reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Moja babcia też robiła z jabłkami i pierogi i naleśniki. Natomiast u mnie jadło sie makaron z owocami i jogurtem w lecie i też w innych rodzinach tego nie znają ; )

reklama
Akatsuki u mnie też się nie jadło, ale ja np sama sobie wymyśliłam, jak chce mi się cos słodkiego to jem makaron z dżemem i jogurtem ;)

EwaS86 ja też z 3 miasta praktycznie jestem. Pracuję w Gdańsku.

Oj, ja to uwielbiam ruskie najbardziej, moja babcia robi pyszne.
A makaron to u nas zawsze się je z truskawkami i śmietaną. Pyszny jest jeszcze z jagodami.

krewetka kurcze skądś Cię kojarzę (tzn Twój nick) niewiem byłaś może na staraczkach majowych 2013 lub lutówkach 2014?
aaa i powiedz mi czy Twoja Lilianka? jest grzecznym dzieckiem? bo jak będę miała córę to chcę ją tak nazwać a ostatnio zaczęłam wierzyć w moc imion haha :-D :-D

Pieroooogi o jej mniam mniam,na listę na przyszły tydzień :-) uwielbiam najbardziej z mięsem, potem ruskie, z kapusta i grzybami a słodkie to trochę mniej ale też lubię :-) Makaron też się u nas jada na słodko w lecie przeważnie :-)

Kurcze ja ogólnei nie spuchłam do końca ciąży, nawet obrączkę i pierścionki ani razu nei zdjęłam, buty do końca te same sprzed ciąży.

A ja mam po raz pierwszy mdlosci i czuje sie fuj :crazy:

Pierogi tez uwielbiam, szczegolnie ruskie. W Londynie latwo jest dostac takie domowej roboty.

Czy w ciazy mozna kefir albo serek chrzanowy firmy Laciate? Sorry za glupie pytania :cool2:

hej
ja pierogów nie lubię, czasem ruskie zjem, ale na prawdę raz na rok,
moja sąsiadka robi pierogi z bananami, mówi ze lepszych nie ma
a ja mam mdłości dalej cały czas

reklama
Kamila w ciąży można wszystko ;) niektórych produktów nie powinno się żeby nie kusić losu (choroby typu salmonella, listeria) tutaj min majonez domowej roboty, sery plesniowe, pasztety, carpaccio i tatar, nabiał z niepewnych źródeł (oscypki sprzedawane przy zakopane o zawartości kurzu i ołowiu 30%) energy drinki, alkohol i papierosy, narkotyki itp ja natomiast znam mamy które cała ciążę paliły i piły(...) i dzieciaki są w miarę zdrowe. Oczywiście broń boże nie brać przykladu z takich matek mowie to tylko żeby pokazać że płód nie jest niczym szklana figurka i trudno jest poważnie mu zaszkodzić ;)

Do góry