reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Kurde zazdroszczę bo ze względu na skaze nabiał odpada.
Ja ostatnio zjadlam parę frytek i było ok. Ale jak zjadlam placka z kakao to Jasiek nie mógł kupy zrobić.
Zaczynam wiecej wprowadzać do swojego jadlospisu ;-)
Peluches u mnie za gestapo mąż robi. :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Iza jak wyglada cialko u twojego malucha przy skazie? U nas pojawily sie suche plamy na calym cialku, najgorzej na lokciach. Buzia juz ok, bo smarujemy kremem juz jakies 2 tyg. Na cialku plamy pojawily sie jakis tydzien temu, a dopiero dzisiaj dotarl balsam i emulsja do kapieli. Mam nadzieje, ze to pomoze.

Ja jem wszystko co mi sie zamarzy i mała nie ma problemów z brzuszkiem. Lekarz przy wypisie kazał jesc to co zwykle tylko nie przeginać z cytrusami i czekoladą. Eliminować mam dopiero jak zaszkodzi. Póki co cora jest twarda ;)
Kurczę tyle czasu kłótni nie było a teraz cos sie atmosfera zagęściła . Dziewczyny po co te wymiany zdań. Wróćmy do meritum :) porozmawiajmy o naszych pociechach to zdecydowanie przyjemniejsze niz dyskusje kto kogo uraził i czym.

U nas był suchy brzuch i kark no i mega ciemieniucha. Dostał robiona maśc i brzuszek już ma ładny . Ciemieniuszka też prawie znikła, troszkę kark jeszcze ma szorstki i zauważyłam dzisiaj na nóżkach takich parę suchych-szorstkich plamek. Jeśli chodzi buzke to ma wysuszona i muszę mu parę razy dziennie smarowac.

Iza moja miała paskudna buzie i sucho na zgieciu stóp i mega ciemienuche.tez podejrzewałam skaze ale dr mówi z ejak po kremie zeszło i kupa łądna to to nie to.Ulewa aby

Cześć dziewczyny

nie rozumiem pretensji w sprawie zamkniętego, to normalne że jak ludzie sie poznają to znajomość się zacieśnia tematy są bardziej poufne a to jest internet. Chyba wiemy jak to działa.
co do smoczków to u nas mała też nie chciała ale pamietam ze położne przytrzymywały aż dziecko załapała. Spróbujcie może sie uda.
ja dziś pierwszy raz wybrałam się na Zumbe. Przed ciążą chodziłam już z dwa lata, a dziś w ogóle kondycji nie miałam.

Jeśli chodzi o ulewanie to nie a kupy ostatnio miał zielone ale podejrzewam że to wina bebilonu pepti bo tam jest białko przetworzone. Jedyne co zauważyłam to że jak pazerna mama złapie tabliczkę czekolady to troszkę buzke mu zsypuje.

Wawka, Cyntia super, że zostajecie z nami też;)

Monia ja mlodego będę przenosić do siostry i tak się zastanawiam kiedy. Chyba na pół roczku. Poki co boje sie, że jak wnocy by się obudzila to moglaby mu cos zrobic. W końcu ma dopiero niecałe 3 latka. A Niki zasypia miedzy 20-21 i śpi do około 8 aż siorka wstaje i mu ściąga skarpetę z raczki (synek chciałby mumkać kciuk). Maly nawet w nocy nie je więc raczej starszej budzic nie będzie. Powiem Wam szczerze, że po pierwszym porodzie odzyskalismy sypialnie dopiero jak starsza miala 2 latka i zaczelam to doceniać.

Mój akurat lubi sobie zjeść a z laktacją to jest średnio. Przez to, że nocą mamy przerwe około 12 godzin rano jak mały je to aż boli. Za to wieczorem jest mega flak. I tak w kółko. Nie wiem jak to unormować ale od dziś pije po jednej herbatce laktacyjnej rano. Zobaczymy jak to wyjdzie.

Majka tak szczerze to nie wiem o co Ty masz pretensje do dziewczyn. Przecież one nie mają obowiązku pisać o sobie całemu światu. Ja też czytam prawie od początku i teraz pluje sobie w brode, że nie pisałam. Poprostu odpuść...

Betti mój synek ma stopy ok;) a teściowa niech sobie wkłada poduchy nie powiem gdzie :]

reklama
Do góry