reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Hej , ja dzisiaj idę na 19 na monitoring i od razu zorbimy wymazy . Od 2 dni czuje lewy jajnik , na ostatniej wizycie właśnie tam był pęcherzyk więc myślę że na dniach będzie owu 🤞 dzisiaj rano już coś było także zaczynamy maraton haha 😅 a wsumie się zastanawiałam czy robiąc wymazy można normalnie uprawiać sex czy nie ? 🤔 Bo wsumie o to nie zapytałam lekarki , i nie wiem czy będę mogła te wymazy dzisiaj zrobić

reklama
Hej , ja dzisiaj idę na 19 na monitoring i od razu zorbimy wymazy . Od 2 dni czuje lewy jajnik , na ostatniej wizycie właśnie tam był pęcherzyk więc myślę że na dniach będzie owu 🤞 dzisiaj rano już coś było także zaczynamy maraton haha 😅 a wsumie się zastanawiałam czy robiąc wymazy można normalnie uprawiać sex czy nie ? 🤔 Bo wsumie o to nie zapytałam lekarki , i nie wiem czy będę mogła te wymazy dzisiaj zrobić
z tego co wiem to wstrzymać się jakieś 48h od stosunku, tamponów i globulek

To widocznie ten progesteron tak cykl skraca .
Bo był marny .owulacja potwierdzona apo 9 dniach okres .
We wtorek mam wizyte
Robię testy owulacyjne i poniedziałek powinnien być peak czyli idealnie wizyta .

Tak jak zakładałam, okres rozkręcił się na dobre 😏 To była kwestia czasu. Ale jak to mówią: nowy cykl, nowe szanse. Umówiłam się do lekarza ginekologa na monitoring 8dc (cykle 26 dniowe), ale czy to nie jest za szybko? Potem kolejną wizytę miałabym w 11dc. I tak w sumie nie wiem czy wizyta w 8dc ma sens? W które dc chodzicie na monitoring (przy ilu dniowych cyklach)?

EDIT: może jeszcze dopiszę, że w lipcu miałam robione hsg i jeśli nie zaszłabym w ciążę, to w październiku umówić się na monitoring, ewentualną stymulację. I napiszcie mi proszę, jak to u Was wyglądało. Który dzień, ile wizyt.

Tak jak zakładałam, okres rozkręcił się na dobre 😏 To była kwestia czasu. Ale jak to mówią: nowy cykl, nowe szanse. Umówiłam się do lekarza ginekologa na monitoring 8dc (cykle 26 dniowe), ale czy to nie jest za szybko? Potem kolejną wizytę miałabym w 11dc. I tak w sumie nie wiem czy wizyta w 8dc ma sens? W które dc chodzicie na monitoring (przy ilu dniowych cyklach)?

EDIT: może jeszcze dopiszę, że w lipcu miałam robione hsg i jeśli nie zaszłabym w ciążę, to w październiku umówić się na monitoring, ewentualną stymulację. I napiszcie mi proszę, jak to u Was wyglądało. Który dzień, ile wizyt.
Hej 🙂 a masz już rozpisane leki? Bo jeśli w tym cyklu chcesz zacząć, to wizyta do 2dc, od 3dc brałam leki (letrozol, estrofem, nac). Potem miałam monitoringi 10, 14 i 17dc. Owulacja wypadła jakoś 15-16dc.

U mnie albo nie było owu albo się nie wstrzelilam albo jednak tym razem nie byliśmy w 33% ale teraz mam wrażenie ze owu pojawiła się przed czasem 🙄dziwna machina ten nasz organizm

Hej Dziewczyny! Przychodzę zdać relację - dziś 29 dzień cyklu, na testowanie jestem zapisana 7 października, ale wczoraj zauważyłam plamienie, pomyślałam że zaczyna się okres...
W lipcu wyłapałam biochem i już sobie postanowiłam że nie będę testować przed terminem, no ale jednak coś mnie tknęło bo od wczoraj krwawienia już nie miałam...
Teraz (nie z porannego moczu) wyszedł taki test.. Chyba będę monitorować do poniedziałku czy krwawienie się rozkręci i w razie czego w pon zrobię kolejny test albo pójdę na betę

Załączniki

• 20241004_124242.jpg
    20241004_124242.jpg
    563,2 KB · Wyświetleń: 152
reklama

mnie kazała za 1 razem przyjść w 10 DC na pierwszą wizytę , teraz przez zawirowania miałam umówiona wizytę w 6 DC i było za wcześnie bo jeszcze nie było za dużo widać ale wsumie dobrze bo mogła mi dzięki temu wydłużyć stymulację . Myślę że u ciebie jeżeli będziecie dopiero zaczynać stymulacje , wsumie dobrze jak pójdziesz wcześniej bo zobaczy czy trzeba już coś podawać czy jeszcze nie ☺️

Do góry