reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Mój lekarz na pewno będzie kazał przychodzić co 2 tygodnie:)

A dlaczego nie można cytologii robić pod koniec ciąży? W sumie to tak samo się wykonuje jak wymazy. Ja będę w środę robić GBS (ale to wiadomo, że robi się z przedsionka, a nie ze środka) no i wymaz z pochwy, albo szyjki macicy.

reklama
Ja już od dawna chodzę co dwa tygodnie, bo muszę. Na szczęście zakład pracy opłaca mi lekarza więc mi to na rękę :-). W ciąży z córą sama płaciłam co wizytę, ale nie pamiętam od którego tygodnia zaczęłam chodzić częściej niż co miesiąc.

Rajani ja mam term do czoła i ucha. Temp w 3 sek.

Hej.
Jestem - po wizycie ok, rewelacji brak.
Doczytam jutro, bo dziś po godzinnym usypianiu Rafała sama już prawie zasypiam.
Więc dziś tylko dobrej i spokojnej nocy życzę...

hey Dziewczyny:)
ja już tez po GBS i tez ujemny:)
dzisiaj trochę po miescie polatalami masakra jak mnie krocze boli, chyba przesadziłam:/

wogole mam problem bo w poniedziałek mam zanieść mocz do badania, ale jak zanieść jak w nocy kilka razy ide do talety a rano to jak sikam to kropelkowo:/ na kilka razy do pojemnika czy jak? :/ ehh masakra:/

Dzień dobry dziewczyny :)

wczoraj druga połowa dnia męcząca więc padłam i nie wiem kiedy zasnęłam. W nocy wstałam tylko raz na siku, rekord :D
Za to rano zostałam skopana przez Vivi, aż mąż był w szoku, bo rozszalała się jak nigdy :)

Zjadłam śniadanie, puszczam jakiś serial i totalny relaks dzisiaj

Ktoś zadzwonił do drzwi o 6:30 i mnie obudził. Próbowałam jeszcze zasnąć, ale nic z tego. Dziś kończymy malowanie. Potem wkraczam ze sprzątaniem :-p. W zależności kiedy mój będzie miał czas to pojedziemy po mebelki. Oczywiście jak to kobieta mam problem ze zdecydowaniem się które kupić. Łóżeczko już chyba z 5 razy zmieniałam i nadal nie wiem które kupić.

aganea ja ostatnio oddałam mocz z godz 5 rano, bo potem tak jak u ciebie tylko kropelkowo, bo całą noc chodzę.

novaspace
odpoczywaj dziś :-), a Vivi ma coraz mniej miejsca więc nie ma się co dziwić, ze daje popalić

hej mamuski....
Ja wyspana mimo ze wstawalam w nocy ale najwazniejsze ze nic mnie nie boli. Tylko mam wrazenie ze puchnie mi strasznie noga o dziwo tylko lewa az boli mnie łydka...patrze w lustro i nie widze zeby była jakos nadzwyczaj spuchnieta. Ale pobolewa wiec cos jest na rzeczy.
Maż chyba zaczyna sie stresowac....wczoraj sam przypomnial mi o torbie do szpitala. Powiedziałam mu ze na wszystko jest jeszcze czas oooooooooooooo zdenerwował sie;-) Wiec w przyszłym tygodniu nie ma co trzeba sie spakowac:tak:
Teraz to dopiero sie zaczynam cieszyc tym maluszkiem w brzuszku....do tej pory nie ukrywam ze strasznie stresowo było. Bałam sie ze moge urodzic za wczesnie, a w tym momencie zaczelam juz 36 tydzien wiec niczego sie nie boje!!!!!!!!:-p
Ja tez mam termometr na czolko i do uszka 3 sek. i juz....
Z tego co ja sie orientuje to przez ostatni miesiac wizyty powinny byc co tydzien. Co dwa tygodnie od momentu kiedy idziesz na zwolnionko...bynajmniej u mnie tak jest.
Ja przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 2,5 kg:tak: wiec teraz chyba to tak powinno byc..bynajmniej mam taka nadzieje.Pocieszajace jest to w takim razie ze skoro jeszcze tylko miesiac wiec jeszcze tylko ze 3 kg:-D I wtedy do zrzucenia jedyne 15kg!!!!:baffled: Moze uda sie z dyszke w czasie porodu:confused: a te 5kg to wtedy bedzie pikus.....
Wiec do dziewczyn które sie martwia o swoja wage - po porodzie spotkamy sie tu i przezycimy na stronke o odchudzaniu i bedziemy walczyc:-p Diety, Dieta odchudzająca, skuteczna dieta, Ochudzanie - Dieta.pl
No coz miłego dnia drogie i przepiekne panie.....

reklama
Cześć dziewczyny.
U mnie dziś lepiej, nocka spokojna. Nie wiem czy ta poprzednia noc i wczorajszy dzień nie był spowodowany jakimś zatruciem albo po prostu badaniem ginekologicznym (bo tym razem bolało mnie i było mało przyjemne). Na szczęście nospa forte i dodatkowe 2 magnezy uspokoiły sytuację.
Co do wizyt - ja chodzę na NFZ, ale moja siostra i koleżanka chodziły prywatnie i pod koniec ciąży stawki były niezmienne, czyli co 2 tyg normalnie płaciły.
No właśnie ja też nie wiem jak to tym GBS jest:confused:.Ja miałam robione to badanie wcześniej i wyszedł mi wynik pozytywny. Pognałam zaraz do gina.A ona powiedziała mi,że mam jakąś bakterię,ale ona akurat musi być! I im jej więcej tym lepiej (ja miałam ++/+++). A w karcie ciąży mam wpisany wynik POZYTYWNY. Sama już zgłupiałam. Czytałam gdzieś na forum,że w przypadku wyniku pozytywnego podają podczas ostatniej fazy porodu kroplówkę z antybiotykiem.

Czekam za kurierem.Mam nadzieję,że dziś łóżeczko dojedzie :)

Rajani ja mam bezdotykowy i taki zwykły-elektroniczny. Ten zwykły bada temperaturę po ok.2 minutach (pika).
aganea to weź mocz z nocy - tak już najbliżej poranka i tyle :)
novaspace ja też teraz tylko relaks :) przynajmniej dopóki starsza w szkole,a młodszy śpi :p
deli ja też wahałam się non stop co do łóżeczka młodego.No i koniec końców małż postawił na swoim i wybraliśmy to,co na początku.Przed wczoraj zamówiliśmy i pewnie dziś dojdzie.Czekam z niecierpliwością :)
Carla jajeczka dorodne ;) Mój synio ostatnio też pięknie pokazał,no ale nie mam fotki :/
tosienka a dostajesz jakieś preparaty z wapniem?Może powinnaś podczas porodu mieć jakąś wapienną kroplówkę?
Dżaga widzę,że wczoraj miałaś takie problemy z jedzeniem jak ja. U mnie to samo-nudności,wszystko co zjadłam stawało w gardle.Na szczęście dziś lepiej.A u ciebie?

Do góry