reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

witaj dorka !!!
jak zobaczylam twoj post to naprawde sie ucieszylam!!! az lezka mi sie zakrecila w oku czytajac Twoj post naprawde sie ciesze ze wszystko Wam sie uklada ..tak jak karola napisala limit nieszczesc masz juz wyczerpany!!! a dzieciaczki sliczne!! Oliwka nie do poznania!!! i duzo zdrowia dla niej !! gratulacje za tak pomyslnie zdane testy!! madra dziewczynka Wam rosnie!! a Alanek kawal chlopa bardzo ladny kawaler!!!
Dorka zycze wam wszystkiego dobrego!!!! i zagladaj czesciej pozdrawiam:tak:

Ulka ja tez sama w domu maz na nocce

a ja wrocilam z dniowki w tej starej pracy bo mnie potrzebowali a nie dosc ze przeziebiona to jeszcze sie tam dobilam w tym zimnie :baffled:

agamir zdrowka dla dzieci
czarna fryzurka I klasa!!!

Moja Wika wraca jutro z wycieczki 3dniowej a mamusia ma 3 dni wyjete z zyciorysa czyli milion obaw :-p

Ania
trzymam kciuki!!!!!!!

co do zajaca dla starszakow juz prezent jest wybrany jeden wspolny a dla malej klocki albo torebka z przyborami malej damy ;) albo cos z Minnie Mouse ;-) jeszcze nie wiem czy sukienka czy pluszak do spania :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziekuje wam dziewcyny za tak mile przywitanie :tak:.Ja sie rowniez ciesze ze i u was ok,ze sie tutaj tak dzielnie na bb trzymacie:-D.Postaram sie zagladc czesciej choc zbytnio czasu na to nie mam bo w czestochowie caly dom na mojej glowie.W koncu babci nie ma i sama musze sobie radzic ,ale powiem wam ze mnie to pasuje.Wole sobie ugotowac i posprzatac tak jak ja chce a nie moja mama.M zadowolony z tego jak ja prowadze dom i z mojej kuchni tez ,dzieci tez zadowolone a to najwazniejsze :tak:.

Teraz niestety znikam znow na kilka dni bo jade dzis po 15 po oliwke do przedszkola i jedziemy do Rybnika bo moj brat przyjechal z narzeczona do rybnika.Jak moze pamietacie moj brat mieszka w Angli wiec nie widujemy sie czesto_Ostatnio rok temu widzielismy sie w marcu na chrzcie alanka.Wracam z rybnika 28,tam nie mam neta tylko tu w czestochowie,wiec jak wroce to postram sie troche poudzielac:tak:.

Dzieki dziewczyny za mile slowa ze juz limit nieszczesc wyczerpalam,mam taka nadzieje.

U mnie straszne nudy,codziennosc.Rano M zawozi oli do przedszkola,ja ogarne dzis,jakis obiad na szybko sklece,cos tam mu posprzatam bo on jak typowy facet 2 lewe do sprzatania he i jade do Rybnika.Oliwka sie ucieszy,dziadki sie stesknily:tak:.

BLONDI super ze bedziesz miala Alanka:tak:.

MILEGO DNIA

Jeszcze troche nas dla przypomnienia :tak:

Moj M z oliwka

1zbct93.jpg

qnwxkz.jpg

9uxea0.jpg

2rhnxog.jpg

14132wj.jpg

34zd44i.jpg

Ania i ja trzymam kciukasy za Ciebie!

Domi cieżko nam mamą przeżyć jak się coraz bardziej nasze dzieci usamodzielniają.

Czarna pytała o Hankę a ja jakoś tak nie odpowiedziałam - beszczelna jestem;-) No więc Hanus miała się lepiej, a dziś jakby ciut gorzej i w nocy sobie kaszlneła więc teraz siedzi ze mną w domu.

Ula Tobie to dobrze, zakupki wiosenne i fryzjer. Ja sobie niedługo będę musiała zakupic jakies worki ciążowe do noszenia bo brzuchol rośnie.

Najgorsze to to ze sie mega stresuję tą ciążą czy wszystko będzie ok. Dużo bardziej jak z Hanką i przez to się cieszyc nie mogę tak na luzie. Chwilowo nic nie kupuje bo po raz isę zdecydować nie potrafię po dwa musze troche z kasą uważac. Powiem że moja sytuacja niebawem się odwróci bo jest swiatełko w tunelu. Nic nie napisze chocbyscie mnei wołami ciągały bo zapeszac już nie chce.

Dorotka fajne takie spotkania rodzinne. Widać na fotkach zeście szczęśliwą rodzinką:-D

edit.

Moja fota z niespodziewajka
Zdj-cie0300.jpg

Ostatnia edycja:
Witajcie.
Jakieś przesilenie wiosenne mnie dopadło i chodzę zmęczona.
Poza tym dziś było bardzo cieplutko więc pojechałam do rodziców - młody wyszalał się wdychając sosnowe powietrze a ja łapałam promyczki słonka marcowego.
Oj dobrze tak było.
A popołudniem poszłam kupić coś na surówkę i złapałam smaka na kiszoną kapuchę i ogórki <lol> :-D

Wczoraj byłam z Sebciem na testach alergologicznych - 29 marca będziemy mieli wynik co i jak - a tak przy okazji to młody załapał katar znów i już spływa - będzie kaszel :-(
Między innymi dlatego dostaliśmy info od pediatry, aby pójść zrobić badania w kierunku uczuleń.
Wg niej to może być przyczyną częstych podziębień i przeziębień - cóż sprawdzimy.
Chociaż bardzo dużo dzieci jest alergicznych.
Czarna ach przydałaby się czyżykówna :-D;-) ... ale chyba w tym cyklu nici z tego.
Chociaż @ spóźnia się ... więc może ciiiiiiiiiiiiii :-p
Ale fryzurka super - bardzo ładnie - taki bob z dłuższymi z przodu :-)

Dorcia witaj - często o Tobie myślałam. Ciesze się, że twoje sprawy życiowe nareszcie się poukładały ... i powtórzę za dziewczynami limit nieszczęść już wyczerpany.
Dzielna jesteś i bardzo kochana - Oliwcia przesłodka a Alanek tak szybko rośnie.
Zdrówka dla Was.

Asia witaj i Ty - ciesze się, że i u Was wszystko dobrze. Niedługo Rafałek będzie miał braciszka :tak:

Aniu i ja trzymam kciuki za twoją operację - będzie dobrze.

Kaka no no brzunio rośnie - ale ty to swoją drogą szczuplutka jesteś - nie wiem z czego chciałaś się odchudzać - gdybyś zobaczyła moje koła ratunkowe :-p:tak: ..... :-D:-D
No i trzymam kciuki.
I mniej stresu kobietko - wszystko jest dobrze z dzidziolkiem więc nie nakręcaj się negatywnie - chociaż łatwo mówić.
Ale wysyłam jakby co pozytywne fluidy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~> mam nadzieję, że doszły :tak:

Domi ha ha poczekaj to dopiero początek - a jak Wercia umówi się na pierwszą randkę to się będzie działo.
Tak to już jest z nami rodzicami - drżymy każdego dnia o swoje pociechy jak są małe i jak większe.

Agamir zdrówka dla Was.

Ula jeśli ta nowa fryzurka jest widoczna na zdjęciu na FB to rewelacja i kolorek śliczny.

No i miałam napisać coś jeszcze i uciekł mi wątek.
Zmykam się zrelaksować z książką w piątkowy wieczór.
Buziaczki

Helo!
Dorotka witaj! Fajnie, że u Ciebie lepiej się układa. I oby już z górki było:tak: Oliwka jest śliczna! Alanek rzeczywiście cała mama. Zdróweczka dla maluchów!!

Magdziunia na dobry humor tylko gębucha do słońca i czerpać, czerpać, czerpać na całego (powiedziała domatorka pieleszo-lubna:-p)
Czarna a gdzie to zdjęcie jest? Hę? Przyznawać się kobiety, bo zdjęciowy oblukałam i nic! Tylko nie mów, że też na fb...

Co ja Wam tu truć będę. Kopiuj wklej, jak mawiacie.
Jutro św. Patryka więc chyba pójdziemy na zielone piwko. Być w sercu tego szaleństwa i nie pójść to grzech...;-)

Hej.
U nas gorączka i katar, wiec wesoło... Obydwoje marudni, a ja na rzęsach chodze... P w pracy, mała chwilowo spi, Rafał sie o dziwo sam bawi, wiec mam 3 min na herbatke przy kompie. A zaraz do kuchni obiad jakis zrobic... Ehhh monotonia... Za oknem piekne słonce, a my w domu, bo u małej wczoraj do 39 stopni dobiło, az sie przestraszyłam, bo Rafał nigdy tyle nie miał. Bylismy u lekarza, gardła troche czerwone, osłuchowo czysci, wiec chyba damy rade bez antybiotyku... ehh
Dorcia fajnie ze u Ciebie się układa :-)
Blond Gratuluje drugiego synka :-)
Magdzia trzymam kciuki za czyżyka :-)
Karola chudzielcu ... :-)
Ewelina
ale fajnie :-) Mój m Patryk, a tu na dzisiaj zero planów... Oprócz domowego szpitala... :szok:

No i koniec wolnej chwili, Rafał ryczy, bo nie może puzzli ulozyc i wylał herbate, a mała juz wstała i dorwała kanapke ktorej nie zjadł Rafał i troche je, a troche wciera w dywan... :-D
Ehh ide

DZIĘKI DZIEWCZYNY !! !! !!
jestem już w domu, wczoraj popołudniu wróciliśmy, ale nie byłam w stanie zaglądnąć...
operacja mineła... całkiem było ok.... czymś mnie "otumanili", jakbym wypiła z 5 drinków.... po tym otumanieniu, nawet oglądałam z przyjemnością na monitorze operacje.... nic mi nie przeszkadzało, że widzę i słyszę jak wiercą mi dziury w kości, czy wycinają więzadło... czy pobierają z uda śięgno... śmiesznie, bo wszystko widać, wszystko słychać i wszystko czuć, tyle, że nie boli.... ale czuć dotyk, czuć wiertło, czuć jak takimi obcęgami wycinają, ale wszystko bezboleśnie.... mam nawet film z operacji, ale na trzeźwo nie zgalądnę do niego...

Dorotka - witaj !! super, że wszystko Ci się ułożyło!!!!

odezwę się wkrótce i więcej poczytam i napiszę !!

Aniaaa to masz pamiątkę;-) Obyś szybko doszła do zdrowia.

U nas lekkie katarki i kaszel u Hanki.

edit
Czarna masz moze gdzis zapisanego tego linka do takiego suwaka ciążowego gdzie można było zobaczyć jak Bąbel rośnie?? Mieliśmy kiedys w suwakach link do tego...
edit
Domi dzięki!

Ostatnia edycja:
reklama
Dorcia fajnie że do nas zaglądasz:tak:
Bardzo cieszę, się że tak układa Ci się życie:tak: Masz śliczne dzieciaczki. Oliwka bardzo się zmieniła, a Alanek to już kawaler. Fajną rodzinkę tworzycie. Dużo szczęścia Wam życzę:tak:

Magdzia czekamy na wieści czy @ przyszła:-p

Kaka ciążowa ale figurka wow;-)

Ania zdrówka:tak:
Ja miałam też kiedyś operację na kolano,ale to jeszcze w podstawówce i wtedy mnie usypiali (narkoza całkowita)Dla mnie najgorsza była rehabilitacja. Ale da się przeżyć:tak: Dużo cierpliwości i wytrwałości a już niedługo nam zatańczysz:-)

U nas wszystko po staremu...
pogoda tylko na lepsze się zmienia:-D

Do góry