reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Ja byłam w 2 miesiącu ciąży jak zmarła babcia mojego męża i na pogrzebie byłam, tyle że ciała nie ogladalam... nie wiem czy są jakieś przesady na ten temat, ale jakoś nie za fajne to jest...

reklama
Moja mama jak była ze mną w ciąży kończyła jeszcze taką szkołę medyczną , na kierunku analityk i obowiązkowo trzeba było być na sekcji zwłok , więc nie miała wyjścia i poszła . Urodziłam się zdrowa i wydaje mi się , że wszystko jest ze mną w porządku :-)

Julianign no właśnie, tym bardziej na Twoim przykładzie widać, że nie należy wierzyć w przesądy.
Ze względu na moją skracającą się szyjke byłam krótko ale właśnie w kaplicy. Czułam potrzebę pożegnania się.

Nienawidze przesadow. Uwazam ze ludzie ktorzy truja innych wierzeniami w brednie sa podli. Z drugiej strony pogrzeby fajne nie sa wiec możesz ciezko znieść to emocjonalnie.

Dziewczyny ja mam teraz lezec przez miesiac a leze godzine i juz sobie nie radze :(

Persa łatwo nie będzie :-\ Ale pociesz się, że są i takie co leżą całą ciążę...:-\ może jednak jakoś dasz radę bo teraz te ostatnie tygodnie będą cięższe i może leżenie nie będzie aż tak dokuczliwe? Masz leżeć plackiem???

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nienawidze przesadow. Uwazam ze ludzie ktorzy truja innych wierzeniami w brednie sa podli. Z drugiej strony pogrzeby fajne nie sa wiec możesz ciezko znieść to emocjonalnie.

Dziewczyny ja mam teraz lezec przez miesiac a leze godzine i juz sobie nie radze :(

Co do zabobonow i przesadow sie nie wypowiadam, bo w to nie wierze.

PerseaNigra ja spiesze Cie pocieszyc co do lezenia, ja mialam polegiwac od 12 tygodnia, w 19 tygodniu wyladowalam z zagrazajacym poronieniem w szpitalu i od 19 tygonia jestem przywiazana do lozka, tylko wstaje na wc, prysznic i posilki.Czas leci mozolnie ale co zrobic u Ciebie juz 30 tydzien to w miare juz nieduzo tego lezenia zostalo, dasz rade bo co sie nie robi dla malucha.
Na dodatek lekarze przestrzegaja mnie przy blizniakach ze porod moze sie zaczac duzo wczesniej i ze mam kompletowac wyprawke.I tym sposobem maz i tesciowa to robia bo ja z perspektywy lozka nic nie moge wybrac, to jest dopiero bol.

Marluna masakra. Tylko, ze ja mam coreczke mala i z tym lezeniem bedzie ciezko.
Lekarz chyba tak troche na wyrost powiedzial bo chcial mnie wystraszyc. Poszlam dzis bo mnie w nocy brzuch rozbolal ale nic poza tym. Szyjka dluga, dzidzius okej tylko twarda macica. Chcial mi dac skierowanie do szpitala bo powiedzialam ze sie sforsowalam w zwiazku z przeprowadzka. Sama nie wiem. Mam metlik w glowie

Lekarz chyba tak troche na wyrost powiedzial bo chcial mnie wystraszyc. Poszlam dzis bo mnie w nocy brzuch rozbolal ale nic poza tym. Szyjka dluga, dzidzius okej tylko twarda macica. Chcial mi dac skierowanie do szpitala bo powiedzialam ze sie sforsowalam w zwiazku z przeprowadzka. Sama nie wiem. Mam metlik w glowie
Nie wiem co Ci napisac, ja mam przododujace nisko schodzace lozysko i niewydolna macice po cesarce jest pokryta zrostami i kazdy skok masy maluchow powoduje ze macica szaleje robi sie twarda raz lo raz.
Ja na skurcze mam magnez, moze to ci pomoze i buscopan, mozna tez pic wode z duza zawartoscia magnezu.
Przy malym dziecku trudno lezec to fakt, ale jak trzeba to trzeba albo troche polegiwac.

reklama
Do góry