reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Magda no to nieźle, a my nadal nic nie mamy z takich spraw... powiem też że trochę boję się już robić takie zakupy, pomimo że nigdy przesądna nie byłam.

werka mnie również rozbawiłaś, widzę, że masz podejście jak ja i wiesz co Cie czeka za takie numery :p

monysia jejku, musiało być ostro skoro aż tak płakałaś, że dostałaś bóli. Ale nie będę Ci mówić że musisz wyluzować bo sama lepsza nie jestem... też prawie codziennie płaczę z byle błahostki, ale nic mi sie takiego nie dzieje. bądz dzielna, tyle Ci powiem :)

My wlasnie wczoraj rozmawialismy o przeprowadzce do Polski i prawdopodobnie nastapi to za 5 lat. Chcemy podokanczac pewne rzeczy ktore tu pozaczynalismy zanim sie przeprowadzimy :)

tak poza tym, to naprawdę dobry powód do L4 w Anglii to niby co? bo ja uważam że teraz to już obojętnie jaka praca, każda jest niewygodna i męcząca... serio wam współczuje... a nie myślałyście aby do PL wrócić? talk dobrze jest w UK?

Moja kumpela zaczela lekko krwawic w 23 tygodniu, dostala zwolnienie na 10dni. jak bylo ok wrocila do pracy. Dobry powod to taki ktory uniemozliwia prace np.: jakies silne bole, zagrozona ciaza i potrzeba lezenia.Z tego co wiem tu raczej zacheca sie pracodawce do dostosowania sie do pracownika, kazdy pradowacma ma obowiazek (prawny) do oszacowania ryzyka dla kobiety w ciazy i zmian w pracy jesli sa wymagane np.: dluzsze przerwy, zmiana obowiazkow (np znalam kogos kto zamiast na oddziale w szpitalu psychiatrycznym na czas 3 symestru pracowal wykonujac prace biurowe), takie oczywiste rzeczy jak np.: 0 kontaktu ze szkodzacymi chemikaliami, ja np powiedzialam ze nie chce pracowac z konkretnymi klientami bo za bardzo sie stresuje.... zalezy od rodzaju pracy i co w pracy przeszkadza.
Tu generalnie kobiety nie biora zwolnien na dlugie okresy czasu (przynajmniej te co znam) za to ida na macierzynski dosyc wczesnie, zreszta jesli ktos jest na zwolnieniu lekarskim 4 tygodnie przed terminem (i powod jest zwiazany z ciaza) to automatycznie zaczyna sie macierzynski, czy osoba tego chce czy nie.

Ostatnia edycja:
reklama
Ha, bede musiala sie przyznac bo klamac nie umiem. Ale odkupie mu ja, zapakuje ladnie. No coz boje sie bo bedzie obrazony chodzil z tydzien... Ale coz po co wklada cos do mojej szafy nie mowiac mi o tym, jego wina!

Werka mój chowa wszystko do siebie bo inaczej u mnie by całe wieki szukał. Tymbardziej że ja zapominalska jestem. Czemu ma sie czuć obrażony? Przecież nie zrobiłaś tego specjalnie :sorry2: Przeprosiny powinny wystarczyć ;)

Sylwia a gdzie w Londynie mieszkasz?? Ja mieszkałam 4 lata w south-west London, blisko Heathrow. Chwaliłam sobie bo jak na Londyn było w miare spokojnie.

Idę się kąpać i lulu, mój m na nocce, samotnie mi troszkę ale pocieszam się że od października już nie będę sama. Dobranoc :)

monysia, bedzie dobrze :) ja za 6 zdalam :-D i to zaczelam jak milama 18 lat, zrobilam 5 egzaminow, oblalam wszystkie, obrazailam sie na kilka lat i potem jak mialam 23 to sie zapisalam i zdalam od razu,a wykupialm tylko 4 godziny po tych 5 latach....
dasz rade :-)
werka, nie bedzie az tak zle :) jak cos,to jestes po ochrona :-D

no i jak w zeszlym tygodniu byly nieznosne upaly tak w tym tyg leje, szaro i ponuro,ale nie narezkam , bo przynajmniej nie jest tak oslabiajaco..
dzis musze odgruzowac mieszkanie, niby dom nie muzeum ,ale trzeba raz za czas z mopem i odkurzaczem przeeciec :-)

co u was?

Witam się zaraz po monice :-D:-D:-D

Siedzę w pracy pije kawusię i od razu herbatke żurawinowo-rabarbarową i przegryzam truskawkami :-)

Kobitki - angielki powiem wam ze i tak na wyspach jest super z socialem...w USA nie dośc że nie ma czegoś takiego jak zwonienie...idzie sie na bezpłatne to żadnych dodatków na dzieciaka nie ma :zawstydzona/y:....no może ci hiper biedni mają kupony na jedzenie....a macierzyński trwa 6 tygodni :zawstydzona/y: i 6 tygodniowe dziecko zostawia sie i wraca do pracy :zawstydzona/y:

maly lobuziak :) szef gangu przedszolakow hehe , slodziak musi byc :) i to tlumaczenie super :)

Asia nie dość że drań to jeszcze zakochany... od początku roku przeżywa fatalne zauroczenie Julką z grupy a Julka woli oliwierka...więc oliwierek dostaje w dziub od mojego :baffled:
biedny przeżywa ta sytuacje bo Julka nie zwraca na niego uwagi...kilka miesięcy temu kazał sobie wkładac czerwona bluzke bo Julka lubi czerwony kolor :szok:...on ma 3,5 roku....co będzie później????:-)

Łazanki mniam, może w końcu zrobię,
od początku ciąży nie robiłam bo mnie mdliło na boczek ale teraz może by smakowały :-p

Kobitki ja mam mega stresa, jutro w południe egzamin,
trzymajcie kciuki aby tym razem się udało :sorry2:
to już będzie 5 raz, jak coś znowu nie wyjdzie to nie wiem co zrobię...:baffled:
pewnie jutro do południa Was nie odwiedzę bo będę w kibelku siedziała :dry:
Moniś,wrzuc na kulinarnym przepis na te łazanki,plissss
I trzymam kciuki za prawko...rany własnie sobie zdałam sprawę,że ja już jeżdżę ponad 11 lat...a mam 29...:szok::szok::szok::szok:ale ten czas leci...

Ha, bede musiala sie przyznac bo klamac nie umiem. Ale odkupie mu ja, zapakuje ladnie. No coz boje sie bo bedzie obrazony chodzil z tydzien... Ale coz po co wklada cos do mojej szafy nie mowiac mi o tym, jego wina!

Asia nie dość że drań to jeszcze zakochany... od początku roku przeżywa fatalne zauroczenie Julką z grupy a Julka woli oliwierka...więc oliwierek dostaje w dziub od mojego :baffled:
biedny przeżywa ta sytuacje bo Julka nie zwraca na niego uwagi...kilka miesięcy temu kazał sobie wkładac czerwona bluzke bo Julka lubi czerwony kolor :szok:...on ma 3,5 roku....co będzie później????:-)
Ta Julka to sie nie zna,ja Ci mówię Agusia że za nim panny bedą latały....Twój synuś jest przesłodki...

Ja piję kawusię i czekam aż mężuś sie obudzi:):rofl2::rofl2::rofl2:

Bon Giorno
Ja tez juz po kawusi(od trzech dni smakuje mi rozpuszczalana)
Wyspalam sie jak nalezy i odrazu inaczej sie czuje.
Rudson maly ma mistrza.:-)

Czesc ciezaroweczki :) Witam sie i ja dzis troszke wczesniej.
Oj nie moglam spac w nocy przez to usg dzisiejsze alez mam strasznego stresa a do 15 jeszcze bardzo daleko.Pewnie i tak bede ze 2-3 godz jak zwykle. Ale nic to :)
Aha musze wam powiedziec ze wczoraj od M dostalam sliczne roze i zrobilismy sobie romantyczno jedzeniowy wieczor heheh mialo byc winko ale ... milo bylo ;)

Monis &&&&&&& to za Twoje prawko dzis sie uda:)

Elifit my mieszkamy w Suoth East w poblizu Westminster i London Bridge.

reklama
Do góry