reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Dziewczyny tych butelek za dużo ma początek nie ma co kupować. Jeśli w szpitalu będą maluchy dokarmiać butelka bo np. Pokarmu jeszcze nie będzie to spytajcie z jakiej firmy smoczki do butelek mają. U mnie dawali nuk i potem tylko z tych butelek chciała żadnych aventow czy lovi. A do tego wystarcza takie małe na początek są tańsze a dziecko je np. 40ml na jeden posiłek góra 60

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak to dobrze was poczytać zawsze służycie pomocą. To moje pierwsze dziecko i jestem zielona... a tu jestem praktycznie sama z miom D:)

Czyli nie dokupuje :) ułożyłam wstępnie ciuszki rozmiarami w weekend i kurka dużo tego :p a nie wyglądało. Jeszcze moja sis ciągle coś kupuje, więc w zasadzie dla nas zostały tylko (aż) grubsze sprawy typu łóżeczko, laktator, termometr i takie tam

co z tym laktatorem?
ja póki co nie kupiłam. bardzo pragnę karmić piersią i mam nadzieje, że nie będzie potrzebny. czy jak się karmi piersią to się używa laktator?

dostałam od kuzynki komplet butelek, nakładek na piersi do karmienia, smoczków, ale też wzięłam potem pomyślałam jak już byłam w domu, że tego nie chcę wcale i kupiłam 2 malutkie butelki nowe.

ale nakładek też chyba nie będę wcale używać, ale nowych ani tym bardziej po kuzynce.

Cowisnia no ja mam na liscie do szpitala od poloznej - laktator,wlasnie wczoraj zamowilam niektorych ceny powalaja,a uzywanego nie chcialam po kims z neta..
Tez chce karmic piersia.

Mi moje sis mówiły, że nakładki są potrzebne dla kobiet ktore mają takie małe sutki i żebym nie kupowała to nie kupuje :)
I powiem wam, że bardzo bym chciała nie dawać dziecku smoczka i boje się, że ulegne jednak.

Dziewczyny wtrącę się bo musiałam używać nakładek. Były bardzo pomocne przy pierwszym dziecku, które miało problemy ze ssaniem ( wg mnie za sprawą przykrotkiego wędzidełka). Przydawaly się też i potem, jak się nauczył, a także przy drugim dziecku gdy mialam pokaleczone sutki. Wcale nie mam małych zaznaczam
Jednak nie namawiam do zakupu - zobaczcie gdzie mąż może dokupić (mi do szpitala doniósł jak okazało się że potrzebuję).
Laktator używałam dużo (reczny avent) i karmilam długo ( ok. 1,5 roju a drugie dziecko ponad 2) - czasem by sobie ulżyć jak długo malychy spaly, czasem by ulżyć gdy był nawał, a przy pierwszym to już w ogóle zapasy robiłam bo szybko wróciłam do pracy
Ale to ja, każdy ma inne potrzeby.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też muszę kupić laktator bo chciałam dalej kontynuować naukę hiszpańskiego i mąż albo mama będą z małą zostawać. tylko zastanawiam się czy ręczny czy elektryczny.

A możecie mi polecić chusteczki nawilżone, które są dobre i mają mało tych wszystkich konserwantów i chemikaliów?:)

Ja kupiłam te z pampers bo były w promocji. A co do.jakości to nie wiem zobaczymy jak będę używać chyba były ciut za mokre z tego co pamiętam ale kiedy to było.

reklama
Rybki,

powiedz mi proszę, czy dziecko ma trudności potem ze ssaniem piersi jeżeli będzie dostawało czasem butelkę ze smoczkiem mojego pokarmu?

Do góry