reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Październikowe maluszki spieszą się na świat :) ciekawskie są:-p.
Szczęściara- no to lepiej miej wszystko przygotowane, żeby w razie czego wystartować do szpitala bez niepotrzebnych opóźnień.

A ja czuję się naprawdę dobrze.. trochę ręce drętwieją i stopy i kolana bolą z rana a tak to naprawdę ok:tak:. No mam te napinania brzuszka- ale już się nimi nie stresuję..taka moja uroda widocznie

reklama
szczęściara jest to już jakaś iskierka nadziei że poród tuż tuż, oby wszystko gładko poszło :)

Iguana30 z facetami jak z dziećmi, ale wytłumaczenie "nie chce mi się" też doprowadziłoby mnie do wściekłości. I pokazałabym mu co mi się nie chce, i nie byłby zadowolony bo to Tobie ma prawo się NIE CHCIEĆ w tym stanie :)

Dżaga dla męża powodzenia z grzybem :)

A ja nie mogłam spać do 2 w nocy, obudziłam się o 6, zjadłam coś i już spać nie mogę. Mała mniej aktywniejsza niż wczoraj, wczoraj tak się przewracała że już myślałam że obróciła się pośladkowo, bo jak miała czkawkę czułam ją wysoko a nie nisko jak zawsze :szok: Nie chce panikować, może to moja paranoja...

Nova - zebys zobaczyla jak moj brzuch wyglada, z obu stron takie banki ze wyglada to tak jakby lezal w poprzek a tak naprawde lezy glowa do dolu ;p ojjj mala mniej aktywna to chyba tuz tuz, a szczesciaara nie ma co sie stresowac ani nic - czop moze odleciec nawet miesiac przed porodem ^^

Vilandra dla mnie to tez trudne ze nie moge zostac w szpitalu z mala. Niestety tu 4 dni przy sn i 5 przy cc i do domu. Na dodatek oddzial neonatologiczny jest taki malutki. Pierworodny urodzil sie w innym szpitalu i tam rodzice mieli rozkladany fotel obok inkubatora wiec mozna bylo zostac na noc. i wtedy cale noce z nim przesypialam kangurujac. Na cale szczescie do szpitala mam trylko 15 min.

Dzaga wystarczy ze osiagnie wage 2400. Dzis rano wazyla 2130.

Straszne to że nie można na noc zostać przy dziecku o_O to już dużo jej nie zostało MOCNO TRZYMAM &&&&&&&&&

moja urodziła sie 2865 a przy wyjsciu ze szpitala miala 2630 i po tyg kazali przyjść na kontrole ....

mąż wraca do domu ale jak z nim rozmawiałam to ledwo mówił a jutro chrzciny super :/ szybkie leczenie bedzie dzis...

tak swoją drogą przestawiłam kołyskę do sypialni ;] młoda ma zabawe .. postawila sobie krzeslko obok kołyski- kladzie tam lale a sama siada obok i czeka az lala usnie :)

Cześć.
No to moje torby już gotowe - uff! Od razu jestem spokojniejsza ;-)

Dziś poogarniałam trochę tu i tam - podłogi dla emka zostawiłam, który teraz coś w łazience grzebie :-)

Antiope mam nadzieję, że Twój z równie wielkim zapałem, co mój, ruszy do tego grzyba i szybko się z nim rozprawi.

szczęściara no to faktycznie ten wyczekany moment może być lada chwila - trzymam kciuki, co by było wszystko ok. Generalnie mówi się, że po czopie poród zaczyna się w 12h, ale są też wyjątki - fakt. Mojej koleżance odszedł czop w 6 miesiącu a donosiła do końca.

Paulinek Lura jest cudna i widzę, że niewiele jej już brakuje, by ją wypuścili - to super :tak: No to po weekendzie na pewno będziesz miała ją już w domku - i dobrze, że nie masz do niej daleko.

Dżaga oby mała równie gorliwie młodsze rodzeństwo usypiała ;-)

HEj dziewczyny co myslicie na temat spacerkow ile trzeba odczekac zeby isc z maluszkiem wiadomo pazdziernik to juz raczej zimny miesiac i tak mnie to zastanawia czy pospaceruje z moim maluszkiem troche czy nie za wiele raczej w tym roku

Zalezy od pogody bo jesli pazdziernik okaze sie cieply i bezdeszczowy to mysle ze nawet po tygodniu mozna smigac jesli wszystko jest w porzadku, ale lapki nie dam uciac niech sie wypowiedza doswiadczone mamusie.

reklama
Ja tylko co do spacerów, bo źle się dzisiaj czuje...Jeśli jest pogoda to nie czekałabym więcej niż 3 dni...tylko oczywiście krótkie spacerki. Ja poprzednie dziecko rodziłam 17 listopada i mając tydzień już miało za sobą pierwszy spacer:)

Do góry