno, żeby zmierzyć jak rosną. Niby 1 dzień, a robi różnicę :)

W poniedzialek czyli w 8dc. Powinnam zacząć tak jak Ty w 7dc, ale niestety u mnie 7 dzien wypadał w niedzielę i dlatego zaczęliśmy już w piątek, bo w poniedziałek mogloby być już późno, żeby zmierzyć jak rosną. Niby 1 dzień, a robi różnicę :)
W sumie to mamy tylko 1 dzień różnicy w dniu cyklu, także Idziemy prawie na równo ze stymulacją z tym że ja jestem nowicjuszką w temacie. Trzymam kciuki za Twój kolejny podgląd✊✊️a jakie masz leki rozpisane i dawki?

Hej, nie natrzaskałyście za dużo stron wiec udało mi się Was nadrobić 😏
Drugi transfer mam zaplanowany na 14.10, więc @Patka2207 zapisz mnie proszę na 24.10 na testowanie. Wtedy będzie 10dpt więc pewnie będę musiała tez zrobić tego dnia betę w klinice. Sama na własną rękę badać nie będę, bo i tak nic to nie zmieni. Ale znając życie testować pewnie będę nałogowo ;)
Bo ostatnim biochemie zapał niestety mocno opadł..
Trzymam kciuki za drugiego kropka, teraz już musi być dobrze💜🙏

reklama
Dziewczyny myślicie, że coś wyjdzie na teście? @ powinnam dostać 10.10 ale 13 lecimy na wakacje I jakby coś wyszło to chciałbym skonsultować się jeszcze z lekarzem

Do góry