reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Palenie w ciąży

Justt223

Zaciekawiona BB
Cześć pytanie dotyczy mojej koleżanki, otóż jest Ona w 28tyg ciąży przez okres jej trwania pali papierosy , na czwartkowej wizycie u ginekologa powiedziała jej że ma zwapnienia na łożysku i że to właśnie od tego. Mały waży 1kg i powiedziała że moglby trochę więcej. Mówiłam żeby to palenie po prostu rzuciła, ale nawet rzucając teraz czy to łożysko zregeneruje się czy będzie ciągle tak samo ? Dziękuję za wszelkie odpowiedzi

reklama
Pewnie się nie zregeneruje ale nie będzie go dalej niszczyła paleniem. Palenie w ciąży zawsze jest złym pomysłem więc rzucenie go przyniesie jej zdecydowanie więcej korzyści. Ty masz pierwszy z brzegu artykuł o paleniu w ciąży

Załączniki

• Screenshot_20241005_081215_Chrome.jpg
    Screenshot_20241005_081215_Chrome.jpg
    86,9 KB · Wyświetleń: 65
  • Screenshot_20241005_081158_Chrome.jpg
    Screenshot_20241005_081158_Chrome.jpg
    398,1 KB · Wyświetleń: 75
Jeśli koleżanka zdecyduje się rzucić palenie, to jest to zdecydowanie pozytywny krok, nawet na późnym etapie ciąży. Chociaż zwapnienia na łożysku raczej się nie cofają, to rzucenie palenia może zapobiec dalszym uszkodzeniom i poprawić funkcjonowanie łożyska.

Do góry