reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

No ja mam takie szczęście ze rozstępów u mnie brak po pierwszej ciąży, wagowo to ja też z tych cięższych, 170 wzrostu i zaczynam ciążę z wagą 76, narazie nic nie przytylam, ale W ppoprzedniej po 20 tyg zaczęłam tyć i przytylam 16 kg, dosyć szybko zeszło, A urodziłam tydzień po terminie, mały ważył 3200 i miał 57 cm.

reklama
Witajcie w niedzielę

Ja na brzuchol głównie oliwki stosuję ale się zastanawiam czy nie zainwestować w czysty kolagen podobno działą cuda

mnie też tak dziwnie muli non stop w żołądku nie pamiętam tego z poprzednich ciąż tylko już nie wiem czy to zwykłe mdłości czy jakieś podświadome poddenerwowanie w tej mojej nadal według mnie nieco absurdalnej sytuacji :confused: za dużo zbiegów okoliczności na raz :-p:-D

trzeba będzie w końcu dupsko ruszyć bo na razie tracę czas przy kompie btw tak przy okazji przyjrzałam się tej metodzie jonasa ta metoda pokazuje że u mnie dzień szczytu płodności przypadał na 26 stycznia co jest niemożliwe bo bzyku bzyku takie pełne i do końca miało miejsce tylko 18 i 31 stycznia, ze względu na bardzo młodą ciąże i niskie początkowe poziomy bety sądzę że to ten drugi raz był trafiony. Metoda jonasa zakłada wpływ położenia księżyca na płeć (w jakim znaku znajduje się w momencie zapłodnienia) jeśli u mnie owulka wystąpiła koło 31 a tak musiało raczej być to od 31 stycznia od godz 8:08 rano księżyc wchodzi w znak Raka czyli żeński i trwa jeszcze przez nastepny dzień czyli wychodzi dziewczynka (połowa znaków jest żeńska i duga połowa męska a księżyc zminia położenie co około 1,5 dnia). A ciekawe co księżyc na bliźnięta powie :-D:-D
tu macie linki do programu obliczającego metodą jonasa oraz do kalendarza położenia księżyca jakby którejś z Was się akurat nudziło tak jak mi ;-):-D:-D
Cykl Płodności Kobiety - Naukowa Metoda Jonasa :: nauka :: Stowarzyszenie Macierz
Kalendarz księżycowy - Czary.pl

mój młodszy coś nie wyraźnie wygląda muszę mu temp sprawdzić dużo dzieci teraz w przedszkolu chorych niestety :no:

Betunka nic z tego Jonasa nie rozumiem, a co myślicie na temat chińskiego kalendarza płci? My marzymy o synku, dziewczynki tez pragną braciszka, no ale to już nie jest zależne ode mnie. Byle dzidzia zdrowa była i szczęśliwie się urodziła.
Jak mnie głowa boli dziewczyny masakra jakaś, zaraz nie wytrzymam leżę pod kocem i zdycham

Hello

Chyba jestem tutaj najwyższa :-) Mam 181 cm :-) i 70 kg ;-) liczę ze tej ciąży również dużo nie przytyje :-)

Betunka, ja na brzuszek i nie tylko stosuje elancyl i jak dla mnie jest extra :-) szczególnie ze mam tendencje do rozsstepow :-) a po porodzie nie chce żeby moja skóra wyglądała jak akordeon ;-)

Xmamuska,odpoczywaj może masz za niskie cisnienie. Nie wiem czy wierzyć w kalendarz chiński bo wielu moim znajomym się sprawdziło a innym zaś nie ;)

Ja dzisiaj normalnie wstałam bez żadnych dolegliwości =) moje zapalenie nerki już odpuścilo =) a co do wymiarów to ja mam 172cm wzrostu i waga z którą stresowałam to 58kg =) wczoraj się ważyłam i mam już dodatkowe 2kg =) a dalej mam mały wstręt do jedzenia bo nie umiem jeść za wiele

Betunka żeby jonas się sprawdził muszą pokryć się 2owulacjie twoja i ta z jonasa czasem zdarza się to raz na 2 lata czasem często, jak się obie pokrywają to wtedy można sprawdzić czy się sprawdziło. Jonas twierdzi że wówczas ma 99 procent ze się sprawdzi

kate no to się nie pokrywają i całe moje dochodzenie na nic :p :) ale istotnie ta metoda przewiduje owulkę u mnie na 17 dc co jest istotnie możliwe w normalnym 29/30 dniowym cyklu lecz tym razem było to rzeczywiście niemożliwe i się przesunęła bo bym musiała zajść wstecz :p

Ostatnia edycja:
Myślałam że jestem tu najwyższa ale jednak nei :-D mam 180cm i waże 66kg.

Ja zapobiegawczo na brzuch stosuję krem lub oliwkę babydream dla mam, poprzednim razem się sprawdziło i nie miałam żadnego rozstępa więc mam nadzieję że i tym razem się sprawdzi :-)

A kalendarz chiński to tak jak mówiłam u mnei się nei sprawdził :-)

Ja dziś sę czuje dobrze, choć małą mnie wykańcza, skacze po mnie jejku jak tu uważać!!

reklama
Hej ;)
Nie miałam czasu w weekend zajrzeć bo byliśmy u Rodziców, nie przekazaliśmy jeszcze radosnej nowiny, czekamy na kolejne usg, jak bedzie ok to powiemy ;)
Wczoraj zrobiłam badania morfologię, mocz, tarczyca i jestem happy bo wyszły dobrze Tsh mam 1,077 ;D

Młody szaleje dalej z mdlosciami, ale Mu wybaczam ;p ważyłam sie u Rodziców i w ciagu miesiąca jestem 3kg na minusie, ale chyba ta waga troche kłamie bo nie wydaje mi sie żebym aż tyle zrzuciła, chociaż każdy mi mówi ze bardzo schudłam. Ale co sie dziwić jak niewiele co jem. Ale na złe mi to nie wyjdzie w każdym razie ;p

Widzę ze temat wzrostowo-wagowy ja mam niestety troche za duzo tu i ówdzie, przy 173cm wystartowałam z wagą 70kg.

W kalendarze chińskie i niechinskie nie wierze, dla mnie to tak jak wróżenie z fusów. W tv babka sie wypowiadała ze ten chiński kalendarz to nie jest tak ze sie podstawia swoj faktyczny wiek, trzeba to jakos przeliczyć na chińskie lata...

Hmmm ja na brzuch jakos specjalnie niczego na razie nie stosuje, ale widzę ze Wy wcześniej juz zaczynacie, moze warto zacząć...

Do góry