reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

U mnie dzisiaj data porodu, czekam na położną żeby zrobiła mi masaż szyjki i sprawdziła co mi tam leci. W nocy zmieniałam majtki i podpadki 4 razy, pobrany nie spałam. Nie wiem czy posikuje czy sacza mi się wody, ale dlaczego tylko w nocy?
Mroczko jak tam u Ciebie?

Magda6m to rodzimy czy nie? :)

Rjoanka, urodzisz 8, w moje urodziny a co:) A poważnie, powiedzieli Ci jaki mają plan?

Mizzah, tak mi chodzisz po głowie, jak się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję że szybko staniesz na nogi:)

Ja mam zamiar dzisiaj zacząć rodzić :D

A tak w ogóle, paskudnie dzisiaj u mnie za oknem. Sezon deszczowy uważam za rozpoczęty.

reklama
Cześć mamusie i brzuchatki. Ja wczoraj całe popołudnie miałam bardzo mocne skurcze. Niektóre takie że na kolanach lądowałam i płakałam. Mój panika, ja na luz bo czułam że to znowu fałszywy alarm. Dopakowałam torby po ostatnim pobycie w szpitalu i zrobiliśmy obiad na skurczach. Wieczorkiem już było lepiej tylko mały mnie chciał rozerwać. Walczył z ciasnotą ze dwie godziny tak na maksa, myślałam że wyjdzie brzuchem.

Przez te męczarnie musiałam coś zrobić żeby nie myśleć i efekt na zdjęciach. Kompleciki na Dzień Nauczyciela dla mojej siostrzenicy. Kartka okolicznościowa, notesik i zawieszka np. do kluczy.

Madzia ja mam strasznie spuchnięte stopy i łydki też trochę. Tak od dwuch tygodni i nic nie pomaga. Położna mi kazała dużo leżeć z nogami w górze, moczyć w zimnej wodzie, zataczać kółka stopami i całymi nogami. A do tego dzisiaj w nocy pierwszy raz miałam takie skurcze w łydkach, że nawet z łóżka wstać do tej pory nie mogę. Masakra tak bardzo mnie te nogi bolą.

Kacha wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.

Renisius u mnie słoneczko za oknem. Ja chcę 8, nawet bardzo. Zobaczymy, może...
Moja siostrzenica ma 8 października urodziny. Bardzo się cieszyła że może w jej urodziny maluszek się urodzi.

Załączniki

• 1412589527498.jpg
    1412589527498.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 78
  • 1412589546390.jpg
    1412589546390.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 73
  • 1412589563854.jpg
    1412589563854.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 73
Ostatnia edycja:
Katlinka, ja bardzo chcialam urodzic 8-ego. Tak pieknie by bylo, w 30 urodziny urodzic dlugo wyczekiwane dziecko. Ale potem sobie pomyslalam, ze to troche egoistyczne z mojej strony bo mala moze by chciala miec wlasna date:) Jakby nie bylo, dziela nas chwile, dni przed poznaniem:) Trzymam kciuki za to abys urodzila akurat 8-ego. Ja jak nie urodze do tego dnia, to ide na induckje:( kasku, waga to sprawa indiwidualna chyba. Ja od 7 miesiaca mam ciagle 71-72 kg a brzuszek 108. Moze to fakt, ze jestem na diecie cukrzycowej. Ale gdzies czytalam, ze niektorym kobietom rzeczywiscie waga spada.

marrika słyszałam właśnie że chłopcy częściej mają kolki. A młody dodatkowo był na mm:/ Młoda kończy w czwartek 2 tyg i nie zapowiada się na kolki. Zaraz muszę ją wykąpać bo taką kupę walnęła że nie jestem w stanie tego chusteczką spomiędzy warg sromowych doczyścić. Z chłopcem tego problemu nie było:p Teraz na cycu kontynuuje:sorry2:

Muszę obiad ogarnąć jeszcze.

Dziewczyny jestem w domu jak sie ogarnę ze wszystkim to opisze wam wszystko oto my ImageUploadedByForum BabyBoom1412595377.360003.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1412595400.852406.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1412595377.360003.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1412595377.360003.jpg
    65,6 KB · Wyświetleń: 97
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1412595400.852406.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1412595400.852406.jpg
    38,2 KB · Wyświetleń: 101
Mroczko Śliczna ta Twoja Katarzyna ;-)
Kotulcia to faktycznie Ci dużą niespodzianke zladowala w pampersie.
Oj ja też już chce mieć swoje dziecię po tej stronie brzucha :-)

Renisus, ja bym bardzo chciala juz rodzic.Dzis rano mialam kryzys psychiczny ale juz mi lepiej. Mi w nocy nic nie cieklo za to z godzinke temu polecialo.Kolezanka mowi,ze tez tak miala i ze to macica sie oczyszcza. Ja jak nie urodze to dopiero 10 dni po terminie wywoluja. Renisus daj znac co polozna powiedziala.

Hmmm a ja z kolei slyszalam, ze to dziewczynki czesciej miewaja kolki....pewnie co malenstwo to inaczej i reguly nie ma :tak: U nas obylo sie przy Tymku bez na szczerscie.

Mroczko - slicznie wygladacie !

Zaczal sie pazdziernik i cisza u nas .... jesli juz wybieramy sobie daty porodu to ja moge na 11.10 :-p maz ma urodziny i mialby prezencik . Z reszta on sam sike smieje, ze najlepiej abym rodzila w piatek lub sobote, to wtedy zawsze te 2 dni dluzej z nami bedzie :-D

Hej dziewczyny,jezu jak mnie juz ta ciaza meczy.
dzis w akcie desperacji uprałam dywa,teraz pieke bułki a wieczorem bede kwiatki z ogródka wykopywac.
Waga nie spada a idzie w góre,14,5kg na plusie.Obecnie 78cm i 108cm obwodu w brzuchu.
Wg to boli mnie kosc ogonowa i mam zaparcie od 3 dni;-(

reklama
Domka tez mam dosc choc do terminu jeszcze trochę. Chyba tez weme sie za sprzatanie moze buleczki upieke wiecxorem.... wyszoruje kuchnie... juz sama nie wiem.

Najbardxiej wkurza to, ze tak straszyla mnie gin krotka szyjka, ze panikowalam aby do 30 tyg donosic a tu nic kompletnie sie nie dzieje

Do góry