reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Witam mamuśki
Mam nadzieje ze wy kochane wyspane :tak: ????
Ja ledwo co sie położyłam a juz musiałam wstać mój mały o 12 w nocy juz był wyspany i gotowy do buszowania po domu :szok::szok::szok: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Zasnął potem po 3 i o 4 juz wstał !!!!!!!! Teraz w najlepsze sie bawi !! A ja jestem nie przytomna rzecz jasna !!!!!!!!!!!!! Ale co zrobić , jak mu to mus, pocieszam sie ze w grobie sie wyśpię !!!! Ale dziś wieczorem juz bedzie mój w domu to jutro nie wstaje przed 10 z łóżka !!!!!!!!!!!!
No nic, ide w końcu coś zjeść , bo padne z głodu po tak długiej nocy !!!!!!!!
Aga kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
czaść mamuśki z samego rana :)

widzę, że dyskusja o różnicy wieku między dziećmi na tapecie ;)
chyba nie ma jednej zasady co jest lepsze. Ja osobiście zdecydowałam się na 2- 2,5 letnią różnicę, bo taką uważam dla siebie dla najlepszą :)
już jestem przyzwyczajona do pieluch, wstawania w nocy, itp... więc w październiku nie przeżyję żadnego szoku ;-). A po odstępie np. 6 letnim ojjj to mogłoby być ciężko.... Jedyny minus to jest teraz... kiedy muszę wsadzić synka do fotelika w samochodzie czy wózka w sklepie...:no:

a co do relacji między dziećmi to też nie ma jednej recepty. Tak naprawdę to chyba rodzice odgrywają ogromną rolę. Czasem to nawet bliźniaki mogą się znienawidzieć jak rodzice się postarają... echh:baffled:

Witajcie dziewczyny...ja juz w pracy..jestem okropnie niewyspana...w nocy co chwila wstaję na siusiu...
Nie mogę doczekać sie już wiosny...:)

Hejka:) Jak tam sie dzis czujecie mamusie:)? Mnie mecza mdłości ehh a dzisiaj ejszcze poszlam na pobieranie krwi bo wszytskie badania kazala mi lekarka porobic no masakra...nie dosc ze nienawidze pobierania krwi i prawie mdlałam to jeszcze co chwila szykował mi sie ogrooomny pawior.. Ale dałam rade :D.. ano i lekarka stresuje sie bo mam 0 Rh -

kingolinka a czemu sie stresuje?? masz taką samą grupę jak mój m:)
to nic złego,tylko trzeba o pewnych rzeczach pamiętać,no chyba że twoj m ma też rh-??
to twoja pierwsza ciaza??

Witam się już "spóźniona":-D...rano troszke roboty było ale już sytuacja ogarnięta :tak:

Jestm po USG - serducho bije - nie słyszałam co prawda ale najważniejsze że bije :tak:

Jest tylko jeden nieprzyjemny temat....a mianowicie w związku z tym że Domel ma poważną wadę serca muszę niestey wykonać wszytkie badania prenatalne :-(...na część juz dostałam skierowanie do Kielc a echokardiogram płodu mam wykonać w CZMP w Łodzi ok 22 tyg.:-(...wiem że to profilaktyka ale mam stresa bo nie dopuszczałam do siebie myśli że ta wada może pojawić się u drugiego bąbla :-(

Samopoczucie takie sobie...gin kazał zrobić hormon tarczycy ze wzgędu na moja niską wagę i ndłości męczące cały dzień :-(

Nie potrzebuje ciągłej mojej uwagi , bo bawi sie sam, wiec nie jest dzieckiem przy którym trzeba ciągle siedziec

Zazdroszczę :tak: Domel nawet minuty nie zajmie się sobą sam :zawstydzona/y:

Kingolinka nie martw się. Moja mama jest tak jak ty 0- tata AB+. Ja i starsza siostra A+ i nic złego się nie działo. Medycyna idzie do przodu :-). A ja się pochwalę bo mi mdłości w końcu ustają i zaczynam jeść normalnie po 4 tygodniach.Chyba się uodparniam na to upierdliwe HCG :-).

We środę pierwsza wizyta i USG ....i na zmiane: ekscytacja i strach :p. W 7,5tygodniu licząc od OM powinnam już zobaczyć serducho, prawda? :-)

Rudson współczuję problemów...trzymam kciuki żeby było dobrze, chociaż jeszcze trochę czekania...

Dziendobry, wizyta u lekarza zakonczyla sie skierowaniem na badanie krwi :baffled: Dzis z samego rana pobrana krew, wieczorem dopiero poznam wynik.. i na dodatek bede w pracy, wiec informacje dostane od mego ukoffanego, oby tylko nie zemdlal :-D Wczoraj lekarz ze 3 razy powtorzyl ze w tym zwiazku osoba przezywajaca bardziej to on :-) jesli wszystko bedzie tak jak czuje, chlopak przez 9 miesiecy nerwicy sie nabawi :rofl2: Cos czuje, ze zapowiada sie wesolo :happy2:

reklama
Dzień dobry witam się piatkowo!
tym co w pracy życzę miłej pracy:tak:
mamuska- Jaś poprostu przypomina Ci już jak to jest wstawać ciągle w nocy, robi Ci rozgrzewkę przed drugim dzieciątkiem
Rudson- będziemy za drugiego bąbla trzymać mocno &&&&&&&&&&&& żeby nie miał tej wady serca , masz racje nie dopuszczaj takiej myśli , musisz myśleć pozytywnie

jak się czujecie , bo ja nawet w miarę nic mnie nie boli nadal :tak: pogoda za oknem okropna :angry:
miłego dnia

Do góry