reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

reklama
@penguinlicious nie wiem czy gdzieś przeoczyłam Twój wpis czy nie pisałaś. 🙈 Jak sytuacja u Ciebie ?
Na testach biało, więc można mi już wpisać awansem 🐒 Już wczoraj koło południa myślałam, że lada moment się zacznie, a dzisiaj już jak ręką odjął. Nie wiem kiedy cholera się zacznie, a to już 41dc.

Transferu nie będzie. Trafilam na lekarza, ktory sie zna na macicy i POLIP ENDOMETRIALNY 6MM!!!!! Dostalam skierowanie na histeroskopie operacyjną. Mam przyjść w przyszłym cyklu - może sie złuszczy, wtedy zrobimy transfer, a jak nie, to robimy histero i potem transfer. Ja pierdole...
Przykro mi 😔 To żaden inny lekarz tego wcześniej nie zauważył? Mam nadzieję, że się złuszczy i histero nie będzie potrzebna. Ale na to chyba są niewielkie szanse 😕

Jejku przykro, że cały czas pod wiatr🥺 ale nie daj się, bądź dobrej myśli🫂

Ja wczoraj byłam na wizycie z wynikami badań z Kato i też wyszłam niepocieszona. Moja mutacja 4g/4g w serpine1 nie kwalifikuje się do heparyny. Acardu też mam nie brać na stałe na własną rękę, on nie zaleca.
Zdaniem lekarza przyczyną naszych niepowodzeń są nieprawidłowości w kariotypie męża, a co za tym idzie, wadliwe zarodki. Rekomenduje ivf z badaniem zarodków.
No albo liczyć na łut szczęścia, którego nie mamy 😢
To powiem Ci, że jestem w szoku, bo do tej pory przy 4G/4G lub 4G/5G spotykałam się z tym, że dziewczyny dostawały heparynę albo chociaż zalecenie Acardu 😮 Nawet mi hematolog powiedziała, że mogę brać Acard po owulacji, bardziej na zasadzie, że może pomóc a nie zaszkodzi, a mam 5G/5G (czyli prawidłowy wariant).

Po tych informacjach na pewno zdecydujemy się na badanie zarodków, choć to też żadnej gwarancji nie daje.. :(
A na razie umówiłam się na histeroskopię diagnostyczną, wstępnie 22.10 jak nic po drodze się nie wysypie.
A co wyszło mężowi w kariotypie? Gdyby u nas coś wyszło, to pewnie też bym badała przy IVF 🙄

A badalas sobie czy nie masz też czasem obniżonej krzepliwości krwi (wskaźnik PT, APTT i INR)?
Ja mam tak jak Ty homo pai 4g4g ale równocześnie też właśnie obniżona krzepliwość krwi, więc najpewniej i heparyna i acard by mi tylko zaszkodziły.
A, to w sumie słuszna uwaga. @8Ania8 też chyba ma podobną sytuację, że u niej by to zaszkodziło bardziej właśnie.
Ja mam tu prawidłowo wszystko, ale ze względu na inne objawy dostałam skierowanie na kilka innych badań na krzepliwość pod kątem skazy krwotocznej i zespołu antyfosfolipidowego.

Nie w temacie staraczkowym - czy któraś z was ma może borderline albo zna kogoś z tą diagnozą? Czasami się zastanawiam czy to nie wyjaśniałoby niektórych moich problemów. Ale nie za bardzo chcę myśleć o diagnozowaniu się, leków pewnie i tak przy staraniach bym za bardzo nie mogła brać itp.
Jezuuu z ciekawości sprawdziłam co to znaczy i mam podobnie 😱 czasem mam wrażenie, że chce odejść od męża bo mnie zdenerwuje, ale nie daj Boże on się obrazi przy kłótni to wpadam w panikę że mnie zostawi albo przestanie Kochać. Ale może mam taki lęk bo po 4 latach związku powiedział mi, że nie wie co czuje… i właśnie taki nagły napad gniewu a nawet agresji

Hej to i ja zapytam.
Insulina i glukoza dobre
LH do FSH wynosi 0,57 nie wiem czy to dobrze ? Niby poniżej 0,6 to niedoczynność przysadki ? 🙈
Testosteron 56,7 a normy 13,8-53,4. I się załamałam. Miesiączki mam regularne tylko w tym miesiącu tak wyskoczyło. Stres wczoraj był i popłakałam se 🥺🥺
Na stosunek LH:FSH już się tak nie patrzy. Minimalnie podwyższony testosteron też nie musi być wyznacznikiem jakiegoś problemu. Domyślam się, że badałaś gdzieś 2-5dc? Ja mam niby w normie, chociaż blisko górnej granicy (podobnie androstendion), ale endokrynolog powiedział, żeby się tym nie przejmować.

reklama
Na stosunek LH:FSH już się tak nie patrzy. Minimalnie podwyższony testosteron też nie musi być wyznacznikiem jakiegoś problemu. Domyślam się, że badałaś gdzieś 2-5dc? Ja mam niby w normie, chociaż blisko górnej granicy (podobnie androstendion), ale endokrynolog powiedział, żeby się tym nie przejmować.
właśnie dziś mam 3dc i zastanawiam się czy powtórzyć w poniedziałek bo okres jak to okres… wiadomo hormony i kolejny cykl w którym nie ma ciąży a czytałam, ze stres może podnieść

Do góry