reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Mizzah a Ty jestes w Polsce czy za granicami kraju? Pytam bo wiem ze w UK np mozna wypozyczyc elektryczny laktor ze szpitala. Moze warto zadzwonic i sie zapytac? Rjosnka ja mam termin na jutro, cala noc mi sie cos saczy, ale to chyba jednak nie wody a sluz w ogromnych ilosciach. Skoro to to samo co noc wczesniej a polozna twierdzila ze to nie wody, na siku nie wyglada to musi byc sluz. Wariuje;(

reklama
Mój się rozbudza najbardziej ok. 11:30 i przeciąga do 17. Wczoraj jeszcze do 18. Robi krótkie drzemki i albo jest na cichej czujce albo na głośnej czujce. Nie wiem co by było, gdyby tak mi funkcjonował w nocy :/ W nocy budzi się 3 razy na swoje rytuały i tak średnio każdy trwa godzinę.
Za dnia staram się kimnac do południa, a później wbić się na krótką drzemkę podczas drzemki Adrianka, jeśli taka się zdarzy w ciągu dnia.

Ale jak ma tę swoją czujke za dnia, to wisi i wisi na cyckach, aż oba wydudni na flaczki. I uleje z parę razy, łakomczuch jeden. Pielucha wtedy jest zmieniana ze 4 razy, bo skoro tyle je, to i dużo siusia i kupka (a w ciągu doby schodzi min. 10 pieluch).

Nie masz jakiejś wagi, by sprawdzać czy tyje?

Hej, ja miałam przy córce avant ręczny ale używałam go już później ok 2-3 miesiąca ściągał dużo nie określę teraz ile w ml ale na pewno zostawało z jednego karmienia, wy macie początki i małe mało jeszcze je jednorazowo i laktacje jeszcze się dostosowuje.

Mizzah - musisz się wyspać zobaczysz że od razu świat będzie inny jak masz możliwość to zamknij się w ciemnym pomieszczeniu z kawałkiem materaca, małe oddaj inaczej zaczniesz gryźć ;-)

Dorota gratulacje wielkie! ja tez chcialabym w takim tempie urodzic...
Mizzah ja tez mam laktator aventu,uzywalam go nieduzo,bo latwiej bylo mi sciagnac "recznie" pokarm,doslownie doilam sie;) moze sprobuj w ten sposob? mi tak bylo duzo wygodniej i szybciej sciagalam,choc palce bolaly troszke... a ze malenka lubi tak przy cycu wisiec,to dlatego moze,ze potrzebuje bliskosci?
renisus spokojnie,na pewno nie przeoczysz objawow i zdazysz ze wszystkim;) ja tez juz mam dosc,dodatkowo u mnie objawow jakichkolwiek brak,a termin mam na jutro...i pewnie i tak urodze po terminie...
milej niedzieli!

Dzis jadę do szpitala ja zważyć. Jak byla polozna niestety nie miała jej ze sobą i prosila zebysmy podkoczyli na IP.
Moja jak robi kupke to sie tak napina i robi minki. Teraz juz byly 2.

Renisus w Polsce mieszkam ale laktator elektryczny to chyba kupie :(

Dorota gratulacje!! Dużo zdrówka dla was dziewczyny.

Mizzah moja starsza też tak siedziała cały dzień na cycu. Godzinę jadła pote 5 minut spała i znów jadła. Trochę to trwało zanim pe unormowało. Tak z 3 tyg. Potem już było super.

Cyntia nie narzekaj kochana. Moja w dzień śpi cały czas grzecznie a w nocy swiruje. Muszę pogadać z położną żeby jej ten schemat odwrócić.

Marrika - serio????? Boze zeby tak było to skakalabym pod sam Giewont!!! Z tego zmeczenia to szorujemy nosami po ziemi ehhj

Goska w ciuszkach i pampersie msm ja zważyć? ?? W szpitalu byla nagusienka ale tu zrobi afere

Jujka tylko najgorszy jest brak snu w nocy. Ja wiem ze mala potrzebuje bliskości ale zmęczenie powoduje płacz i stres u mnie

Ostatnia edycja:
reklama
Mizzah - możesz u ubranku zważyć (jak dasz rade to w goła, albo w suchym pampersie), a jak będziesz robić kolejne ważnienie np. jutro to mniej więcej taka samym ilość warstw. My jeszcze kładliśmy tackę na to pieluchę na wadze kuchennej i po wytarowaniu goła przed kąpielą małą kładliśmy .. i tak do 5kg potem zabrakło miarki ;-)

To jak mała w dzień ma drzemkę tez się kimnij nawet na 20 min to już dużo Ci da

Do góry