anek30bb
Fanka BB :)
Asionek a co robisz z tym mlekiem wylewasz czy zbierasz do butelki?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja postanowiłam zbierać pokarm który wypływa mi z drugiej piersi podczas karmienia. i w ciągu jednego dnia nazbierałam aż 120mlbez laktatora
Witam dziewuszki
Przepraszam ze tak dlugo sie nie odzywalam. Ale troche zamieszania bylo ostatnio u mnie. Moja mama wyleciala spowrotem do Polski w sobote. Pozegnania, ostatnie zakupy itd. A potem nie moglam sama sie jakos odnalesc, dola zalapalam. I teraz wszystko spadlo na moja glowe.
Moja mala nie ma juz kolek. A bowiem pomoglo jej moje przejscie na diete. jem tylko nabial bialko i warzywa. Zero makaronow, ryzu, ziemniakow i pieczywa.
I odkad przestrzegam tego, zgubilam 5kilo, do tego malej odeszly bole brzuszkowe. I spi na dobe nawet 18h. Dziecka normalnie w domu nie ma!
Skonczyly sie placzki, czasem sobie pomarudzi, ale wtedy poprzytulam ja i odrazu lepiej.
codziennie robie jej masaz brzuszka, z kupkami nie ma problemu. Nawet przestala juz stekac, tylko jak cos majstruje to wpatruje sie w jeden punkt i slucha i zaraz pruknie sobie prozadnie!!!
Dziewczyny na KOLKE polecam stara metode, moja mama mnie na tym trzymala. Mozna to kupic na grosze w aptece. U nas to pomoglo, podawalam 3 dni i pozegnalam sie z kolkami PROSZEK TROISTY!!!!!!!!!!1
jesli chodzi o budzenie to ja nie budze jej, Mala w nocy spi. Wczoraj zasnela o godz 21:45 i spala do 10:15 z 3przerwami na cyckowanie! Pytalam sie poloznej od czego to zalezy. I ona powiedziala ze pewnie dlatego ze mam tluste mleko, i mala porzadnie sie najada...
Moja malutka juz w 7tyg wazy 4440g od urodzenia przytyla 1500g ( w 7tyg) ma juz takie smieszne falki.
Codziennie sie usmiecha do mnie, to takie piekne, kocha jak sie do niej mowi! No nacieszyc sie nie moge!!!
sivi a podajesz wit D dla malej??
Ahh i teraz pozostalo mi odliczanie dni do wylotu do polski Lecimy do Polski 13grudnia, i ja wracam dopiero 14stycznia do UK!
Ohhh i jeszcze mala bedziemy chrzcili! Mysle ze nie ejst za mala??
Asionek a co robisz z tym mlekiem wylewasz czy zbierasz do butelki?
kochana ja to wręcz przeciwnie, wychowana zostałam w duchu wiary. Ale tak myślę, że może coś w tym jest że Zosi możnaby próbować coś na ten temat przekazać, bo jak pójdzie w świat to jakieś podstawy od rodziców dobrze by było zaczerpnąć...Ewa zazdroszczę Ci, że masz chrzest za sobą. Ja jeszcze do tego nie podeszłam a muszę ochrzcić obie dziewczynki. Tylko ja się piekielnie boje księży. No i nie będę ukrywać, że zbyt religijna nie jestem i ślubu nie mam kościelnego i mieć nie będę. Chce je ochrzcić, żeby im na przyszłość problemów nie robić. Muszę poważnie z moim pogadać bo przydało by się w niedzielę do kościoła chociaż z Zosią chodzić, bo ona już na tyle rozgarnięta jest, że co nieco wiedzieć na temat Bozi powinna.
a macie jeszcze ta kreske ciazowa na brzuchu?:-)
leku nie znam, ale też słyszałam, że mocz malucha to stary domowy sposob i ponoć działa.Hej tez mam kreske na brzuchu ;-) a ja z takim pytaniem ... Czy znacie jakis lek na plesniawki bez recepty dla takiego malucha ? Marcela ma pleśniawki i nawet cyca nie może złapać :-(
jak to robisz?? jednocześnie karmiąc zbierasz mleczko z drugiej piersi? dobra jesteś heheja postanowiłam zbierać pokarm który wypływa mi z drugiej piersi podczas karmienia. i w ciągu jednego dnia nazbierałam aż 120mlbez laktatora
Hej, zaraz bede nadrabiac ale wstawie cos wczesniej bo pozniej zapomne.
Dla wszystkich kolkowych dzidziusiow i tych marudnych i dla was zeby wam sie suszarki nie popalily znalazlam suszarke na necie ;-) suszarka classic - easysleep.info - YouTube tam jest jeszcze tez odkurzacz jak z boku popatrzycie. Moj wlasnie usypia przy suszarce bo dzis muchy w nosie byly.
O a wogole jest cala stronka takich rzeczy easysleep.info - dźwięki uspokajające i usypiające dzieci. Jas spi to lece ponadrabiac troche bo zaniedbalam ten watek.
hej
u nas dzisiaj dziwny dzien jakis ... niby jest ok , ale maly przez pol dnia jak tylko zasnal zaraz z takim piskiem i kwileniem sie budzil ,albo spal dalej i przez sen tak dziwnie poplakiwal , moze nadmiar wrazen , albo skok ?? jak go glaskalam po glowce to zaraz spal dalej ...juz sama nie wiem co to , ale nie brzuch na szczescie![]()
Napisał Justyś1985![]()
Cześć
Boże no nie mam czasu dziewuszki na bbMój mały przechodził masakryczne bóle brzuszka, sama nie wiedziałam czy to wzdęcia czy kolki, po każdym jedzeniu wyginał się do tyłu i sztywniał jak decha i rykkkkkkkkk!!! Kochane ja już byłam u kresu wytrzymałości aż pewnego dnia on w ryk a ja drzwiami pier..... i w drugim pokoju osunełam się po ścianie i wyłam jak opentana. Ale ogarnełam się po chwili i poszłam do niego - miałam straszne wyrzuty sumienia, zastanawiałam się czy ja się nadaje w ogóle na matkę skoro nie potrafię być cierpliwa dla niego. Tak mi go szkoda było
((( Masakra jakaś.
Zmieniłam pediatrę i z nią ustaliłam w końcu że mam zmienić mleko i dziś pierwszy dzień na nowym mleku i jak narazie jest dobrze , bąki puszcza ale kupy jak nie ma tak nie ma zobaczymy rano. Aha mój syn nie robił sam kupy już jakieś dwa tyg , po czterech dniach jak nie było srakulca to prowokowałam czopkiem glicerynowym.
wkładam muszle do tej piersi którą nie karmię, a potem to co się nazbiera do butelki, a na koniec dnia do zamrażalkijak to robisz?? jednocześnie karmiąc zbierasz mleczko z drugiej piersi? dobra jesteś hehe![]()
monika ja tez myslalam ze po 5 tyg to juz mi sie tam nic nie wydarzy, wiec uwazaj na siebie. ja zaczelam wiecej ciezarow nosic - wozek po schodach, Anie w foteliku plus te nieprzespane noce kiedy ja na rekach godzinami nosilam... ale nie wiem czy to przez to czy z jakiegos innego powodu![]()
cytryna - wspolczuje Ci bardzo..a zarazem dalas mi do myslenia, bo ja tez ciagle musze sobie sama z wszystkim radzic i tez zaczelam sie niepokoic wczoraj , bo nie wiedzialm juz kilka dni zadnych "krwawien" a tu nagle chlustnelo ze mnie mieszanina sluzu i krwi, ale sie uspokoilo i teraz nie wiem czy leciec do lekarza czy to normalne,ze tak "na raty"(pare dni nic a potem znow cos sie pojawia).. musze przystopowac z noszeniem i wogole.. mnie ta rana pobolewa w srodku ciagle, eh
dziewczyny czy nadmierne ulewanie sie może być oznaką tego że ja coś zjadłam i jej nie podeszło ?![]()
PS. czym leczysz brodawki?? bo ja mam wrażenie że bepanthen nie działa :-(
monika ja mam
marti nabiał?
Cześć
Boże no nie mam czasu dziewuszki na bbMój mały przechodził masakryczne bóle brzuszka, sama nie wiedziałam czy to wzdęcia czy kolki, po każdym jedzeniu wyginał się do tyłu i sztywniał jak decha i rykkkkkkkkk!!! Kochane ja już byłam u kresu wytrzymałości aż pewnego dnia on w ryk a ja drzwiami pier..... i w drugim pokoju osunełam się po ścianie i wyłam jak opentana. Ale ogarnełam się po chwili i poszłam do niego - miałam straszne wyrzuty sumienia, zastanawiałam się czy ja się nadaje w ogóle na matkę skoro nie potrafię być cierpliwa dla niego. Tak mi go szkoda było
((( Masakra jakaś.
Zmieniłam pediatrę i z nią ustaliłam w końcu że mam zmienić mleko i dziś pierwszy dzień na nowym mleku i jak narazie jest dobrze , bąki puszcza ale kupy jak nie ma tak nie ma zobaczymy rano. Aha mój syn nie robił sam kupy już jakieś dwa tyg , po czterech dniach jak nie było srakulca to prowokowałam czopkiem glicerynowym.
A tak po za tym to jest kochany, śmieje się często pewnie jeszcze nie świadomie ale zawsze coś))
Kąpiele już fajniejsze widać że sie chłopak do wody przyzwyczaja)
Czytała któraś z Was książki Tracy Hogg, macie jakieś zdanie o jej podejściu do wychowywania a może któraś próbowała jej sposobów?? Mam dwie książki jedną w pdf a drugą normalną wszystko tam ładnie pisze ale nie wiem jak to w praktyce wygląda!?