reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

dzien dobry mamusie ;)
u nas piekna pogoda , lazurowe niebo i slonko ;) a mnie glowa boli :/

Witam mamuśki
Mam nadzieje ze wy kochane wyspane :tak: ????
Ja ledwo co sie położyłam a juz musiałam wstać mój mały o 12 w nocy juz był wyspany i gotowy do buszowania po domu :szok::szok::szok: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Zasnął potem po 3 i o 4 juz wstał !!!!!!!! Teraz w najlepsze sie bawi !! A ja jestem nie przytomna rzecz jasna !!!!!!!!!!!!! Ale co zrobić , jak mu to mus, pocieszam sie ze w grobie sie wyśpię !!!! Ale dziś wieczorem juz bedzie mój w domu to jutro nie wstaje przed 10 z łóżka !!!!!!!!!!!!
No nic, ide w końcu coś zjeść , bo padne z głodu po tak długiej nocy !!!!!!!!
Aga kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&

oj widze kolejna nocka ciezka ... ale dobrze , ze mezus przyjedzie i bedziesz mogla troche sie wyspac ;)
a niedlugo to wszystkie bedziemy pisaly , ze nie spimy , bo dziecko placze, je , sika itd. ;))

Hejka:) Jak tam sie dzis czujecie mamusie:)? Mnie mecza mdłości ehh a dzisiaj ejszcze poszlam na pobieranie krwi bo wszytskie badania kazala mi lekarka porobic no masakra...nie dosc ze nienawidze pobierania krwi i prawie mdlałam to jeszcze co chwila szykował mi sie ogrooomny pawior.. Ale dałam rade :D.. ano i lekarka stresuje sie bo mam 0 Rh -

juz robilas badania ??
kurcze ja zapomnialam jaka mam grupe krwi :/ a robilam nawet nie tak dawno ...
konflikt z tego co wiem wystapic moze przy drugiej ciaza , ale rowniez po poronieniu czy aborcji
natomiast przy pierwszej ciazy nie ma co sie bac , dostaniesz zastrzyk i po krzyku ;)

Witam się już "spóźniona":-D...rano troszke roboty było ale już sytuacja ogarnięta :tak:

Jestm po USG - serducho bije - nie słyszałam co prawda ale najważniejsze że bije :tak:

Jest tylko jeden nieprzyjemny temat....a mianowicie w związku z tym że Domel ma poważną wadę serca muszę niestey wykonać wszytkie badania prenatalne :-(...na część juz dostałam skierowanie do Kielc a echokardiogram płodu mam wykonać w CZMP w Łodzi ok 22 tyg.:-(...wiem że to profilaktyka ale mam stresa bo nie dopuszczałam do siebie myśli że ta wada może pojawić się u drugiego bąbla :-(

Samopoczucie takie sobie...gin kazał zrobić hormon tarczycy ze wzgędu na moja niską wagę i ndłości męczące cały dzień :-(

Zazdroszczę :tak: Domel nawet minuty nie zajmie się sobą sam :zawstydzona/y:

super , ze juz serduszko widzialas :) gratulacje
i nie martw sie bedzie dobrze !!! napewno 2 babel bedzie zdrowy :)

cześć
ja codziennie wstaje o 6.30, bo zaprowadzam małą do przedszkola i budze się juz przed budzikiem, mąż zazwyczaj ją odbiera.

Co do różnicy wieku u mnie bedzie 5 lat i 2 mce, fakt stałam się trochę wygodna- nie pamietam co to są papmpersy, słoiczki:-D, ale ja tam widze dużo plusów tej różnicy, początkowo zakładałam, że bedzie 6 lat, ale przyspieszyliśmy starania, bo bałam się, że potem będzie coraz trudniej zajść w ciąże, tym bardziej, że mam strasznie niziutki estrogen i macice w tyłozgięciu. Ginka mówiła, że mogą być problemy z zaciążeniem, a tu proszę w 2 cyklu...

Ja jestem dobrej myśli aczkolwiek bede chciała zrobić badania prenatalne nieinwazyjne, usg genetyczne plus testy z krwi. Da mi to dużo spokoju...

a czemu chcesz robic te wzystkie badania ?? tutaj napewno robia usg miedzy 11 a 13 tc zeby wykluczyc pewne choroby , a pozniej polowkowe i mysle , ze wystarczy :)

jejku glowa mnie boli i mdlosci przyszly po tym jak moj maz kawe zaczal pazyc ... bleee

reklama
hejka dziewczyny.....uuuuaaaa dopiero wstałam....widzę że nocki miałyście różne....ja miałam spokojną...

dziewczyny bardzo mi się cera pogorszyła.....też tak macie??

jeszcze 2 tygodnie temu wygladalam jakby mnie pobili, wszedzie czerwone plamki. przestalam stosowac cokolwiek, moje kremy i zele odstawilam i jest troche lepiej. juz sie nie wstydze wyjsc na miasto

Z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać.
Witam serdecznie Wszystkie Ciężaróweczki...!!!!
To było kilka ciężkich dni, spać mi się chce bardzo, na pyszczek padam cały czas, a tu jeszcze urodzinki M trzeba zorganizować...

#rabbit# stan skóry u mnie w normie, zawsze coś tam mi niechcianego wyskoczy ;-) i teraz nie odbiegam od normy, tylko strasznie skóra mi się przesusza...

jakie badnia trzeba zrobic zeby wykluczyc nieprawidlowy rozwoj plodu ? mam na mysli m.in. zespol downa itd.

o ile się niem mylę to w okresie 11-14 tydzień robi się USG, i bada przezierność karkową, a jak są nieprawidłowe, to wtedy zleca się dokładniejsze badania, i chyba tez z krwi test PAPPA czy jakoś tak, w domu sprawdzę dokładnie to opiszę,

czyli bede musiala zapewne o to poprosic. to jest obowiazkowe w Polsce czy jak kto chce? dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tego ze slyszalyscie serduszka i widzialyscie groszki

Jak kto chce, mnie lekarz podczas wizyty przedstawił takie opcje i powiedział, że tak naprawdę ta decyzja zależy od nas. teraz na pewno będę miała wszystkie badania i jak potwierdzę serducho to się zapiszę. Jeżeli coś będzie nieprawidłowo to wtedy będę myśleć czy decydować się na badania inwazyjne, nieinwazyjne czyli USG badanie krwi to zrobię na pewno.

hejka dziewczyny.....uuuuaaaa dopiero wstałam....widzę że nocki miałyście różne....ja miałam spokojną...

dziewczyny bardzo mi się cera pogorszyła.....też tak macie??

no mi tez niestety i nie tylko na twarzy mam problem , bo na plecach rowniez :/ i na ramionach ... mam nadzieje , ze to przejdzie , bo niedlugo lato i jak tu wyjsc z takim czyms ?? ;)

czyli bede musiala zapewne o to poprosic. to jest obowiazkowe w Polsce czy jak kto chce? dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tego ze slyszalyscie serduszka i widzialyscie groszki

moze bedziesz musiala , ale z tego co wiem to juz wszedzie sie je robi

reklama
Zupaogórkowa - te badania są dodatkowe i robione w przypadku większej konieczności (wywiad rodzinny lub niewłaściwy pomiar przeżierności karkowej)
Własnie tylko ten pomiar przezierności jest obowiązkowy :tak:

Do góry