reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Migotka mój był z początku 37 i też zastanawiali się czy go klasyfikować jako wcześniaka chociaż był dużo cięższy do 36 tyg to generalnie wcześniaki chyba nie wiem jak to jest w przypadku bliźniąt muszę looknąć

ale mam mega wzdęcie nażarłam się truskawek...:zawstydzona/y:

reklama
Moja uodziłą się w 37 tygodniu i też została uznana za wcześniaka mimo że donoszona i duża, pneumokoki mieliśmy za darmo też właśnie dlatego. Choć dla mnei ona nie była żadnym wcześniakiem

no mój mały po porodzie miał problemy z saturacją, zapominał, że musi porządnie oddychać :(
leżał na intensywnej opiece noworodka pod Infant Flow przez dobę, i łącznie w inkubatorze 3 dni, w szpitalu nas trzymali razem 8 dni.
Ale teraz zupełnie nie widać po nim, że jest wcześniakiem, rozwija się tak jak wszystkie dzieci w jego wieku, ma 89 cm i 13 kg wagi - nasza pediatra mówi, że Olek to wypasiony wcześniak :D

No to ja urodzilam sn obie corki Ala 4260g 2 tyg po terminie - indukcja porodu a Maja 4150g 2 dni po terminie... ja sama do wysokich nie naleze 158cm ale i szczupla tez nie jestem ;/ w pierwszej ciazy przytylam 11 kg w 2 niestety 17kg... :(

Lekarze uznają ciążę za donoszoną, jak skończy się 38 tc., czyli teoretycznie jak dziecko urodzi się w 37 tc 5 d to wcześniak, choć dla mnie to dyskusyjne jak dzieciątko waży wtedy np. 3200. Moja się urodziła w 39 tygodniu, ważyła 3325. Czytałam, że bliźniaki wcześniej osiągają gotowość, bo po 36 tc, jeśli mnie pamięć nie myli.

U mnie pierwsza ciąża i boję się że roztyje się jak prosie. Przed ciążą przybierałam na wadzę i miałam problemy z rzuceniem bo to niedoczynność tarczycy, potem cukrzyca typu 2, potem prolaktyna za wysoka. W końcu ogarnęłam wszystko powoli mi się chudło i ciach ciąża. Pilnuje się jak mogę chociaż zachcianki mam i jadłabym nonstop, jem zdrowe rzeczy, czasem pozwolę sobie na smakołyk i na razie jestem 1kg na plusie. Jednak przede mną długa drogą mam nadzieję, że mój organizm nie zwariuje i nie będę tyła z powietrza.

też należę do tych osób, co mają szybką i póki co niezachwianą przemianę materii, przy wzroście 172 cm ważę 50 kg (waga z pierwszej wizyty u gina, czyli 23.02). Ale zdaję sobie sprawę, że może mi to kiedyś minąć, choć moja mama nadal ma talię osy, mimo wieku - także to też nie do końca nie jest powiedziane..

Mojego bąbla urodziłam w 36 tygodniu z wagą 2900, 51 cm :) był silny i dzielny, ale jest uznawany za wcześniaczka.

szczuplutka jestes , ja przy 157 wazylam przed ciaza 53kg :(
moja corka tez z 36 tyg wazyla 2400 52cm i dostala 10pkt

Moja uodziłą się w 37 tygodniu i też została uznana za wcześniaka mimo że donoszona i duża, pneumokoki mieliśmy za darmo też właśnie dlatego. Choć dla mnei ona nie była żadnym wcześniakiem
my tez dostalismy pneumokoki, a teraz nie widac roznicy mniedzy nia a innymi dziećmi

Witam w ten piękny niedzielny słoneczny poranek :-)

Ja już po śniadanku,moje córeczki jeszcze śpią,albo udają bo trzeba z pieskami wyjść na spacerek :rofl2: Ale mam mega lenia,masakra najchętniej nie wychodziła bym z piżamy.Wczoraj byłam ostatni dzień w pracy i jestem już na L4,ale się spłakałam jak się żegnałam,aż sama w szoku byłam,a moi pracownicy patrzyli na mnie z niedowierzaniem,na co dzień twarda babka z jajami która zawsze o swoje się wykłóciła a tu masz noo stałam i wyłam że słowa nie mogłam z siebie wydobyć,zaskoczyli mnie bo dostałam od nich prezencik,dla siebie i dla dzidziusia,bardzo miło mnie zaskoczyli naprawde.

A jeśli chodzi o kg to ja do małch nie należe,niestety po operacji tarczycy dość dużo mi się przytyło i mam nadwagę :-( Zresztą zawsze do małych nienależałam,jestem grubej kości. W 1 ciąży przytyłam 18 kg córcia urodziła się sn w 41 tc z wagą 3900 i 55cm, w drugiej ciąży przytyłam 16 kg córcia urodziła się sn w 41 tc z wagą 4050 i 55cm :-)

reklama
Witam was niedzielnie ..
Moja urodzona 4 dni po terminie z waga 2850 i 52cm , malutka ;) przytylam w ciazy 12kg, z porodem zeszlo wszystko , a 4 miesiace po porodzie mialam -5 kg od wagi z przed ciazy . Ale nabralam i dzis zaczynam tak jak w pierwszej ciazy od 50kg wzrost 163 .;)

A teraz zoobaczymy , licze na podobna sytuacje ;)

Mnie dzis cos podbrzusze boli ;/ w ogole nie do zycia jestem , nic mi sie nie chce

Do góry