reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Widziałam już serduszko:) Lekarz stwierdził, ze to był 6tydz3d ciąży. Nie włączył jednak głośnika więc go nie słyszałam:( Ale ciszę się ze serducho już jest. W poprzedniej ciąży pojawiło się później i strasznie mnie to stresowało. Tym bardziej, że ciąża była zagrożona.
Teraz martwi mnie to, że wciąż podnoszę moją dwuletnie córkę, a ona też nie uważa na mój brzuch i już kilka razy go uderzyła . Nie wiem jak wytłumaczyć dwulatce, że nie mogę jej dzwigać i że musi uważac na brzusio mamy.

A co do mdłości to odkąd przeczytałam, ze to bardzo dobry objaw ciaży, bo świadczy o dużej ilości hormonów, to nawet się ciesze ze je mam:) A i ponoc dzieci mam, które mialy mdłości w ciaży mają wyższy iloraz inteligencji:) Ale w to to juz nie wierzę:)

reklama
Kasik gratuluję!!!!!! Staraj się jak najmniej podnosić! Będzie dobrze!

Dobranocka ja też Cię podziwiam, choć taka różnica wieku dla dzieci na pewno super będzie!

No ja także podziwiam Cię dobranocka, teraz jeszcze mialam obawy małe czy to nie za wczesnie, ale jak maleństwo sie urodzi Jaś bedzie miec 2 latka , zresztą teraz jest samodzielny wiec potem bedzie jeszcze lepiej :) w sumie to maleństwo u Ciebie sie urodzi gdy mała bedzie stawiać pierwsze kroki, i bedzie potrzebować wiecej uwagi
Kasik - super, gratulacje !!!!!!!!!:D,

u nie Giuliano jast o 17 miesiecy starszy od blizniakow,ale w tej chwili oprocz wzrostu prawie nie ma roznicy.Oni sie swietnie bawia,ale tez niezle tluka..Ja mialam kupe roboty i sie przyznam ,ze wielu detali nie pamietam np kiedy pierwszy krok zrobily blizniaki. Nie zapisalam a teraz dokladnie nie pamietam.Dlatego tez chcialam miec jeszcze jedno dziecko zeby z wiekszym luzem do wszystkiego podejsc i sie macierzynstwem delektowac.A nie tylko myslec zeby wszystko bylo zrobione,poprasowane itd.Tym razem nie bede sie stresowac .A wtedy wiecznie myslalam ze ktos moze pomyslec ze sobie nie radze jezeli nie beda pomyte okna.Idiotka :wściekła/y:Niestety nie bylo przy mnie nikogo kto by powiedzial ,,WYLUZUJ".

A Twoje to pewnie wpadka skoro tak dopytujesz? :-)

moje wyczekiwane od roku :)
tak pytam,z ciekawości bo wiesz,chyba że cięzko bedziesz mieć,no chyba że masz kogoś do pomocy.
moj brat jest starszy ode mnie tylko o 11miesiecy więc wiem co mi mama mowiła,jak miala z nami,ale potem to się rekompensuje:) za 2-3 lata,a do tego czasu tzw "zapierdool" przy dzieciach

Dziewczyny tempo wątku szalone, ale fajnie chociaż się dzieje coś...
Ja o ciązy narazie nie będę rozpowiadać, hmm tylko nielicznym, rodzinka moze zaczekać bo obawiam sie ze popsują mi radosc, beda szukac minusów calej sytuacji hmm głównie chodzi o mieszkanie bo mamy 2 pok kawalerke, choć w tym roku mam nadzieje zmieniamy i jak 2 bobo sie urodzi mam nadzieje bedziemy w trakcie zamiany:)

Hmm piersi mi też rosną a to dopiero 4 tydz ale z tego akurat sie ciesze bo do biusciastych raczej nie należe.

U mnie bedzie różnica 5 lat i 2 mce. Dla rodzica różnica super- córka odchowana, chodzi do przedszkola, powoli organizuje sobie własne zycie typu koleżanki itp, nie potzrebuje juz tak mamy jak roczniak czy dwulatek. Poświęcilam się jej, nie musiała się mną dzielić. Teraz jak bedzie w przedszkolu ja bede swobodnie mogła się zając maluszkiem. Zazdrośc napewno będzie, ale 5 latkowi da sie dużo wytłumaczyć.
Ja osobiscie nie zdecydowałbym sie na dziecko rok po roku, chociaz nikogo bron boże nie potępiam i nie neguje. Mała różnica wieku nie zagwarantuje nam super kontaktu między rodzeństwem, znam przypadki że jest rok czy 2 i się nienawidzą nawet w życiu dorosłym, a znam i 6 lat co kontakt jest ok, więc z tym nie ma reguły.

Ja też staram sie nie panikować i nie myśleć o złych rzeczach.

No ja także podziwiam Cię dobranocka, teraz jeszcze mialam obawy małe czy to nie za wczesnie, ale jak maleństwo sie urodzi Jaś bedzie miec 2 latka , zresztą teraz jest samodzielny wiec potem bedzie jeszcze lepiej :)
mamuśka w czy może być samodzielne dziecko 2 letnie?? a zwłaszcza 1,5 roczne??bo nie rozumiem??
Ty musisz umyc,Ty musisz ubrac,Ty musisz wszystko koło tego dziecka zrobić...
nie wspominając o zazdrości bo najwieksza zazdrość jest własnie u 2 - 3 latków.
taki dwulatek jeszcze krzywdę niechcący może zrobić temu malenstwu przez przypadek wiec trza mieć oczy dookoła głowy:)

Widziałam już serduszko:) Lekarz stwierdził, ze to był 6tydz3d ciąży. Nie włączył jednak głośnika więc go nie słyszałam:( Ale ciszę się ze serducho już jest. W poprzedniej ciąży pojawiło się później i strasznie mnie to stresowało. Tym bardziej, że ciąża była zagrożona.
Teraz martwi mnie to, że wciąż podnoszę moją dwuletnie córkę, a ona też nie uważa na mój brzuch i już kilka razy go uderzyła . Nie wiem jak wytłumaczyć dwulatce, że nie mogę jej dzwigać i że musi uważac na brzusio mamy.

A co do mdłości to odkąd przeczytałam, ze to bardzo dobry objaw ciaży, bo świadczy o dużej ilości hormonów, to nawet się ciesze ze je mam:) A i ponoc dzieci mam, które mialy mdłości w ciaży mają wyższy iloraz inteligencji:) Ale w to to juz nie wierzę:)

gratuluje serduszka ;) szkoda tylko , ze lekarz nie wlaczyl ci glosnika , bo to jest supe przezycie :)
ale najwazniejsze , ze jest !!

co do mdlosci i jego braku to ja raczej nie wierze w to , ze jak niby sa to lepiej , bo ciaza mocniejsza lub cos ... mam dwie siorki jedna niedawno rodzila , obydie ciaze bezproblemowe , dzieciaczki sliczne i zdrowe , a one super samopoczucie w ciazy mialy i zero mdlosci
i wiele kolezanek tez tak mialo :)

tak wiec chyba to nie ma nic wspolnego ...

a inne kobiety co nie maja mdlosci beda sie tym stresowac :( a nie ma czym, bo kazda z nas inna i kazda ciaza inna nawet u tej samej kobiety :)

a jak juz przy mdlosciach jestesmy to mi wlasnie sie zaczely znowu wrrr , a juz bylo tak dobrze ...

owszem umyc przebrac trzeba, ale np z jedzeniem nie jest tak ze siedze i karmie ciągle, bo potrafi i sam zjeść ( prócz zupy) nie jest niedorajdą !!!!!! Nie potrzebuje ciągłej mojej uwagi , bo bawi sie sam, wiec nie jest dzieckiem przy którym trzeba ciągle siedziec !!! U mojej siostry dzieciaki mają różnice 15 miesięcy i ten starszy jakos nigdy nie zrobił krzywdy maleństwu!! wiec nie kazde dziecko myśli ze to żywa zabawka!!! zresztą widze jak sie Jasiek zachowuje przy innych malutkich dzieciach a często przebywamy u znajomych gdzie sa maleństwa w domu !!!! wiec za 8 miesiecy bedzie mądrzejszy jeszcze i bardziej bedzie rozumieć!!!

reklama
moja siostra tez jest mlodsza ode mnie 11 miesiecy... jeden brat 5 lat a drugi 8 lat - no i z tym mam najlepszy kontakt :-) tak bylo w dziecinstwie i tak zostalo :tak:

Do góry