reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Hej :)
Zaczynamy maraton egzaminowy:szok:
Ewa powiem Ci szczerze, ze tez sie boje, choc przesadna raczej nie jestem. Ale mysle tez w ten sposob, ze musi byc dobrze. A na to co bedzie i tak wplywu nie mamy... Pozniej moj maz nie bedzie sie tym zajmowal bo teraz tego nie robi, a mnie moze byc ciezko. A pozatym duzo oszczedzilam :) Na lozeczku 100, foteliku 450, wozku 350 wiec kusi :-)
Milego dnia;-)

reklama
Dzień dobry,

Ale jestem niewyspana :dry: przez ten remont śpimy u moich rodziców na jednym łóżku w trójkę :dry: Milena mnie całą noc kopie i spycha z łóżka dżizas czekam tylko aż ten fajfus skończy i wreszcie się wyśpię :sorry2:

monysia - ściskam zaciskam dasz radę ciężarnym się nie robi problemów :-D

Monis tez mialam w planie robic prawko w te wakacje w trybie eskpres czyli 3 tyg ale nie dala bym rady teraz nie czuje sie na silach.Myslalam ze ciaza bedzie taka jak pierwsza to znaczy ze bede biegac jak odrzzutowiec a tu leze jak mis.
Moja Laska juz sie obuszila bo slysze jak sobie opowiada ide ja wyciagnac z lozeczka i juz po spokoju dobrze ze kawusie zdarzylam sobie wypic.

Hejka :)

sylwia- trzymam kciuki za wizytę :tak: będzie dobrze

rudson- to ci powiem że u nas jesli chodzi o ciąże itd wcale nie możemy narzekać....

Ja w końcu mam dziś autko to podjadę sobie w parę miejsc m.in rossmann muszę zachaczyć bo już pustki się robią i krem na rozstępy się kończy a potem zakupki na obiad jakas rybka może :dry:

Miłka- ja nie wiem jak ty dajesz radę tak wszyscy razem na lożeczku ja bym nie wytrzymała :tak:

Good morning :-) alle się wyspałam! jeszcze pewnie bym kimnęła bo moja też jeszcze śpi ale jakoś tak wstyd...

Magda no to nieźle, a my nadal nic nie mamy z takich spraw... powiem też że trochę boję się już robić takie zakupy, pomimo że nigdy przesądna nie byłam.

werka mnie również rozbawiłaś, widzę, że masz podejście jak ja i wiesz co Cie czeka za takie numery :p

monysia jejku, musiało być ostro skoro aż tak płakałaś, że dostałaś bóli. Ale nie będę Ci mówić że musisz wyluzować bo sama lepsza nie jestem... też prawie codziennie płaczę z byle błahostki, ale nic mi sie takiego nie dzieje. bądz dzielna, tyle Ci powiem :)

tak poza tym, to naprawdę dobry powód do L4 w Anglii to niby co? bo ja uważam że teraz to już obojętnie jaka praca, każda jest niewygodna i męcząca... serio wam współczuje... a nie myślałyście aby do PL wrócić? talk dobrze jest w UK?

O nie dziekuję :-) mnie tu bardzo dobrze :-) Narzekamy na pogarszjącą się kulture pracy (Polacy przywlekli oczywiście instrukcje jak sprawnie wycyckać pracownika) i nie za wysokie zarobki ale w Pl jest sto razy gorzej pod tym względem.
Witam się zaraz po monice :-D:-D:-D

Siedzę w pracy pije kawusię i od razu herbatke żurawinowo-rabarbarową i przegryzam truskawkami :-)

Kobitki - angielki powiem wam ze i tak na wyspach jest super z socialem...w USA nie dośc że nie ma czegoś takiego jak zwonienie...idzie sie na bezpłatne to żadnych dodatków na dzieciaka nie ma :zawstydzona/y:....no może ci hiper biedni mają kupony na jedzenie....a macierzyński trwa 6 tygodni :zawstydzona/y: i 6 tygodniowe dziecko zostawia sie i wraca do pracy :zawstydzona/y:

Asia nie dość że drań to jeszcze zakochany... od początku roku przeżywa fatalne zauroczenie Julką z grupy a Julka woli oliwierka...więc oliwierek dostaje w dziub od mojego :baffled:
biedny przeżywa ta sytuacje bo Julka nie zwraca na niego uwagi...kilka miesięcy temu kazał sobie wkładac czerwona bluzke bo Julka lubi czerwony kolor :szok:...on ma 3,5 roku....co będzie później????:-)

:-D:-D:-D Przesłodki!!!! Amant ci rośnie!!:-D

Również trzymam kciuki za prawko !
Ja dopiero będę zdawać koniec sierpnia wrzesień
narazie chodzę na wykłady .

Jak z lotami orjentujecie sie dozwolone dla nas loty ? w sierpniu ?

olluchna - loty samolotem?
Musisz sprawdzic na stronie lini lotniczych jakimi zamierzasz leciec, to zalezy.
Np. ryanairem mozna latac bodajze do 35 tygodnia (przy jednym dzidziusiu, jak ciaza jest mnoga to krocej), od 28 trzeba miec zaswaidczenie o lekarza/poloznej ze mozesz.

Ostatnia edycja:
cześć kobietki z rana :p ciężki dzień dzisiaj się zapowiada u mnie.

monysia mężczyźni tacy są, najczęściej to nawet sami nie wiedzą co mówią. Mój, kiedyś przyznał się że nieraz mówi w kłótni coś bez zasnatowienia i wydaje mu się, że to nic takiego bo np w pracy ciągle tak do siebie mówią i nie wiedział, że mnie może to tak skrzywdzić... a więc na nich trzeba poprawkę brać.
Ale twoja słodzyczka faktycznie ma wyobraźnię, popatrz...jakie spojrzenie na swiat mają dzieci...

Podłączam się do agi, wrzuć przepis, bo smaka dziewuszki narobiłyście że masakra!!

A prawkiem się aż tak nie przejmuj, prędzej czy później się uda. Ale i tak czekamy na dobre wiadomości!

elifit a mnie po prostu wryło i nic nie byłam w stanie powiedzieć. Teraz też myślę ile to rzeczy bym mu powiedziała jakbym go znowu zobaczyła.

rudson ja myslę, że jak tak dalej pójdzie to kobiety oszaleją na punkcie Twojego malucha... no który facet dzisiaj tak sie stara i zabiega o kobietę jak on??

werkano nie mów, że się tak śmiertelnie obrazi, że przez tyle czasu będzie się foszył? musi być na niego jakiś sposób :p

magda bo między nami jest taka różnica, że u Ciebie wygrał zdrowy rozsądek :p ja też przecież będę miała potem problem aby chodzić i wszystko kupować, no ale teraz też nie mam za bardzo jak bo jeszcze kończę sesję na studiach i to samo mój M, a on w sumie skończy dopiero pod koniec lipca więc zakupy się szykują najwcześniej w sierpniu... w sumie to fajnie by było wszystko dla dzidzi zamówić przez neta i niech mi to wszystko przywiozą abym się sama nie męczyła :D:D

Nie mam pomysłu na obiad, kuszą mnie te łazanki, ale nie mam składników, a nie chce mi się po zakupy dzisiaj jechać.
Glukoza, bleeee ja jeszcze trochę poczekam ale jakoś wogóle mi sie nie spieszy. Bardziej ciekawa jestem czy mojej kruszynce nic między nóżkami nie wyrosło, bo zamiast córy będzie syn, a ja już się przyzwyczaiłam do tej myśli, że to kobietka. Mój M powtarza w kółko że nie wie jak wytrzyma z 2 kobietami takimi jak ja hehe :p

no ja ci powiem że lekarz mi mówił że jak się na usg zobaczy że chłopiec to to niemal pewne na 100%, a jak się zobaczy że to dziewczynka to zawsze może wyjść chłopiec. dlatego dopóki kruszynka się nie urodzi nie chcę za bardzo kupować różowych gadżetów, tylko wszystko raczej w neutralnych kolorach.

chciałam się jeszcze spytać kiedy właściwie zaczyna się 6 miesiąc? myślałam że już ale suwaczek ani nie drgnie :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry