reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Owulacja w 54 dniu cyklu

littlepela

Początkująca w BB
Hej, mam pcos i dziś jest 54 dzień cyklu, miesiączki brak. Na dzisiejszej wizycie u ginekologa w USG widoczny pęcherzyk 29mm. Czy któraś z was miała owulację tak późno? Wiem że może to być równie dobrze torbiel zastoinowa. W piątek mam kolejne USG. Z ciekawości zrobiłam test owulacyjny i są dwie grube kreski. Wiem że przy pcos testy owulacyjne mogą wychodzić różnie, ale u mnie nigdy nie było pozytywnego- ten jest pierwszy. Jeśli jest ktoś kto miał podobną sytuację i rzeczywiście była owulacja w takim dniu cyklu to odezwijcie się🙂

reklama
Hej, mam pcos i dziś jest 54 dzień cyklu, miesiączki brak. Na dzisiejszej wizycie u ginekologa w USG widoczny pęcherzyk 29mm. Czy któraś z was miała owulację tak późno? Wiem że może to być równie dobrze torbiel zastoinowa. W piątek mam kolejne USG. Z ciekawości zrobiłam test owulacyjny i są dwie grube kreski. Wiem że przy pcos testy owulacyjne mogą wychodzić różnie, ale u mnie nigdy nie było pozytywnego- ten jest pierwszy. Jeśli jest ktoś kto miał podobną sytuację i rzeczywiście była owulacja w takim dniu cyklu to odezwijcie się🙂
Też mam wydłużone cykle przez pcos. W zeszłym roku nie dostałam miesiączki w maju - test ciążowy negatywny - i dopiero gdzieś pod koniec czerwca, gdy miałam iść do ginekologa na kontrolę, to zrobiłam jeszcze jeden test na wszelki wypadek i zaskoczył mnie, bo był pozytywny. Więc gdzieś po drodze musiała być owulacja. 👊

Też mam wydłużone cykle przez pcos. W zeszłym roku nie dostałam miesiączki w maju - test ciążowy negatywny - i dopiero gdzieś pod koniec czerwca, gdy miałam iść do ginekologa na kontrolę, to zrobiłam jeszcze jeden test na wszelki wypadek i zaskoczył mnie, bo był pozytywny. Więc gdzieś po drodze musiała być owulacja. 👊
Dziękuję ❤️

Też mam PCOS, IO i niedoczynnosc tarczycy. Cykle bardzo różne, ale nie krótsze niż 31 dni. W maju byłam u gin w 43dc, poszłam po duphaston na wywołanie krwawienia, a na USG pokazał się nam pęcherzyk 27mm :) tez robiłam testy owu i po 3 dniach od tego usg miałam pik, mega gruba krecha. A wcześniej tak samo jak Ty, raczej nie miałam takich wyraźnych kresek. Gin kazał działać, teraz czekam jaki rezultat 😊

Też mam PCOS, IO i niedoczynnosc tarczycy. Cykle bardzo różne, ale nie krótsze niż 31 dni. W maju byłam u gin w 43dc, poszłam po duphaston na wywołanie krwawienia, a na USG pokazał się nam pęcherzyk 27mm :) tez robiłam testy owu i po 3 dniach od tego usg miałam pik, mega gruba krecha. A wcześniej tak samo jak Ty, raczej nie miałam takich wyraźnych kresek. Gin kazał działać, teraz czekam jaki rezultat 😊
Trzymam kciuki!

reklama
Do góry