reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Owulacja

reklama
Hej, ja mam według mnie żółtawy, ale taki średnio gesty. Właśnie wracam od giną i według niego wieczorem/ rano będzie owu :) wszystko w porządku u mnie.

Tego nie wiem, ja właśnie zawsze miałam przezroczysty, teraz też wydaje mi się że był taki z dwa dni temu. Poszłabym na Twoim miejscu do lekarza :)

Hej czy któraś z was ma podczas owulacji gęsty żółty śluz?
Skonsultowalabym się z lekarzem. Często żółty śluz świadczy o jakimś zakażeniu. Może go nie być, ale jeśli jest, lekarz przepisze antybiotyk.

Spróbuj oddac mocz do badania, zobacz czy wyjdą jakieś bakterie. Jeśli niewielka ilość możesz podleczyć się żurawina i piciem dużej ilości wody.
Czasem jednak antybiotyk może okazać się niezbędny

Skonsultowalabym się z lekarzem. Często żółty śluz świadczy o jakimś zakażeniu. Może go nie być, ale jeśli jest, lekarz przepisze antybiotyk.

Spróbuj oddac mocz do badania, zobacz czy wyjdą jakieś bakterie. Jeśli niewielka ilość możesz podleczyć się żurawina i piciem dużej ilości wody.
Czasem jednak antybiotyk może okazać się niezbędny
Z tego co mi tłumaczył ginekolog żółtawy śluz nie zawsze jest objawem infekcji. Czasami taka uroda kobiety, a czasami przyczyną może być np. Nadżerka. Mi się zdarza żółty śluz w ciągu cyklu. Infekcji brak, potwierdzone z ginekologiem. Jednak u mnie w okolicach owulacji śluz jest raczej bezbarwny.

Z tego co mi tłumaczył ginekolog żółtawy śluz nie zawsze jest objawem infekcji. Czasami taka uroda kobiety, a czasami przyczyną może być np. Nadżerka. Mi się zdarza żółty śluz w ciągu cyklu. Infekcji brak, potwierdzone z ginekologiem. Jednak u mnie w okolicach owulacji śluz jest raczej bezbarwny.
Nie zawsze to objaw infekcji, ale lepiej sprawdzić choćby badając mocz, czy nie ma w nim zbyt dużej ilości bakterii

reklama
Nie zawsze to objaw infekcji, ale lepiej sprawdzić choćby badając mocz, czy nie ma w nim zbyt dużej ilości bakterii
No jasne, że lepiej sprawdzić, zgadzam się. Tylko śluz to śluz, a mocz to mocz. Lepiej zrobić wymaz z pochwy skoro kwestia dotyczy śluzu w nie objawów ze strony układu moczowego.

Do góry