reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Miałam dzis wizyte,dr nie wrozy szybkiego porodu,brzuch tez nie opadł.Kolejna wizyta w pon. Trezba sie brac za wywoływanie bo ja nie mam zamiaru chodzic do 42tc jak z córka

reklama
Garmelka - szczerze to ja tego nie zauwazylam, nikt tez mi tego nie powiedzial, a i jakos z oddychaniem klopotow przez cala ciaze nie mialam wiec tez nie odczulam ulgi

W pierwszej niby opsda wczesniej w kolejnych moze chwile przed porodem

Moj tez waga wiec jeszcze licze ze zrobie mu prezent urodzinowy ;)

Renisus - z tymi skurczami po odejściu wod to roznie bywa ;)

Moja mala tez dzis jakas spokojniejsza, mnie brzuch pibolewa, stawia sie ... ehhhh

gnagna - hmm, miednicy też mi nikt nie mierzył:baffled:. Ja generalnie papiery miałam wypełnione wcześniej, dałam tylko na rejestracji wymagane badania, a moja położna sprawdziła, czy to co się ze mnie leje to wody i potem na salę porodową pod oxy.

garmelka - mi w poprzedniej ciąży nie opadł;-)

Ja też waga:-D

Moj maz jest waga i ma masakryczny charakter tylko dobre serce :-)

Ja mam termin na 28/29, wiec kiedy uzmyslowilam sobie swoj stan i zapytalam lekarza, co teraz bedzie???? On odpowiedzial mi: jak to co? Skorpion...

Witam:)Wszystkim dziekuje za mile słowa i kciuki

Garmelka mnie brzuch przed porodem nie opadl. I tak jak ty lepiej się czulam nawet przez porodem. W nocy ostatnio lepiej spalam, przeszły mi bole na @. To chyba taka cisza przed burzą.

Cyntia tu ze szpitala wychodzisz nawet po 6 h jak jest ok. Maly dobrze się czul ja też wiec sami mówią zebym dla do domu. Bo w domu zawsze bardziej komfortowo człowiek się czuje. Pewnie z pierwszym dzieckiem bym zostaje na noc ale juz trochę doświadczenia mam. Poza tym rano i tak wypisali by mnie czy chce czy nie chce. Bo potem do domu codziennie przychodzi polozna

Kotulcia wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki!!!

Marrika kciuki zaciśnięte. Jutro będziesz też tulić swoje maleństwo

U nas wszystko dobrze. Maly cudny. Dzis bylismy na kontroli. Zdrowy jak rydz:) Ogólnie ma bardzo duży instynkt ssania wiec cyca dopadł od razu. Pokarm mi się dopiero rozkręca ale widać mu to wystarcza. Zastanawiałyście się czy brać smoki do szpitala. Ja bym wzięła. Bo jeśli trafi się okaz jak mój to lubi cos sssc nie koniecznie głodny jest . Wiec smoka pociągnie aż przyśnię i wypluwa. Puki co grzeczny bo i zmeczony :)

Martina ojj jak ci zazdroszcze:-D

Ja juz po wizycie i co? Szyjka skrocona o 30% czy ma 30% hymm nie mamo pojecia:szok: i miekka no i to by bylo na tyle hehe, maly nadal mega nisko i jest duzy! Ma 3400 lekarka mowi ze moze miec z 4 kg ale jest wysoki, starsznie sie krecil i bawil pepowina hehe moje sloneczko.

Mam nadzieje ze dam rade go urodzic:-)
Nastepna wizyta 3.10

Fałszywy alarm :p Po pół nocy w skurczach rano oczywiście przeszło :/ Ok 13.00 wróciło i znowu przeszło. Na ktg skurczów brak, rozwarcie 2 cm bez zmian. Jestem padnięta i mam dość. Ile jeszcze.....?? :p Idę spać :p

reklama
gnagna - to Twój M jak ja, człowiek dobry, tylko charakter wredny:-D

Mona - hmm ciekawe, że w sobotę, myślałam, że szpitale sobie w weekendy odpuszczają planowane zabiegi

Dorota - może chociaż w szpitalu pójdzie szybciutko jak już dzidzia się zdecyduje;-)

Do góry