reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
widzę, że też macie obawy co do tego szczepienia. my mamy szczepienie na początku listopada i chyba wszystko bym dała żeby je odwlec w czasie, tak się jej boję.
mały po zwykłym szczepieniu ma 2 dni gorączkę to ja naprawdę boję się pomyśleć co będzie po tym szczepieniu
ulala chyba nie ma osobnych szczepionek, a z tego co czytałam to osobna szczepionka chyba odry też dawała okropne negatywne skutki

Sorki nie doczytałam chyba wszystkiego, brak czasu jak każda chyba, ale wypowiem się co do szczepienia: ja nie szczepię MMR, postanowiłam że odroczę ją przynajmniej do 4 roku życia na własna odpowiedzialność, mój chrześniak ma autyzm dlatego sie boje. Inne szczepienia mamy zaliczone, chodzi mi tylko o to przeklęte MMR.

Kasiu a jak zamierzasz ją odroczyć? normalnie powiesz w punkcie szczepień że nie chcesz teraz szczepić na mmr?? pytam bo mi też takie myśli do głowy przychodzą tylko nie wiem jak to zrobić

Podobno można dobrowolnie sie zrzec szczepienia. Ale ist inna szczepionka od odry świnki i różyczki - Priorix. Nie wiem, czym ona się różnią? A czy z wiekiem maleje ryzyko powikłań?
Strasznie się boję tej szczepionki i nie wiem cały czas, czy szczepić czy nie szczepić.

Podobno można napisać oswiadczenie że się odracza na własne życzenie czy coś w tym stylu, jedna lipcówka 2009 tak zrobiła i nikt z sanepidu jej nie ścigał. Jeżeli chodzi o autyzm to podobno po 3 rż ryzyko zachorowania spada. Nie wiem czy można to cholerstwo czymś zastąpić, planowane szczepienie mam 21.10 wtedy pojade do pediatry to się wypytam, mmr-em napewno nie zaszczepie.

I rok zleciał...:)
Ja młodego szczepię na wszystko tak jak w kalendarzy szczepień jest. Do tej pory wszystkie szczepienia znosił bardzo ładnie bez większych sensacji. Na MMR idziemy jak tylko zrobię morfologię do której muszę sobie drugą osobę zorganizować:)
Taka piękna jesień była, a od wczoraj jak na złość pada i jest okropnie-chciałam młodemu jakieś fajne fotki porobić w liściach i z okazji roczku a tu nie ma jak:( w dodatku mnie coś łamie i jakoś średnio się dziś czuje, a tu tyle roboty-w sobotę przyjęcie urodzinowe..ehh

Elutka -Sto lat dla malutkiego dziś świętujemy:)

Kasia Laurce również śpiewamy Sto lat .

a czemu robiłaś mofrologię? ja też dzis robiłam ale ze względu na tego węzła na szyji kontrolnie czy nadal jest wszystko ok . Igorek ani się nie skrzywił przy pobieraniu krwi zaciekawiony był co Pani robi :)

My w Sobote jedziemy z mężem na wesele do znajomych więc roczek przenieslismy na 27 w ten dzien udało mi sie na ostatnia chwilę zamówic błogosławieństwo roczkowe w kościele :)
ale o tyle mam wygodnie że tylko musze się ubrać i iśc do lokalu szczerze mówiąc to straszny leń się ze mnie zrobił:)

Ostatnia edycja:
Elutka, Ulala najlepszego dla maluszków!
Kasia również spóźnione życzenia dla małej damy :):)

Elutka my też szczepimy na wszystko + pneumokoki. ale ta szczepionka akurat wzbudza mój niepokój. ale pewnie i tak pójdziemy terminowo, mimo moich obaw. pewnie na 7 listopada się zapiszemy

reklama
Morfologię nam zaleciła nasza pediatra, żeby zrobić w okolicach roczku i przed szczepieniem.
My robimy urodziny w domku..nie mam pojęcia jak ogarnę temat, ale muszę dać radę. Mąż będzie dopiero jutro i ma zamiar w sobotę rano zrobić tort i dwa ciasta...mama troszkę pomoże, także mi zostaje jakaś sałatka i dekorowanie domku plus oczywiście od wczoraj wielkie sprzątanie jak na święta :p:) Szczerze mówiąc nie wiem jak się pomieścimy, bo troszkę tych osób ma przyjść...ale co tam, damy radę!
Co ja widzę...słonko wychodzi!

Do góry