No ja też sobie cały czas dziewuszke wyobrażam. A znowu jak z Krystkiem byłam w ciąży to od początku mówiłam ze będzie chłopak i koniec kropka. Bo strasznie chciałam i zawsze sobie siebie z takim małym lobuziakiem wyobrażałam a teraz znowu dziewczynka w wyobrażenia się pojawia ale zobaczymy co będzie.
reklama
katarynka7
Aktywna w BB
Tekila85 jak obawiasz się acetonu to zawsze możesz popprosić kosmetyczke żeby Ci ściągnęła pilnikiem.
Lenaka pięknie powiedziane
Katarynka u mnie w pracy by to nie przeszło bo nie wiem co innego miałabym robić jak nie praca przy kompie. Mi zależy żeby się nie stresować, nie przemęczac i nie wyjeżdżać za daleko. Na twoim miejscu jak tyle dojeżdżasz to bym poszła na L4.
Cherry pięknie!!!
PatiMyszka witaj na Twoim miejscu też bym poszła na L4
neilaaa ja też nie mam innych perspektyw niż praca przed kompem, ale to już zmartwienie pracodawcy, on ma zapewnić inna pracę lub zwolnić Cię z obowiązku pracy, tak przynajmniej czytałam.
Anieok wiem o czym mowiez. Ja tez dziwnie sie czulam jak nawet w rodzinie odbierali tę wiadomosc. No ale przeciez to nasze planowane szczescie i nic im do tego.
Co do plci to chcialabym dziewczynke bo w kartonach po corci pełno sukieneczek, ktore fajnie byloby jeszcze uzyc. Ale mam juz w domu "komplet" wiec i z chlopczyka tez bede sie mocno cieszyc.
Co do plci to chcialabym dziewczynke bo w kartonach po corci pełno sukieneczek, ktore fajnie byloby jeszcze uzyc. Ale mam juz w domu "komplet" wiec i z chlopczyka tez bede sie mocno cieszyc.
neilaaa
Fanka BB :)
Madziorek dokładnie.właśnie a jak to jest z chorobowym ciążowym a potem macierzyńskim to jest średnia z ost 12 miesięcy i i odliczają składki i potem 18% podatku cos chyba takiego i liczą się do tego wszystkie premie, dodatki chyba , nie wliczą się tylko wczasy pod grusza i inne świadczenia socjalne dobrze kojarzę?
katarynka7
Aktywna w BB
Też to zaczynam dostrzegać... Czasami to bym mogła kogoś rozszarpać...Ale mam zmienne nastroje. No nie pamiętam tego że to aż tak. Wrr
katarynka7
Aktywna w BB
Aria1010 skontaktuj się z lekarzem jeśli masz taką możliwość.A mnie coś nerka lewa zaczęła kluc.... kurcze dość mocno boli.
madziorek30
Madziorek dokładnie.
Od kwoty brutto (średniej z 12 m-cy) odejmujesz 13,71% składek, następnie / 30 -> dniówka zasiłku (100%)
Dniówka zasiłku * liczba dni = brutto zasiłku, od tego płacisz jedynie podatek 18%
właśnie znalazłam na necie
reklama
luckychoice
Ale mam zmienne nastroje. No nie pamiętam tego że to aż tak. Wrr
Ech, zmienne nastroje, czuję się wywołana do odpowiedzi. Pocieszacie mnie trochę, że nie tylko ja mam takie chwilowe zadatki na wiedźmę...
Anieok, dla mnie więcej niż 2 dzieci, to zupełnie normalne, bo nas w domu była trójka i nie zamieniłabym tego na inny model rodziny Sama się już jednak raczej nie wyrobię, bo to dopiero moje pierwsze...