reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Mój lekarz na pewno będzie kazał przychodzić co 2 tygodnie:)

A dlaczego nie można cytologii robić pod koniec ciąży? W sumie to tak samo się wykonuje jak wymazy. Ja będę w środę robić GBS (ale to wiadomo, że robi się z przedsionka, a nie ze środka) no i wymaz z pochwy, albo szyjki macicy.

reklama
Ja już od dawna chodzę co dwa tygodnie, bo muszę. Na szczęście zakład pracy opłaca mi lekarza więc mi to na rękę :-). W ciąży z córą sama płaciłam co wizytę, ale nie pamiętam od którego tygodnia zaczęłam chodzić częściej niż co miesiąc.

Rajani ja mam term do czoła i ucha. Temp w 3 sek.

Hej.
Jestem - po wizycie ok, rewelacji brak.
Doczytam jutro, bo dziś po godzinnym usypianiu Rafała sama już prawie zasypiam.
Więc dziś tylko dobrej i spokojnej nocy życzę...

hey Dziewczyny:)
ja już tez po GBS i tez ujemny:)
dzisiaj trochę po miescie polatalami masakra jak mnie krocze boli, chyba przesadziłam:/

wogole mam problem bo w poniedziałek mam zanieść mocz do badania, ale jak zanieść jak w nocy kilka razy ide do talety a rano to jak sikam to kropelkowo:/ na kilka razy do pojemnika czy jak? :/ ehh masakra:/

Dzień dobry dziewczyny :)

wczoraj druga połowa dnia męcząca więc padłam i nie wiem kiedy zasnęłam. W nocy wstałam tylko raz na siku, rekord :D
Za to rano zostałam skopana przez Vivi, aż mąż był w szoku, bo rozszalała się jak nigdy :)

Zjadłam śniadanie, puszczam jakiś serial i totalny relaks dzisiaj

Ktoś zadzwonił do drzwi o 6:30 i mnie obudził. Próbowałam jeszcze zasnąć, ale nic z tego. Dziś kończymy malowanie. Potem wkraczam ze sprzątaniem :-p. W zależności kiedy mój będzie miał czas to pojedziemy po mebelki. Oczywiście jak to kobieta mam problem ze zdecydowaniem się które kupić. Łóżeczko już chyba z 5 razy zmieniałam i nadal nie wiem które kupić.

aganea ja ostatnio oddałam mocz z godz 5 rano, bo potem tak jak u ciebie tylko kropelkowo, bo całą noc chodzę.

novaspace
odpoczywaj dziś :-), a Vivi ma coraz mniej miejsca więc nie ma się co dziwić, ze daje popalić

hej mamuski....
Ja wyspana mimo ze wstawalam w nocy ale najwazniejsze ze nic mnie nie boli. Tylko mam wrazenie ze puchnie mi strasznie noga o dziwo tylko lewa az boli mnie łydka...patrze w lustro i nie widze zeby była jakos nadzwyczaj spuchnieta. Ale pobolewa wiec cos jest na rzeczy.
Maż chyba zaczyna sie stresowac....wczoraj sam przypomnial mi o torbie do szpitala. Powiedziałam mu ze na wszystko jest jeszcze czas oooooooooooooo zdenerwował sie;-) Wiec w przyszłym tygodniu nie ma co trzeba sie spakowac:tak:
Teraz to dopiero sie zaczynam cieszyc tym maluszkiem w brzuszku....do tej pory nie ukrywam ze strasznie stresowo było. Bałam sie ze moge urodzic za wczesnie, a w tym momencie zaczelam juz 36 tydzien wiec niczego sie nie boje!!!!!!!!:-p
Ja tez mam termometr na czolko i do uszka 3 sek. i juz....
Z tego co ja sie orientuje to przez ostatni miesiac wizyty powinny byc co tydzien. Co dwa tygodnie od momentu kiedy idziesz na zwolnionko...bynajmniej u mnie tak jest.
Ja przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 2,5 kg:tak: wiec teraz chyba to tak powinno byc..bynajmniej mam taka nadzieje.Pocieszajace jest to w takim razie ze skoro jeszcze tylko miesiac wiec jeszcze tylko ze 3 kg:-D I wtedy do zrzucenia jedyne 15kg!!!!:baffled: Moze uda sie z dyszke w czasie porodu:confused: a te 5kg to wtedy bedzie pikus.....
Wiec do dziewczyn które sie martwia o swoja wage - po porodzie spotkamy sie tu i przezycimy na stronke o odchudzaniu i bedziemy walczyc:-p Diety, Dieta odchudzająca, skuteczna dieta, Ochudzanie - Dieta.pl
No coz miłego dnia drogie i przepiekne panie.....

reklama
Cześć dziewczyny.
U mnie dziś lepiej, nocka spokojna. Nie wiem czy ta poprzednia noc i wczorajszy dzień nie był spowodowany jakimś zatruciem albo po prostu badaniem ginekologicznym (bo tym razem bolało mnie i było mało przyjemne). Na szczęście nospa forte i dodatkowe 2 magnezy uspokoiły sytuację.
Co do wizyt - ja chodzę na NFZ, ale moja siostra i koleżanka chodziły prywatnie i pod koniec ciąży stawki były niezmienne, czyli co 2 tyg normalnie płaciły.
No właśnie ja też nie wiem jak to tym GBS jest:confused:.Ja miałam robione to badanie wcześniej i wyszedł mi wynik pozytywny. Pognałam zaraz do gina.A ona powiedziała mi,że mam jakąś bakterię,ale ona akurat musi być! I im jej więcej tym lepiej (ja miałam ++/+++). A w karcie ciąży mam wpisany wynik POZYTYWNY. Sama już zgłupiałam. Czytałam gdzieś na forum,że w przypadku wyniku pozytywnego podają podczas ostatniej fazy porodu kroplówkę z antybiotykiem.

Czekam za kurierem.Mam nadzieję,że dziś łóżeczko dojedzie :)

Rajani ja mam bezdotykowy i taki zwykły-elektroniczny. Ten zwykły bada temperaturę po ok.2 minutach (pika).
aganea to weź mocz z nocy - tak już najbliżej poranka i tyle :)
novaspace ja też teraz tylko relaks :) przynajmniej dopóki starsza w szkole,a młodszy śpi :p
deli ja też wahałam się non stop co do łóżeczka młodego.No i koniec końców małż postawił na swoim i wybraliśmy to,co na początku.Przed wczoraj zamówiliśmy i pewnie dziś dojdzie.Czekam z niecierpliwością :)
Carla jajeczka dorodne ;) Mój synio ostatnio też pięknie pokazał,no ale nie mam fotki :/
tosienka a dostajesz jakieś preparaty z wapniem?Może powinnaś podczas porodu mieć jakąś wapienną kroplówkę?
Dżaga widzę,że wczoraj miałaś takie problemy z jedzeniem jak ja. U mnie to samo-nudności,wszystko co zjadłam stawało w gardle.Na szczęście dziś lepiej.A u ciebie?

Do góry