reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

witam ... potrzebuje wsparcia ...bylam na wizycie niestety rokowania bardzo zle ...za tydzien wizyta albo będzie ok albo ...:( tona lekarstw i zostało tylko czekanie :( ciaza 5 t 6 d

Trzymam kciuki!!!! &&&&&&&&&&&&&&&

Dziewczyny dobre wieści:tak:
Jutro na 12 do lekarza i powtórzyć bete.

Za ciebie też :-)

Ja zjadłam 3 pączki:zawstydzona/y:
Ale za to zrezygnowałam z obiadu - bo wiedziałam, że tak się skończy...

reklama
Hej dziewczyny! dołączam do grona październikowych mam:) termin 8.10. Dzisiaj miałam drugą wizytę i wreszcie zobaczyłam zarodek i bijące serduszko. Niesamowite uczucie. Pozdrawiam Was wszystkie

dodam na pewno:) jeszcze do mnie to nie dociera za bardzo. To moje pierwsze dziecko-kompletnie nieplanowane ale już bardzo pokochane. W zasadzie to jestem na etapie :jestem w ciąży i co dalej? :p

witaj ufka26,

dla mnie ciąża też jest nowością i w zasadzie zaskoczeniem, pomimo, że była planowana
zaskoczeniem było to, że tak szybko się udało, bo staraliśmy się AŻ 2 tygodnie, czyli w sumie jakieś 3 noce:-)

Marand no to rzeczywiście udało się za pierwszym podejściem:tak: cieszę się, że nie jestem tutaj jedynym żółtodziobem i mam nadzieje dziewczyny, że będę mogła liczyć na Waszą pomoc:zawstydzona/y:

Azorek84 już wspominałaś ale jak to jest u Was na początku w którym tygodniu się zgłaszasz pierwszy raz do gina?dostajesz wtedy skierowanie na badania?
tu nie ma ginekologa cala ciaze az do porodu.pierwsza wizyty umawaim z polozna i tojest pobranie krwi mierzenie wazenie cisnienie i to wszystko -zazwyczaj miedzy 8-10 tyg ciazy. pierwszy skan tez umawia polozna jest w szpitalu i mniej wiecej 12-15 tydzien czasem maja opoznienia:confused2: pozniej skan polowkowy i tu o dziwo rozbieznosc pomiedzy 20-25 tyg i to tyle ze skanow. tylko dwa gina brak tylko polozna cala ciaze. i spotkania z polozna pozniej sa raz w mcu wazenie cisnienie mocz-tylko ph paskiem sprawdzaja sluchanie serduszka i dowidzenia:confused2:

Witam Was wszystkie.
Wczoraj nie pisałam,bo byłam z moją Madzią na urodzinach koleżanki z przedszkola.Jechałam 2godziny i wracałam godzinę w taką zamieć,że Bogu dziękowałam,że całe i zdrowe dotarłyśmy do domu.Jak wróciłam to padłam ze zmęczenia.Jeżdżenie autem w taką ślizgawicę jest mega wyczerpujące.
My mamy psicę Cane Corso,wkleję jej zdjęcia jak będę miała chwilkę.Wygląda groznie,ale jest kochana i bardzo delikatna w stosunku do dzieciaków.Mamy też kota biało-rudego przybłędę.Tak więc czasami jest wesoło z taką gromadką.
Silene,trzymam kciuki za kolejne badania.
Orelain,śliczny brzuszek,ale Ty chudzina jesteś.:tak:
Ja we wtorek idę na wizytę,jak sobie o tym pomyślę,to już teraz skręca mnie ze strachu.
Tak sobie myślę,że jak byłam w ciąży przed stratą to bałam się,ale tak inaczej,tak jak czegoś abstrakcyjnego.Teraz dokładnie wiem czego się boję i wydaje mi się czasami,że ten strach ogarnia mnie całą...Mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć,że teraz jestem przerażona na myśl,że tamto mogłoby się powtórzyć...

reklama
Hej dziewczyny,

Można dołączyć? :-)

Tydzień temu zrobiłam teścik, i wyszło szydło z worka. Termin na 18 października.
Jestem w totalnym szoku, bo udało się już w pierwszym cyklu - a w sumie liczyłam jeszcze na kilka miesięcy spokoju. ;-)
Cieszę się bardzo, ale mam też sporo "egzystencjalnych" niepokojów.

Na BB jak widzicie jestem już weteranką, piszę od 2004 roku, czyli od pierwszej ciąży, ale w ostatnich latach udzielam się prawie wyłącznie na naszym zamkniętym wątku kwietniowych mam z 2005 roku. Mój synek pojawił się na świecie 1 maja, ale termin miałam na 20 kwietnia, i tak już zostałam z dziewczynami. :-)

Ten wątek podczytuję już od pamiętnego dnia testowania, ale doszłam dopiero do 28 strony...

Co tu jeszcze napisać o sobie? Mam 35 lat, więc będę jedną z najstarszych październikówek. Mój synek ma 6 lat, no, prawie 7, jest już pierwszoklasistą. Przeraża mnie trochę, że między dziećmi będzie taka duża różnica wieku, no ale cóż. Tak wyszło. Najpierw nie mogłam się zdecydować na kolejne dziecko, później jak już mi się zachciało, to okoliczności życiowe stały się bardzo niesprzyjające (poważne choroby w rodzinie itp.) i odkładaliśmy to, a lata leciały... Ale fajnie, że teraz, kiedy się w końcu zdecydowaliśmy, udało się rach ciach.

Życzę Wam wszystkim dobrego samopoczucia i zdrowych maleństw w brzuszkach, i do zobaczenia na forum.

Do góry