reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Aguga,nie jesteś wscibska,nauczyłam się z tym żyć,chociaż to nadal boli.
Na rutynowej wizycie u gina okazało się,że serduszko nie bije.Podczas porodu powiedzieli mi,że malutka była pookręcana pępowiną,ale czy to było przyczyną śmierci,nie wiem.Moja p.Ginekolog twierdzi,że mogła być jakaś niewykryta wada.Nic więcej nie stwierdzono.Badań nie kazano mi robić,żadnych specjalnych,bo mam dwie zdrowe córy i nie przechodziłam wcześniej poronień.okrutne prawo natury.Mam nadzieję,że tym razem będzie wszystko dobrze.Tamtych przeżyć i emocji nigdy nie zapomnę i mimo,że minęło trochę czasu wciąż mam to wszystko przed oczami...nie życzę nikomu.Dość marudzenia,Tutaj ma być radosny wątek.

reklama
Dziewczyny, ktoras z Was pisala zdaje sie cos o hibiskusie. Przegladalam watek wrzesnioweczek i wklejam to tez do nas:

Jakie zioła mogę pić?

Bez obaw o zdrowie swoje i dziecka możesz pić napary z:

• Pokrzywy zwyczajnej - zawiera wiele witamin i mikroelementów, np. żelazo i wapń, wzmacnia, działa lekko moczopędnie.
  • Mniszka lekarskiego - pomaga usuwać nadmiar wody z organizmu, ułatwia trawienie.
  • Imbiru - ma działanie rozgrzewające, zapobiega nudnościom.
  • Rumianku - łagodzi stany zapalne, dobrze wpływa na trawienie, uspokaja.
  • Melisy - ułatwia zasypianie, zmniejsza ból głowy, koi nerwy.
  • Nagietka - zawiera magnez i witaminę C, zmniejsza ryzyko poronienia.
  • Mięty pieprzowej - łagodzi dolegliwości trawienne, pomaga na poranne nudności.
Napary przyrządzaj w proporcjach: 1-2 łyżeczki ziół na szklankę wody.
Jakich ziół unikać?

Warto wiedzieć, że oprócz tych bezpiecznych są także zioła zdecydowanie niewskazane dla kobiet w ciąży. Największym zagrożeniem, jakie ze sobą niosą, jest pobudzenie macicy i wywołanie jej skurczów, co może prowadzić nawet do poronienia lub przedwczesnego porodu. Zwróć uwagę, czy w twoich herbatkach nie znajduje się:

• Anyżek
  • Hibiskus
  • Jemioła
  • Lukrecja
  • Rozmaryn
  • Szałwia
  • Krwawnik pospolity
  • Mięta polna
  • Serdecznik pospolity
  • Tasznik pospolity
  • Pluskwica groniasta
  • Liście malin (napar z liści malin wykorzystuje się czasem do przyspieszenia i ułatwienia porodu - wpływa on na uelastycznienie szyjki macicy. Uwaga! Można go pić dopiero po 38. tygodniu ciąży!)

wiecej na stronie internetowej Zioła w ciąży - www.mamazone.pl

Cześć dziewczyny,
ja dzisiaj miałam okropny dzień w pracy ... powiedziałam radosną nowinę kierownikom i byli wkurzeni... przez co ja sie tak zestresowalam ze juz tylko mnie brzuch bolal i w koncu wzielam 4 dni urlopu :dry:

Lorelain, nie martw sie odpoczniesz, a gdy wrocisz do pracy szefowie juz na pewno beda ochlonieci z pierwszego szkoku:-) Bedzie dobrze

Witam nowe mamusie i zycze zdrowych 9 miesięcy:)
Syneczki ha harabarbar mówisz :) nie wiem czy teraz gdziekolwiek go zdobędziesz. Oj zjadłabym takiego placuszka choc unikam słodyczy.

Goka wspólczuje tragedii ,szok .

Aguga pytałaś o konta na fblub nk fajowo było by się tam poznać:) Jestem za!

U mnie mdłości cd,nie puszczają i mam je od rana do wieczora nic mi się przez nie nie chce,dobrze że M teraz w domku siedzi to się zajmuje synkiem. Zachcianek to raczej nie mam żadnych oprócz śledzi:)
Lorelain nie przejmuj się kierownictwem ,pewnie boją się utracic dobrego pracownika.Ty masz sie teraz cieszyć swoim stanem a nie denerwować ,dobrze że wziełaś urlop:)

Dziewczyny a jak tam na dole sprawa wyglada, pamietam jak sie staralam to probowalam znalezc jakies informacje na temat sluzu w ciazy na roznych forach, ale rzadko kto pisal z wlasnego doswiadczenia.

Ja mam gesty, bialy, czasem jest go bardzo duzo i az czuje, ze nagle robi mi sie mokro.

Moje pytanie tez: co uznajemy za plamienia? Czy zabarwiony sluz jest juz plamieniem? Pytam bo ja mialam raz taki brunatnawy sluz (przy jednej wizycie w toalecie) i wszystko jest ok, ciaza sie rozwija (tzn hcg wzrastalo, paseczki na testach coraz ciemniejsze), takze okazuje sie, ze taki sluz wcale nie musi byc zwiastunem czegos niedobrego.

Jak jest u Was?

krak co do śluzu to ostatnio u mnie sie nasilił i raz jest bardziej białawy a czasem przezroczysty i wlasnie nachodzi takimi falami ze po prostu czuje ze sie cos wylało i mi mokro.A w sprawie plamien to ja tez raz mialam taki sluz podbarwiony na brazowo i taki niby jest ok, cos moze sie dziac jak jest taka zywa krew ale niekoniecznie to oznaczza cos niedobrego.

ja mam sporo sluzu, czesto czuje ze jest mokro, tez jest różny...raz bardziej biały a innym przezroczysty i ciągnący ... z poprzedniej ciąży tez pamietam że mialam go bardzo duzo ... jeszcze nie mialam jakos inaczej podbarwionego ale czytalam ze to jest normalne i moze sie zdazac...martwic sie dopiero jak jest żywa krew ;-)

ja poczytalam małemu na dobranoc Shreka...ledwo doszłamd o smoka a on juz spał :-p .... no to wieczór mam dla siebie :-p;-)

pozdrawiam nowo przybyłe październikowe mamy:)

a ja dziś po wizycie lekarskiej, co prawda niczego nowego się nie dowiedziałam, dostałam tylko skierowanie na USG ale dopiero na sam koniec lutego więc muszę uzbroić się w cierpliwość by zobaczyć moją Fasolkę

jedyna korzyść z tej wizyty to, że odpocznę sobie troszkę:-) bo dostałam zwolnienie do końca lutego

tylko nie wiem co na to moja nowa szefowa jak jutro jej wręczę zwolnienie - z tego co się dowiedziałam to nie może doczekać się mojego powrotu do pracy, a nie było mnie tylko 3 dni w sumie

reklama
Cześć dziewczyny,
ja dzisiaj miałam okropny dzień w pracy ... powiedziałam radosną nowinę kierownikom i byli wkurzeni... przez co ja sie tak zestresowalam ze juz tylko mnie brzuch bolal i w koncu wzielam 4 dni urlopu :dry:
Oj nie przejmuj sie na szczeście u mnie w pracy każdy sie cieszy a moja szefowa sama w ciązy. Choć przyznam że teraz musimy kombinować jak poukładać sprawy.

Mam mega pracy dzisiaj już miałam dośc i na szcześćie dostałam dwa dni wolnego więc byczę się 4 dni. Co do śluzu też mam go sporo taki biały mętny i sama zastanawiałam sie czy to jest normalne, ale mnie uspkoiłyście

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry