reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

maggie- a jak nowe mleko? jak bede w środę u lekarza zapytam też się o to mleko dodajesz do mleka delicol?

nowe mleko czyli ten enfamil HA digest powodowal zielone jak szpinak kupy, bardzo rzadkie, prawie biegunkowe ze sluzem. I strasznie smierdzialy. Na wlasna reke (moze glupio, oby nie) kupilam Bebilon HA (wczesniej mielismy Bebilon zwykly, ktory mlody dobrze znosil, poza bąkami). Mieszam go z enfamilem, zeby znow sensacji zoladkowych nie bylo i odpukac kupki znow zolte. Po tym enfamilu poprostu byla non stop kupa i to w jakis mega ilosciach :baffled::baffled::baffled:
Przeznaczenie te mleka maja takie same, ale w enfamilu jest duzo wiecej zelaza.

Mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok i zostaniemy juz na bebilonie HA. Narazie nic nie zmieniam.
Delicolu poki co nie kupilam. Podaje kilka kropel Infacolu do mleka i odpukac zadnych bakow, prezenia sie. W ogole dzis nie poznaje mojego dziecka. Grzecznie spi, a kiedy sie budzi patrzy sobie, ciumka smoka i jest SPOKOJNE! niewiarygodne. znajac zycie pewnie w nocy albo jutro pokaze swoje drugie oblicze:confused2:

reklama
jagmar- tak nie mam nie wiadomo jak tego pokarmu i zdarza mi sie czasami mała dokarmić ze 2 razy na dzień jak juz opróżni cycki i jest wściekła ale tak czy inaczej odstawiam herbatkę :tak: jej ale dobrze ze jestescie zawsze cos sie podsunie człowiekowi

sivi te kropelki są specjalnie pod takim ciśnieniem bo przepłukują nosek i odtykają. Ja to zrozumiałam jak sama byłam chora, lekarka zapisała mi spray do nosa dla dzieci. Fakt, że było to średnio przyjemne ale za to skuteczne. Dla mnie odkrycie roku.

Malutka ja mam wrażenie, że moje dziecko nie lubi być otulane. Ilekroć ciaśniej zapakuję ją w rożek to się denerwuje i próbuje łapki uwolnić.
Marti a masz problem z ilością mleka? Te ziółka może pomagają a może nie :). Zioła zawsze są ryzykowne, jak dla mnie zamiast tej herbatki pij 4 szklanki wody i powinno zadziałać podobnie.
Moje dziecko też nie lubi, ale w kryzysach tak robiłam, popłakał jeszcze chwilkę i w momencie zasypiał :-D
Sivi tu masz linki, naprawdę Ci to polecam, gruszka się nie nadaje, choć do wczoraj mówiłam inaczej :-D
http://www.domzdrowia.pl/68864,sopelek-2-aspirator-wydzieliny-z-nosa.html

albo frida http://www.apteka.gda.pl/frida-aspirator-p-2420.html

Ostatnia edycja:
nowe mleko czyli ten enfamil HA digest powodowal zielone jak szpinak kupy, bardzo rzadkie, prawie biegunkowe ze sluzem. I strasznie smierdzialy. Na wlasna reke (moze glupio, oby nie) kupilam Bebilon HA (wczesniej mielismy Bebilon zwykly, ktory mlody dobrze znosil, poza bąkami). Mieszam go z enfamilem, zeby znow sensacji zoladkowych nie bylo i odpukac kupki znow zolte. Po tym enfamilu poprostu byla non stop kupa i to w jakis mega ilosciach :baffled::baffled::baffled:
Przeznaczenie te mleka maja takie same, ale w enfamilu jest duzo wiecej zelaza.

Mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok i zostaniemy juz na bebilonie HA. Narazie nic nie zmieniam.
Delicolu poki co nie kupilam. Podaje kilka kropel Infacolu do mleka i odpukac zadnych bakow, prezenia sie. W ogole dzis nie poznaje mojego dziecka. Grzecznie spi, a kiedy sie budzi patrzy sobie, ciumka smoka i jest SPOKOJNE! niewiarygodne. znajac zycie pewnie w nocy albo jutro pokaze swoje drugie oblicze:confused2:

oj oby tak zostało ja podaję małej zwykły Enfamil i kiedyś go zmieniałam na beblion bo właśnie po tym enfamilu miałam wrażenie że ciagle ja czyści ciągle kupy jakby ktos jej lewatywę robił narazie mało dokarmiam ja enfamilem jak juz cyca nie starcza i jest wrzask zaraz własnie pójde sprawdze ile maja żelaza a ile jest w bebilonie no i teraz dziewczyny mi podsuneły pomysł z ta herbatką laktacyją zeby odstawić a ty małej dajesz coś do przepicia ja Olci herbatkę rumiankową podaję i czasami powiem tez jej lepiej kupala zrobić dziś rano pomogło:tak:

Sivi tu masz linki, naprawdę Ci to polecam, gruszka się nie nadaje, choć do wczoraj mówiłam inaczej :-D
SOPELEK 2 - ASPIRATOR WYDZIELINY Z NOSA - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl

albo frida FRIDA aspirator Apteka Herba

ja natomiast mam Katarek, ktory podlacza sie do odkurzacza :tak:
brzmi strasznie, ale super sprawa
http://www.aptekaeskulap.com.pl/katarek-odciagacz-kataru-ze-szczoteczka-p-3446.html

oj oby tak zostało ja podaję małej zwykły Enfamil i kiedyś go zmieniałam na beblion bo właśnie po tym enfamilu miałam wrażenie że ciagle ja czyści ciągle kupy jakby ktos jej lewatywę robił narazie mało dokarmiam ja enfamilem jak juz cyca nie starcza i jest wrzask zaraz własnie pójde sprawdze ile maja żelaza a ile jest w bebilonie no i teraz dziewczyny mi podsuneły pomysł z ta herbatką laktacyją zeby odstawić a ty małej dajesz coś do przepicia ja Olci herbatkę rumiankową podaję i czasami powiem tez jej lepiej kupala zrobić dziś rano pomogło
yes2.gif

odstaw, moze akurat pomoze
wink2.gif

Enfamil HA ma zelaza w okolicach 6, a bebilon 3 wiec spora roznica.
Strasznie mi ten Enfamil nie podszedl

a do picia podaje herbatke z kopru wloskiego

Ostatnia edycja:
Myślałam też nad tym Katarkiem, ale nigdzie wczoraj nie było, a potrzebny był na już, z sopelka też jestem zadowolona ale trochę trzeba się "namachać":-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry