reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

ULKA daj znac jak tam po wywiadowce .

CZARNA no no to imprezka udana,super :tak:,no nie dziwie sie ze Samika mi teraz zyczysz :-D.Bardzo podoba mi sie imie Samuel i wiesz co kojarzy mi sie z Toba :-D.

M zawiozl dzis alanka do przedszkola,plakal ,ale placzu bylo mniej,m mowi ze dzis to byla wprost rewelacja jak na niego :tak:.Ja po odprowadzeniu Oliwki do szkoly poszlam na kawke i klachy do kolezanki,wrocilam to ogarnelam i leczo wlasnie sie gotuje bo mnie dzis naszlo na leczo :-).

O 13 jade po alanka ,pozniej po Oliwke .

Mnie dzis z rana strasznie kul jajnik,tak przez kilak minut strasznie mnie kul,az sie przestraszylam wam powiem,ale polezalam 3 minuty,wzielam nospe i narazie sie to nie powtorzylo,ale takie ostrzejsze to kucie bylo i troche sie wystraszylam,ale poki nie ma plamien to staram sie nie stresowac .Mdlosci nadal mecza ale jest ok :-)

reklama
No I juz po wywiadowce

Takie wiadomosci to by kazdy rodzic chcial uslyszec, tylko same dobre rzeczy, Lena super, Karolina super, no coz jestem z nich bardzo bardzo dumna:tak:

Dorotka to widze ze Alanek sie powolutku przyzwyczaja:tak:

Ulka duma też by mnie rozpierala na Twoim miejscu :-).
Dzięki tak alanek trochę lepiej choć nadal idzie niechętnie,wiecie co nie wiedziałam co mu mówić ze gdzie mamusia idzie jak on do przedszkola idzie,a ze boi sie zastrzyków to wymyśliłam ze chodze do doktora,tak aby on nie chciał iść ze mną i chciał zostać w przedszkolu, ale od kilku dni zaobserwowalam i dzis również ze on strasznie przezywa mojego lekarza,pyta czy była krew,czy bolało,pyta ze łzami w oczach ,on sie boi ze go zostawię ,i dziś uświadomilam sobie ze nie bede już mu tak mówić bo on sie stresuje ze mnie sie coś stanie i jest mu gorzej . Jutro mu powiem ze mamusia musi iść do domu ugotowac obiad ,zobaczymy jak na to zareaguje.

Dzieci śpią ,ja wkrótce też idę. Dobranoc .

jestem zdolowana po dzisiejszej wizycie .Najpierw odebralam sama wyniki z krwi na przeciwciala i jak przy alanku troche przed porodem czyli w jakims 33 tygodniu ciazy przeciwcial mialam 126 any kell,to dzis tzn z 21 listopada to byl skonczony 6 tydzien wyszlo przeciwcial 256 :-:)-:)-(.U gina strasznie sie zdenerwowalam bo lekarz tylko skupil sie na tych przeciwcialach i odrazu wyslalal mnie ze skierowaniem na patologie ciazy w katowicach lub bytomiu,tak naprawde powiedzial aby poszukala sobie gdziekolwiek kliniki i tam poszla z tym skierowaniem,wogole nie patrzal i nigdzie nie zapisywal moich innych wynikow krwi i moczu,kilkakrotnie pytalam sie jak te inne moje wyniki i sie nie dowiedzialam :-(,lekarz nie zbadal mnie nawet,nie dal skierowania na usg u niego,napisal tylko kontrola za 4 tygodnie,czyli niby za 4 tygodnie mam do niego przyjsc a kiedy usg ??????????.Polozna zalozyla mi karte ciazy i dopiero u niej dowiedzialam sie ze mam malo zelaza i hemoglobina 11,3 a norma od 12 :cool:.

Wrociolam do domu i zaczelam dzwonic,pani w katowicach na izbie przyjec do oddzialu patologi wysmiala tego lekarza ze niby co oni teraz maja mi zrobic w 7 tygodniu,pozniej sporo po 20 tygodniu w takich przypadkach jak z dzieckiem jest cos nie tak to wtedy w ciazy robia transfuzje krwi u dziecka,u alanka tego nie potrzebowalam ale przeciwcial mialam tez o wiele mniej i ta w rejestracji zasugerowala ze lekarz wyslala mnie do katowic bo chcial sie mnie pozbyc,i tu ma racje,wiecie skomplikowana ciaza to nie chce sie lekarz wysilac.rzeby nawet mnie nie zbadac,a pytalam sie o badanie to mnie olal :-(.Rozmawialam z lekarzem z katowic tez przez telefon i ona na tym etapie powiedziala ze musze u mnie na miejscu znalesc lekarza ktory podjmie sie prowadzenia takiej ciazy i zadzwonic do nfz i zapytac gdzie jest przychodnia patologi ciazy i do takiej przychodni tez chodzi,ale nieomieszkala mnie poinformowac tamta lekarka ze ciaza jest bardzo zagrozona i niewiadomo czy wogole ja donosze,to mnie pocieszyla :-(,ale jak tez mozna mowic takie rzeczy kobiecie w ciazy nie znajac jej przez telefon?.Ogolnie ona nie byla dobrej mysli,zasugerowala ze moge poronic i najprawdopodobniej tak sie stanie i tez ja moge byc zagrozona.Dzwonilam po wielu ginach i chcialam isc prywatnie najlepiej dzis ale nie udalo sie ,Zapisalam sie jutro do lekarza do ktorego chcialam isc wczesniej ,do niego ide prywatnie jutro na 18 ,i do niego tez zapisalam sie juz do przychodni najwczesniej jak sie dalo na 16 grudnia,bo prywatnie chodzic nie chce ide tylko jutro aby zaczal mnie prowadzic i aby sie uspokoic ze jest wszystko ok,Jak moznabylo mnie dzis nawet nie zbadac? .Tam gdzie teraz chodzilam to on nie mial w gabinecie usg i trzebabylo sie umawiac w innym terminie a ten co ide jutro to on w przychodni ma usg i robi je jak jest potrzeba.
Ide jutro zobaczyc czy z dzidzia ok i zapytac sie go czy mam sie klasc do szpitala teraz lerzec ? czy wogole jest to teraz sens bo jak mam polezec kilka dni i tak naprawde nic sie nie bedzie dzialo to wole byc w domu,tu sie musze dziecmi zajac.
Powiem wam zalaman jestem,lekarze juz chyba kreske postwaili a ja i moja fasolka pokazemy im ze sa palantami bo w nas nie wierze.
Ogolnie jest zamana :-:)-(

Dorota badz dobrej mysli, wszystko sie ulozy trzeba poszukac dobrego lekarza I mu zaufac!!!

Witam wieczorkiem, z cappuccino, dzieciaczki na gorze sie bawia wiec mamusia na komputerze z kawka:)

Bylam dzis z Karolina u lekarza bo miala bole plecow I sie wystraszylam ze to cos z nerkami bo tak pokazywala ale doktorka mnie uspokoila ze to tylko bole miesni, dlatego bo rosnie w szybkim tempie I miesnie nie zawsze nadazaja sie naciagac a poza tym wielki wplyw ma postawa , tzn jak siedzi w szkole, odrabiajac lekcje, czy siedzi prosto czy nie zwraca na to uwagi, noszenie plecaka byle jak itd, to wszystko sie naklada na siebie a potem boli..............

Uspokoilam sie bo jakby to byly jakies problemy z nerkami to nie byloby fajnie............. ufff:-)

GDZIE BABY JESTESCIE???????

Bylam u innego gina dzis,tzn u tego co mialam byc jutro,dni mu sie pomylily i te jutro to dzis hihih.Wiec macica ok,dzidzia zyje :tak:,ma 9,1mm co odpowiada 7 tyg i 1 dzien wiec super :biggrin2:.Jakby nie te przeciwciala to na tym etapie to jest zdrowo rozwijajaca sie dzidzia.Niestety lekarz mowi ze te przeciwciala to zadkosc i najlepiej jak udam sie do specjalnej kliniki do specjalnych lekarzy ktorzy takim konfliktem sie zajmuja i jutro mam jechac do katowic lub bytomia.Poprostu musi mnie prowadzic ktos odpowiedni do problemu .Zagrozenie jest wielkie , z synem tez bylo a jest ok i tym sie pocieszam :biggrin2:.

Wiec jutro M do pracy nie idzie( wlasnie pojechal do pracy dokonczyc to czego nie zdarzyl przed ginem),dzieci jutro jada z nami bo nie wiemy jak to czasowo wyjdzie wiec wolimy ich wziasc ze soba ,Nie wiadomo czy jutro poprostu dadza mi termin tam do poradni ,czy przyjma mnie na oddzial,lekarz ten mowil ze wolalby aby mnie na oddzial przyjeli.

Uspokoilam sie po tej wizycie troche ze z dzidzia jest ok ,ale jednak do konca na spokojnie nie moge sie cieszyc .

Mysle i jest mi ciezko,moze to glupie ale mysli mam ze jak ja mam dzieci na kilka dni zostawic? jak M da sobie z tym wszystkim rade bo do pracy tez choc na chwile musi isc,wiecie ja to lubie miec wszystko pod swoja kontrola i ogolnie martwie sie i juz tesknie za dziecmi hihih,bo cos czuje ze bede musiala zostac na oddziale .

Jutro wstane z samego rana jeszcze mieszkanie ogarne,pranie M zrobie 1 szybkie i musze sie spakowac jakbym musiala zostac :-(.

No nic musze byc dobrej mysli :biggrin2:.

Wiec byliśmy w Bytomiu . Jak w katowicach na poradni patologi ciazy nie było miejsca jus na ten rok co jest absurdem bo sama nazwa patologia ciazy mówi za siebie . No nic w Bytomiu znalazło sie miejsce i od najbliższej środy 4 grudnia bede pacjentka w Bytomiu,bedzie prowadziła mnie lekarka ta sama co z alankiem . Plusem jest ze tam wszystkie badania i dość częste kontrolę i pamiętam jak byłam z alanem od 20 tyg ciazy jezdzilam tam co tydzień i jakby im sie coś nie podobało to odrazu przyjęcie na oddział.
Byłam też na izbie przyjęć ,ale tam też mówili ze na tym etapie jak nic złego sie nie dzieje to nie ma sensu lezenie,z czego ja sie cieszę.

ULKA dobrze ze to nic powaznego :-).

BABY DOSTANIECIE PO DUPSKU ,WYLAZIC Z UKRYCIA
:crazy::tak:

jestem!!!
Ulka Ty kobieto pewnie się nudzisz na tych wywiadówkach same pochwały itp A karolcia dodatkowo może sobie tą piłka nożną dokłada????

Dorotka o matylko to masz teraz babo klopsa. Tego właśnie się njbardziej obaiwłam jak byłam w kolejnych ciążach co zrobie jakbym miała całą ciąże przeleżeć:confused: dla mnie to kosmos choć wiadomo ze robi się to dla dziecka ale mimo wszystko starsze dzieci inaczej to widza:-( trzymam kciuki aby jednak wszystko spokojnie się toczyło:tak:

Kurza no gdzie WY!!!!!!!!!!!!!!!!!

A u Nas leci powolutku niestety mój mały coś załapał i od wtorku siedzi w domku sądziła że się wykuruje bo wczoraj miał wycieczkę a dziś ma andrzejki w p-lu ale dupcia blada. No nic mam nadzieje że od pn już pójdzie do p-la. Bo mi się zanudzi chłopina w domciu.
Aha jest pytanko jaka jest propozycja na 15-cie BB:))) jakieś pomysły????

Czarna zdrowka dla małego ,oby do poniedziałku przeszło.
No mam se teraz klopsa ,ale kochana na szczęście nie muszę leżeć :-). Ani jeden lekarz nie kazał mi leżeć bo wszystko sie dobrze rozwija,tzn dziecko rośnie,ja sie czuje jak na początku ciazy ,mdłości i te sprawy . Dzięki Bogu nie planie i niE krwawie ,oby tak dalej tylko najgorzej te przeciwciała i ten stres z tym związany .

U mnie dzieci po 6 już wstaly ,bawią sie a ja w lozeczku :-), lenia mam smierdzacego i mdłości :-).

reklama
Dorotka całe szczescie że nie musisz leżec ani w domku a tymbardziej w szpitalu i oby tak pozostało!!! a te przeciwciała to przez konflikt???? a nie miałaś podawanego zastrzyku po porodzie z Alankiem???

A My dziś zabieramy się za pierniczki mam przepis który moż na wykonać nawet dwa dni przed wigilia i chcemy dziś wypróbować:tak::tak::tak: a co tam przydadzą się na weekend do kawki:-D:-D

Do góry