reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

No dla wlasnego spokoju ja mialam kilka sztuk ale paczke tych podkladow na lozko dokupilam bo watpie zeby w szpitalu mi dali.
Jeszcze kolezanka dala mi bo miala szt takich gaci jak pampers dla doroslych z taka szeroka guma u gory wciagane mysle z gdyby tak bardzo mi sie lalo to nawet je wykorzystam chociaz na ta pierwsza nocke

reklama
Ja będę kąpać w samej wodzie na początku. Nie wiem jak to bedzie, nigdy nie rodzilam lecz,wole je miec w razie w. Zresztą dziecko też na nich można przewijac zamiast na łóżku.

oj leje się, a pościeli ci raczej w szpitalu nie wymienią. U nas standardowo podkład daja na łóżko od razu.

co do kąpania córkę w szpitalu umyli na moją prośbę w trzeciej dobie.

Anuleczka i owszem dają, ale o wymianę musisz sie prosić wiec lepiej miec swoje :)i wtedy zmieniasz sobie kiedy masz ochote.
Dzis mi teściowa powiedziała, że niektóre dziewczyny to przesadzaja bo sobie nawet paznokcie robią do porodu(pedicure mam i ja i hybrydy na,stopach :p) i że zamiast szpitalnych to własne koszule mają, a po co to kupować jak sie pobrudzi.. heh ja tam kupilam do porodu nową, własną. Kurde to bedzie szczególny dzień w naszym życiu na prawdę chcę dobrze wyglądać i czuc sie dobrze...

oj leje się, a pościeli ci raczej w szpitalu nie wymienią. U nas standardowo podkład daja na łóżko od razu.

co do kąpania córkę w szpitalu umyli na moją prośbę w trzeciej dobie.

u mnie tez na stronie szpitala jest zapisane:szpital posiada odzież oraz środki higieny na życzenie lub w razie potrzeby. To chyba w ich gesti jest wymiana pościeli jeśli się zaplami, przecież kolejna osobę nie położą na zakrwawionym materacu to nie średniowiecze. ja mam taki charakterek ze jestem wstanie ostatkami sil ściągnąć im ta pościel i wywalić na korytarz jeśli nie będzie wystarczająco zabezpieczona przed takimi przypadkami

Wiki tez mam hybryde na stopach i tylko to.
A bierzecie jakas suszarke do wlosow małą? Hehe bo ja musze codzien myc wlosy i wiem moze bede miala to gdzies dzien po porodzie ale jak z 3 dni poleze to moze sie przydac :D

reklama
Betka a kup sobie suchy szampon najlepiej ten z batista w rossmanie są. Wiesz nie zastąpi to mycia, ale pozwoli ci komfortowo sie czuć na drugi dzien po porodzie gdy sił bedzie brak

Do góry