reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Faro - pięknie urosło Twoje maleństwo :-) oby u mnie też tak było -u mnie maleństwa były w poniedziałek 30 i 33 mm, prenatalne w następny piątek /czyli niecałe 2 tygodnie od skierowania/, hm chyba powinny dorosnąć do ok 48-50 mm...

A co badania krwi - ja mam skierowanie po prostu na prenatalne i umówili mnie na usg, zobaczę co dalej.
Ja nie chcę testu pappa bo przy bliźniętach podobno lubi dziwnie wychodzić + wiek,wiadomo ... i jak wyjdą mi słabe wyniki to będę umierać ze strachu. Rea Ty faktycznie masz suuuper wyniki i możesz być spokojna, więc było warto robić badanie :-) !

reklama
Goyah ja też chyba wezmę całą cytrynę przekrojoną na pół, chociaż mi w laboratorium w PF mówili coś o jednym plasterku Z drugiej jednak strony skoro cytryna nie ma wpływu na wyniki, to też chyba wcisnę całą,
:-)
GOYAH super, że masz taką pracą, do której lubisz chodzić, bo w dzisiejszych czasach to wszyscy raczej narzekają Zresztą taka też jest natura Polaka - wiecznie niezadowolony:tak:

Dziewczyny jak ta rwa kulszowa się objawia?
Sisi a Ty nie szalej z owocami na wieczór przed badaniem:)

jup koleżanka moja była tylko na przezierności na 3D ale nie w rzeszowie i pani dr powiedziała, że sensu nie ma markerów robić jak wynik USG jest ok z taką różnicą, że prawdopodobieństwo nie jest określone
Goyah jeszcze gronkowiec, ale on obok krzywej cukrowej już chyba wchodzi jako obowiązkowy

Ostatnia edycja:
Joasik rwa to jest jakiś ucisk na nerwa. Ja miałam w 1-3mc bolało mnie w lewym pośladku w środku i nie bardzo mogłam stwierdzić tak na prawdę gdzie. Lekarz niestey nic nie mógł poradzić na to bo ani leków ani prześwietlenia. Z chodzeniem nie miałam problemów ale leżeć, przekręcić sie w nocy i wstać to sprawiało mi taki kłujący ból i nagle któregoś dnia jak się obudziłam to nie bolało :happy2:
Ja badań przeróżnych robiłam ale gronkowca nie kojarzę hmmm
Pozdrawiam :-)

Czesc dziewczyny, mam do was pytanie: czy zazywanie nospy, moze mojemu kropkowi zaszkodzic ?
Moj problem polega na tym ze od dluzszego czasu zaladek daje znac o sobie, a najbardziej jak zjem cos ciezkiego albo owoce z lupka, staram sie unikac takich rzeczy jak moge, ale ostatnio tak mnie zlapalo ze myslalam ze do szpitala pojade, takiego bolu to jak zyje nie mialam a zjadlam sandwicze z serem zoltym i sosem czosnkowym wiec nastepne jedzenie znalazlo miejsce na czarnej liscie, w takich sytuacjach biore nospe, ale wczoraj przeczytalam ze jakis tam skladnik przenika do lozyska ! Dziewczyny co sadzicie o tym ? Fakt nospy nie biore reguralnie, a jak juz to jedna,
Katarina co u ciebie ? Jestes juz po ... :)
Madziula a ty chyba tez sie na dniach bedziesz przygotowywala na zabranie maluszka ?
Powodzenia dziewczyny :*

anula zerknij na ulotkę musi tam pisać. Ja nie musiałam stosować, choć na apap się załapałam:) a jak się czujesz? który to tydzień? a żołądeczek oszczędzaj bo małemu/ małej może się jeszcze spodobać jako worek treningowy:):):)

reklama
anula@ no niestety musimy teraz uważać czym się zajadamy, ja to mam same antysmaki, ale dzięki Bogu poważniejszych rewolucji nie miałam jedynie zgagę, nudności i wymioty, ale wiem, że nospa może powodować zaburzenia napięcia mięśniowego u dziecka z tym, że w momencie jak stosuje się ją regularnie,ale najlepiej skonsultuj to z lekarzem lub podpytaj w aptece
alutka1 ważny jest przyrost % najlepiej powtórz betę i zobacz jak przyrasta, a wynik skonsultuj się lekarzem

Do góry