reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Kate..,wcale Ci się nie dziwię !!! Pewnie sama milabym stracha i pewnie byłabym zestresowana ;-) rzeczywscie szybko schodzisz do swojej wagi :-) Co bym dała za taką przemianę ;-)

reklama
Dr Gawlak - czysta rewelacja. On "prowadził" moją skracającą się szyjkę, jak lądowałam 2x z tym kłopotem w szpitalu. Dr też konsultował mój poród i dzięki jego wiedzy urodziłam siłami natury w niecałe 6h. Miałam wskazania ortopedyczne (kręgosłup) do CC. Nie chciałam bardzo CC i okazało się, że nie było potrzebne. Mój kręgosłup nie miał żadnego problemu z porodem SN :-) . Tak, wszystkie USG robiłam w poradni. Położnej nie miałam wykupionej. Moja koleżanka rodziła na Inflanckiej i sobie chwaliła. :-)

Ladyk24na7, czyli to prawda ze jest taki super muszę pomyśleć czy nie chodzić do niego ;-) Moja koleżanka do niego chodzi i jest strasznie zachwycona , inflancja niestety ma też sporo minusów :-/ Ja niestety miałam dość długi poród 18 godz plus 2 godz partych ;-)

Każda placówka ma swoje plusy i minusy. Z dobrych (moim zdaniem) prywatnych lekarzy ja mogę jeszcze polecić dr Andrzeja Raczyńskiego i dr Wojciecha Głuchowskiego. Miałam tak szybki poród głównie przez to, że młoda od dłuższego czasu była w blokach startowych i miałam całkowicie zgładzoną szyjkę ;-) . I wg dr Gawlaka właśnie mam idealną budowę do rodzenia dzieci ;-). No to rodzę hehe.

dreamgirl dzieci to mają ciekawe pomysły, mojej kolezanki syn połknął 1 zł, prawie tydzien powoli sie przemieszczała po jelitach ale w końcu wyszła

Ladyk24na7 , ale teraz chyba już bedzies musiala urodzic poprzez cc czy będziesz próbować sn ?? O dr.Raczynskim słyszałam ponoć dość drogi?

W czwarek bylam u lekarza widzialam serduszko bijace nasz maly wielki czlowiek ma juz ponad 7mm. :)

gratuluję udanej wizyty :)

I jeszcze zrobiłam ciasto z jabłkami.

mniam... też dzisiaj zrobiłam z jabłkami i budyniem i właśnie się zajadam ;)

la emnie najmłodszy dzisiaj wystraszył, bawi sie klockami, maja te malutkie lego city, składali straże pożarne i nagle krzyk bo am 1 element w nosie, nie dał rady wydmuchać, od razu go ubrałam i do szpitala jedziemy, po drodze wziełam znajomą bo ja nie moge iśc z nim na USG, jestesmy przed szpitalem mamy około 35 km do szpitala a młody zaczyna kichac i klocek wyskakuje z nosa, prawie sie rozpłakałam ze szczęścia

ooomg ale musiałaś się najeść strachu, u mnie siostra kiedyś sobie kaień do nosa włożyła i bez szpitala się nie obyło

Właśnie moja przemiana materii w ciąży jest masakryczna i do tego ciągle mnie bolą jelita... ja niestety nie mam zbytniego szczęścia, bo przemianę i normalnie mam niezbyt dobrą, ale szczerze to tez mało nie jadam ;)

W Damianie wizyta 150 zł. Nie wiem, jak się kalkuluje wykupienie tam np. programu prowadzenia ciąży. Ja wychodzę z założenia, że jak można sensownie na nfz, to po co płacić kupę kasy. Moja bratowa rodziła bliźniaczki SN na Karowej. Wszystko zależy od wielu czynników pewnie.

reklama
Ja już do moich rozstępów i brzucha pociazowego się przyzwyczailam. Fakt faktem nie mam już 17 lat, czasy kiedy gwizdali za mną na ulicy minęły i nie bardzo mi przykro z tego powodu. Facetowi się dalej podobam, a nowego na razie nie szukam. Znam dziewczyny które mają obsesje na punkcie tego jak wyglądają, inwestują mega kasę w siebie, fryzjerki, kosmetyczki, tipsy i solaria. A co bedzie jak uroda minie? Nie mają nic więcej bo tylko temu się poświęcają. Za kilkanaście lat zostaną tylko dzieciaki, to na co zapracowalismy i to co w głowie. I dlatego w to inwestuje bardziej niż w piękna gładką skórę i talię osy ;)
Poza tym teraz już mam usprawiedliwienie na to co chcialam zrobić całe życie czyli tatuaże. Tylko jak ciało było ładne młode i jędrne to trochę żal było ;)

Do góry