reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Patent na złapanie moczu u dziewczynki

Cookie_

Moderator
Miliony dla tego kto poleci patent jak szybko złapać mocz u dziewczynki. Córka ok 2 lat musi mieć wykonane badanie moczu. Niestety nie udaje się go złapać. Dziś polowałam prawie 3h a i tak nic z tego. Pije, biega bez pieluchy od samej pobudki a siku ani widu ani słychu. Żadne puszczanie wody, dmuchanie itd nie pomaga 🙄Woreczek odpada, bo albo się odkleji albo ona mu pomoże 😔

reklama
Jest coś takiego jak Mocuś. Zbiera to mocz a potem się z tego wyciska do pojemnika. Wyników nie zaburza. Przetestowałam ;)

Jest coś takiego jak Mocuś. Zbiera to mocz a potem się z tego wyciska do pojemnika. Wyników nie zaburza. Przetestowałam ;)
Zerknęłam co to i nigdy o tym nie słyszałam. Muszę wypróbować, dzięki 😊
Pytanie techniczne, wkładasz na noc czy z rana i czekasz aż będzie pełen. Po czym sprawdzić, pecznieje?

Ja mimo wszystko przyklejalam w tym wieku te woreczki dla maluchów i na to zakładałam pieluchę. Raz czy dwa się nie udało i poleciało bokiem, ale kilka razy bez problemu wyszło.

Mi panie w labo doradziły żeby dokładnie umyć, a potem wyparzyć nocnik. Córka normalnie robi siusiu, potem przelewam do pojemniczka. Ten sposób nigdy nie zaburzył wyników, a badania moczu robię bardzo często ze względu na nawracające zakażenie układu moczowego u córki.

Do góry