reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Kate ale numer z tym klockiem mój młodszy też do nosa wszystko pcha szczególnie kulki plasteliny ale na razie zawsze wypadsły same raz tylko się zakrzyusił mocno i była akcja ale szybko go do góry nogami złapałam i klepałam po plecach i wypluł na szczęście :baffled:

Co do jedzenia to ja muszę uważać bo jestem mocno obciążona genetycznie cukrzycą a w pierwszej ciąży niezbyt uważałam przytyłam 20 kg i próby cukrowe wyszły na górnej granicy normy w drugiej już uważałam i było wszystko ok na plusie 15 kg w sumie to też dużo ale ja ważę 48 kg jestem bardzo drobna i mam 162 cm wzrostu a co istotne mój mąż ma 2 metry wzrostu i wyobrażacie sobie jakie duże dzieci zwykle noszę w brzuchu także teraz to będzie jakaś masakra moje chłopaki rodzone naturalnie zawsze przed terminem natura chyba wie co robi bo takich powyżej 4 kg to bym chyba z siebie nie wycisnęła a młodszy ważył i tak prawie 4 kg 1 tydzień przed terminem i boję się tego porodu bo oba poprzednie były ostre

no i rozstępów na szczęście nie mam ale tym razem to nie wiem jak będzie już wiem że będę miała ogromny brzuch jakbyście mnie widziały w poprzedniej ciąży :0 może być masakra

ja chodzę do mojego sprawdzonego lekarza od lat i on pracuje w szpitalu prywatnym dziewczyny z okolic Katowic na pewno kojarzą łubinową oczywiście o tym szpitalu pełno jest kontrowersyjnych opinii że za mało sprzętu mają że jak się coś dzieje to przewożą ja tam dwa razy rodziłam btw teraz się przeprowadzam i będę miała do szpitala 10 min drogi piechotà :p no ale teraz w mojej sytuacji to się dopiero nasłucham "dobrych" porad

Ostatnia edycja:
reklama
Zgadzam się z Migotką dużo tutaj mają uwarunkowania indywidualne.
Ja też nei maiłąm na szczęście ani jednego rozstępu a brzuch samrowałam zwykłym balsamem dla mam z babydream.
Ja szybko tyję ale też bardzo szybko chudnę, musze uważać na słodycze bo to była moja zguba w poprzedniej ciąży.
A neiktóe kobiety z drugiej strony co by nei robiły to w ciąży tyją 20-30kg i nie ma na to rady, póxniej szybko gubią. Moja koleżanka uprawiała jogging w ciąży do 5-go meisiąca, zdrowo się odżywiała, byle tylko nei przytyć 30kg jak w poprzedniej ciąży a i tak przytyła...

betunka ja też urodziam przed terminem w 37 tygodniu a mała miałą 3,5 kg więc pewnie gdybym donosiła to też z 4 by miała więc dzięki Bogu natura pośpieszyła :-)

Akatsuki bardzo dobrze piszesz :-) ja też mam smaka na tatuaż i niewiem czy po ciąży się nei zdecyduje na coś co symbolizowałoby moją rodzinę ;-)

Akatsuki ale fajnie ja zawsze miałam polew z takich par z duża różnicą wzrostu a tu suprise :)) najlepsze jest to nie wiem czy tak masz że ja u mojego wzrostu wcale nie widzę jesteśmy już 14 lat parą to się przyzwyczaiłam ale jak stanie obok mnie obcy facet tak wysoki to od razu myślę o maj gat ale duży dziwnie mi się z nim gada :)P i jeszcze mam czasem polewkę jak staję na czymś żeby zobaczyć jaki widok ma mój mąż ze swojej wysokości to mnie szokuje ile on się brudu nas szafkach naogląda i innych dziwnych rzeczy teraz urządzanych dom i to nie lada wyzwanie wysokość blatu umywalek - trzeba iść na kompromis. ;-)

Małkus pierwszy poród u mnie to samo 3570 3 tyg przed terminem

też należę do tych osób, co mają szybką i póki co niezachwianą przemianę materii, przy wzroście 172 cm ważę 50 kg (waga z pierwszej wizyty u gina, czyli 23.02). Ale zdaję sobie sprawę, że może mi to kiedyś minąć, choć moja mama nadal ma talię osy, mimo wieku - także to też nie do końca nie jest powiedziane..

Mojego bąbla urodziłam w 36 tygodniu z wagą 2900, 51 cm :) był silny i dzielny, ale jest uznawany za wcześniaczka.

reklama
dreamgirl dzieci to mają ciekawe pomysły, mojej kolezanki syn połknął 1 zł, prawie tydzien powoli sie przemieszczała po jelitach ale w końcu wyszła
OMG - złotóka to już hardcore :-D

mniam... też dzisiaj zrobiłam z jabłkami i budyniem i właśnie się zajadam ;)
Hehe, jak to czytałam to właśnie memłałam kawałek ciasta w buzi :tak:

Do góry