reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

ale ja się dziś okropnie czuje....mdli mnie od rana, spać mi się chce ale pogoda za oknem też nie nastraja wiosennie :(
W poprzedniej ciąży smarowałam się babydream fur mama z rossmana ale teraz chyba w coś aptecznego zainwestuje bo już skóra i mięśnie nie takie jędrne jak przy poprzedniej :D

reklama
Esthle pasta jajeczna zabije cie....
Nie moge dac sobie rady ze skora na buzi smaruje kremem pół tlustym.ale niewiele to daje. Dzisiaj to juz.masakra bo schodzi mi.skora teraz po umyciu buzi jest tragedia normalnie jak.szorski papier z odpadajacymi kawalkami. Czym to zalagodzic mam.krem z 15%mocznikiem cos ala regenerum ktos wie czy mozna?
Hej, współczuję problemów z cerą, ja na szczęście takowych nie mam..
Na dzień używam kremu avon natura effects nawilżający - super delikatna nuta zapachowa i faktycznie fajnie nawilża.. a na noc olej kokosowy organiczny - dziewczyny SUPER SPRAWA ! Każdej z Was polecam.. Wszystko nim można smarować: Twarz, usta, ogólnie całe ciało ! Ważne żeby był nierafinowany...

Dziewczyny bo się zastanawiam... :/ Mogę jeść twaróg poltlusty? :/ bo mam ochotę na biały ser z dzemem truskawkowym :p

Ja do twarzy używam kremu alantan z serii dermoline, taki niebieski. Kosztuje mniej niż 10 zł, skład ma fajny jak dla mnie i idealnie nawilża suchą skórę. Ja smaruję tylko kropeczkę i starczy na bardzo długo.
Taki: Link do: Mój kosmetyk wszech czasów

Olej kokosowy też jest bardzo fajny jeśli chodzi o nawilżanie, a ostatnio wyczytałam, że nawet na opryszczke działa, ponoć ma 70 zastosowań :D
Link do: Olej kokosowy - ponad 70 zastosowań

Ja z kosmetyków używam praktycznie tylko La Roche Possay od kiedy mam cerę problematyczna [emoji4] Melduje sie z pracy, jak dobrze ze juz piątek, bo dzisiaj mdłości wyjątkowo mi dokuczają. Odnośnie kremów do brzuszka do w pierwszej ciąży używałam tłustego flissanu i bardzo sobie chwaliłam. Teraz kupiłam tego Palma i faktycznie śmierdzi okropnie, więcej go nie kupie. Zamówię sobie jakis dobry jakościowo olejek migdałowy i powinno byc ok.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ja też padam na twarz koło 21 najchętniej bym pół dnia przesłała jak nie więcej...

Iska, wydaje mi się, że można węgiel ale nie jestem pewna w stu procentach...

Dla wizytujacych kciuki zacisniete!

Nevka pewnie, że możesz. W ciąży można jeść praktycznie wszystko oprócz surowego mięsa i innych produktów z listy zakazanych. Nie ma ich tam wiele ma szczęście.

U nas trwa przeprowadzka. W tym tygodniu sprzedalismy mieszkanie, teraz uciekamy na wynajem dopóki nie namierzymy czegoś fajnego do kupienia

Mnie na samym poczatku wysypalo pryszczami na szyji i brodzie :/ teraz powoli sie goi. Za to policzki i usta wyschly jak pustynia. Do twarzy uzywam cliniqe

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Hej nawet nie widziałam, że są kosmetyki których nie wolno używać w ciąży.... Dobrze, że coś o tym piszecie... A czy Neutrogena jest odpowiednim kosmetykiem? Ja generalnie jej używam do ciała, a do twarzy La Rache...

Do góry