reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Parowki

mama miniusia

Zaciekawiona BB
Chcialabym sie dowiedziec od jakiego miesiaca,dawalyscie dzieciom parowki.Moj maly ma 8 miesiecy i ostatnio przy sniadaniu dalam mu kawaleczek parowki,reakcja byla bardzo pozytywna,zjadl ze smakiem i chcial jeszcze.Prosze o odpowiedzi:)

reklama
Cześć,

Moja córeczka ma 10 miesięcy i już też je paróweczki:) Zaczęłam jej dawać tak od 9 miesiąca, ale nie miała jeszcze wtedy ząbków więc to było tak sporadycznie. Teraz ma dwa ząbki i od czasu do czasu zje na śniadanie Parówe, a nawet dwie:) Ja kupuje parówki cielęce na wagę normalnie w sprawdzonym sklepie mięsnym. Własciwie mała na sniadanie zazwyczaj zajada się kaszką, ale ostatnio zaczynam już częściej dawać jej coś innego. Poza tym gotuje jej zupki, a w nich też jest dużo mięska i wolę z tym nie przesadzać ;) Ale myslę, że jak małemu smakuje to pewnie, że można mu dać, stopniowo, żeby nie od razu za dużo i najlepiej rano, bo jakby sie coś po nich dzialo to w dzień ;D

Dziękuje za odpowiedz,będziemy dalej eksperymentowac z paróweczkami,jeśli dalej będą mu tak smakowały jak do tej pory ;D

Ja słyszałam ze do 2 roku zycia dziecko nei moze dostawac parówek ::)
Więc nie wiem. JA nei daje Olkowi

Witam.Ja nie tylko słyszałam,tak jak EWA26,ale i czytałam wypowiedzi specjalistów,ze do 2 roku życia dziecku absolutnie nie powinno podawać się parówek,nawet tych z atestem.Dlatego tez nie daje i nie mam w planie.

Kurcze nie wiedziałam o tym, a gdzie takie coś wyczytałaś? Moja mała narazie bardzo zadko je parówki, ale bardzo jej smakują jak juz je. A powiedzcie dziewczyny jak urozmaicacie diete 11 miesięcznego dziecka?? Milenka je na śniadanie kaszke z jabłkami albo z bananem itp potem je obiadek zazwyczaj sloiczek domowej zupki z mięskiem, a pod wieczór znowu dostaje kaszkę, albo deserek. W cągu dnia dostaje chrupki kukurydziane, biszkopty, herbatke albo soczek. No i butla na noc ;D W jeden dzien w tygodniu , jak jestem rano w domu dawałam małej właśnie parówke, no ale nie wiem w takim razie czy to był dobry pomysł. A co wy dajecie dzieciakom? jak to można urozmaicic? Bo moja Milusia waży juz niecałe 12 kg (bez paru gramów :D) i generalnie jest duża, więc też nie chciałabym przesadzać.

Myślę, że nie ma co przesadzać - jesli dziecku nic nie jest to dlaczego od czasu do czasu nie może zjeść parówki. Mati ma 16m i je paróweczki gdzieś od 5-6 miesięcy, tez bardzo je lubi a ja mu nie odmawiam.

Pozdrawiam
Basia

reklama

takie gadanie...teraz moda jest na to ze parowki sa be itd. ale ja uwazam ze skoro dziecku nic nie jest to mozna dac...ja jadlam w dziecinstwie i nie umarlam, tylko kwestia tego od kiedy mozna....myslalam ze gdzies od roku, a widze ze Wy macie juz jakies doswiadczenia z paromiesiecznymi dziecmi.....ja poczekam az mojemu "gadowi" zeby wyrosna ;)

Do góry