Hey. Przez kilka dni nie miałam dostępu do internetu. Teraz muszę nadrabiać;p
Co do obcinania paznokci. Ja obcinam małemu nożyczkami dla maluchów ale prawda jest taka, że trudno o dobre nozyczki. My mieliśmy już chyba z 10 różnych i tylko jedne byly w miare. A ja nie pamiętam co to za firma była bo na nich nie pisze. ;p Starszej na nóżkach obcinałam zawsze na śpiąco bo inaczej sie nie dalo. I tu mój błąd bo do tej pory nie chce sobie daać. Ostatnio zaczęłam jej obcinac na żywca przy bajkach i jakoś już idzie.
moja rada: w miarę możliwości nie obcinajcie przez sen bo potem problem
Askar moj też przesypia nocki po 12 godzin a rano mam cyce jak donice; ] nie sciagam tylko karmie. Z reguły wracają do siebie po drugim karmieniu. Czasem muszę uzupełnić piersi herbatką laktacyjną bo wieczorem zdarza sie prawie susz. Mimo tego jeszcze nigdy nie podawałam małemu mm.
Izabella sedeczne gratulacje! !!
Karola ja przy starszej mialam tylko fride i dawala rade. Teraz mam i to i to ale jeszcze nie mialam okazji używać. Ale dziewczyny bardzo chwalą katarek.
Hania ma jutro w przedszkolu dzień babci i dziadka. Chciałabym iść nagraç ich ale noe mam co zrobboć z Nikusiem. Myślicie, że mogę go zabrać ze sobą? Będą dwie babcie więc bedzoe miał kto się nim zająć ale z drugiej strony te zarazki od prawie 30 dzieci naraz. No nie wiem. Co myślicie?