reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

faro tez znam takie opinie i jednak to prawda bo juz slyszałam z mnostwo ust a ja sie wacham wlasnie tez jestem za szpitale na szopena ale kogo wybrac hmm :(( niewiem nie mam pojecia doradzcie cos ...

reklama
W 100 procentach zgadzam się z faro co do profamilii , mojej znajomej przydusili dwoje dzieci trzy lata temu kiedy rodziła pierwsze dziecko i kilka miesięcy temu kiedy rodziła kolejne a będąc na ginekologii na szopena leżałam z dziewczyną , która miała znajomego lekarza na tym oddziale nie będę wymieniała z nazwiska to opowiadał jej że był taki przypadek że z Profamilii lekarz w momencie zagrożenia życia pacjentki przewoził ją własnym autem na szopena, bo tam nie potrafili jej pomóc.Bardzo dobry lekarz na szopena to dr Roman Kluza zastępca Profesora Skręta.Poświęca pacjentce na wizycie tyle czasu ile potrzebuje i odpowiada na wszelkie pytania , fakt mało rozmowny i jesli nic złego się nie dzieje to wiele nie mówi ,natomiast na każde zadane pytanie odpowiada w sposób wyczerpujący, Mam porównanie np z dr Tomaszem Kluz i może specjalista jest dobrym tego nie wiem ponieważ po kilku miesiącach zmieniłam lekarza ale co mnie u niego drażniło, to wizyty w ekspresowym tempie.

narcyza znam obu i romana i tomasza roman mi robil histeroskopie jest swietnym specalistą ale ten jego gabinet i stare usg ja wiem poza tym o chyba sie teraz bardziej operacjami zajmuje a niewiem ja na odzdiale patlog czy polożnoctwa a co do Tomasza tak jest ekspresowy ale tez bardzo dobry ....chyba jednak wybiore kogos z SZopena do opieki na miejscu podczas calje procedury zawsze wtedy mozna podjechac do szpitala a ta Kądziołka ???

Witajcie Dziewczynki!
Wczoraj miałam wizyte w Novum, miała być wizyta startowa, ale okazało się, że mam 2 cysty, więc zaczniemy stymulację w kolejnym cyklu dopiero. Za miesiąc mam pojechać na kontrolę, dostałam leki na te cysty ui jeśli nie wchłoną się to będą mi robić punkcję, bo dr Wojewódzki stwierdził, że nie ma wtedy na co czekać. Tak myślałam, że cysty mam bo bolało mnie bardzo. Tak naprawdę to chyba nawet dobrze wyszło, że przesunie mi się wszystko o miesiąc, dlatego, że na dzień teoretycznego transferu - jakby teraz zaczęła - przylatuje moja teściowa do POlski, szwagier, będę miała dom pełen ludzi...mamy wesele w rodzinie i w ogóle taki czas troszkę szalony, a po transferze przydałoby się troszkę odpiczynku i oszczędzania się...no i miałabym mega stresa, że powinnam odpoczywać a ja nie mam kiedy...
No a jeśli chodzi o tą moją toxoplazmozę, to w sobotę dr T Kluz jak się dowiedział, że badanie robiłam w diagnostyce, to kazał mi jechać powtórzyć na Lwowska do szpitala badanie, dzisiaj odebrałam wynik i ujemny!!! Także gdyby nie On, to wydałabym kolejne pieniądze na dodatkowe badania, na lekarzy itd...maskara, dziwię się, że jest taka rozbieżność pomiędzy laboratoriami...

Narcyza ja np jestem z dr Tomasza Kluza bardzo zadowolona, fakt, że wizyty szybkie, ale jest bardzo pomocny, kiedy do Niego zadzwonię to zawsze odpowie na moje pytania, zawsze jest pod telefonem, jak zależy mi na szybkiej wizycie, zawsze przyjmie.

Co do dr Kądziołki, to koleżanka nie ma do niej żadnych zastrzeżeń, gdy już wylądowała w szpitalu na Szopena to to co zauważyła jeśli chodzi o decyzyjność to raczej najwięcej do powiedzenia miał Kluza + ordynator, oni posiłkowali się jej opniami, ale ostateczna decyzja należała głównie dr Kluza on był najbardziej pod reką, w szpitalu nieciekawe warunki i sprzęt trochę przestarzały i miała kilka takich perypeti z tym związanych, bo dziecko miało rozbieżności w przybieraniu na wadze, w zależności od użytego sprzętu, ale lepsi fachowcy, którzy dali jej nadzieję na powodzenie ciąży

Tak jak już wcześniej napisałam do dr Tomasza Kluza nie ma żadnych zastrzeżeń oprócz ekspresowych wizyt.Słyszałam że również dobry lekarz to dr Chruściel i ponoć w gabinecie ma nowy sprzęt , nie znam natomiast dr Kądziołki pierwszy raz słyszę to nazwisko_Odniosę się może do sprzętu jaki posiadają na Szopena , miałam robione tam usg ,sprzęt super jakości nowy ,ogólnie ginekologia odnowiona , powiększona.Jeżeli chodzi o dr Kluzę Romana to bardzo dobry lekarz , kilku moim koleżankom prowadził ciążę , bardzo byłam zadowolona po laparoskopii zajrzał do mnie pytał jak się czuję i co najważniejsze dobrze mnie zszył a mam porównanie bo wcześniejszy zabieg wykonywał T Kluz i tak mnie zszył że nie mogłam wstać z łóżka.Jeśli chodzi o sprzęt w gabinecie dr Kluzy Romana pewnie nie jest super jakości hihi ale ja wychodzę z takiego założenia że jezeli ktoś jest specjalistą w swojej dziedzinie to nawet na starym zobaczy to co trzeba a jeżeli ktoś jest przeciętniakiem to i na najlepszym nic widział nie będzie :)

Dokładnie dziewczyny jak piszecie o dr T. Kluz jest taki szybciutki ale zawsze pod telefonem. Mnie to nie przeszkadzało. Robil mi i histero i laparoskopie Dobry specjalista i szpital na Szopena tez bardzo dobry. Warto zwrócić uwagę ze jest to oddział kliniczny a te mają dużo wyższe standardy.

Narcyza z tego co wiem to lekarz prowadzacy nie zszywa pacjentki tylko lekarz asytujacy tak mówiły pielegniarki. Ze wcześniej jak nie bylo asysty to nawet one zszywaly (kilkanaście lat temu oczywiście)
Mnie bardzo ladnie zszyl szwami samorozpuszczalnymi

reklama
Do góry