reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Owulacja , ciąza

Truskawka1233

Fanka BB :)
Czy jest możliwość zajścia w ciaze jeżeli do zbliżenia doszło około 3 dni przed owulacja ? Czytałam dużo w necie ze jak najbardziej ale zastanawia mnie jak to wyglada w praktyce jednak , czy któraś z was zaszła tak w ciaze ? Mam już synka i kiedy staraliśmy się o ciaze , staraliśmy się intensywnie przez cały okres dni płodnych a niestety teraz przez wyjazdy męża nie mamy takiej możliwości , pozdrawiam 😉

reklama
Czy jest możliwość zajścia w ciaze jeżeli do zbliżenia doszło około 3 dni przed owulacja ? Czytałam dużo w necie ze jak najbardziej ale zastanawia mnie jak to wyglada w praktyce jednak , czy któraś z was zaszła tak w ciaze ? Mam już synka i kiedy staraliśmy się o ciaze , staraliśmy się intensywnie przez cały okres dni płodnych a niestety teraz przez wyjazdy męża nie mamy takiej możliwości , pozdrawiam 😉
Jest. Plemniki żyją do 3 dni. W sprzyjających warunkach nawet 5-7. Pod warunkiem, że owulacja faktycznie wystąpi za te 3 dni. Chodzisz na monitoring? Prowadzisz obserwację? Albo chociaż testy owulacyjne? 🙂

Od pewnego czasu moje miesiączki są regularne , cykle mam 30 dniowe wiec jakoś tam według kalendarzyka wylicza mi ze owulacja powinna wystąpić 8.08 -9.09 ale podejrzewam ze jest dzisiaj bo zawsze odczuwam dyskomfort a nawet i ból po stronie jajnika i tak jest właśnie dziś 😒 dzisiaj czuje właśnie takie bóle jak na owulacje a do zbliżenia doszło 6.08 😌

Od pewnego czasu moje miesiączki są regularne , cykle mam 30 dniowe wiec jakoś tam według kalendarzyka wylicza mi ze owulacja powinna wystąpić 8.08 -9.09 ale podejrzewam ze jest dzisiaj bo zawsze odczuwam dyskomfort a nawet i ból po stronie jajnika i tak jest właśnie dziś 😒 dzisiaj czuje właśnie takie bóle jak na owulacje a do zbliżenia doszło 6.08 😌
Ogólnie bóle mogą być przed, w trakcie jak i po owulacji (w skutek wzrostu, pęknięcia lub pojawienia się odrobiny płynu). Jeżeli nigdy nie byłaś na monitoringu i nie potwierdziłaś nigdy wystąpienia objawów z wystąpieniem owulacji to ja bym się na tym opierała z przymrużeniem oka.

Więc na tą chwilę możemy sobie gdybać czy faktycznie owu wystąpi dzisiaj.

Natomiast, jeżeli faktycznie będzie dzisiaj to masz szansę na ciążę 🙂

Tak się zastanawiam , nie mam 100 procentowej pewności ze faktycznie owulacja była wczoraj , ale strasznie bolał mnie brzuch i tak jest za każdym razem co miesiąc kiedy nadchodzi okres owulacji . Wczoraj była przesada i bez tabletek p bólowych się nie obeszło , nie mogłam chodzić dosłownie bo całe podbrzusze mnie kłuło a jak próbowałam usiąść to czułam ze coś mi jakby przeszkadza i bardzo mocno ciągnął mnie jajnik plus duża ilość wydzieliny . Ech jakoś trochę niezręcznie Mnie się o tym pisze ale mam nadzieje ze to było to i nie ukrywam ze chciałabym aby synek miał rodzeństwo 🥰

Tak się zastanawiam , nie mam 100 procentowej pewności ze faktycznie owulacja była wczoraj , ale strasznie bolał mnie brzuch i tak jest za każdym razem co miesiąc kiedy nadchodzi okres owulacji . Wczoraj była przesada i bez tabletek p bólowych się nie obeszło , nie mogłam chodzić dosłownie bo całe podbrzusze mnie kłuło a jak próbowałam usiąść to czułam ze coś mi jakby przeszkadza i bardzo mocno ciągnął mnie jajnik plus duża ilość wydzieliny . Ech jakoś trochę niezręcznie Mnie się o tym pisze ale mam nadzieje ze to było to i nie ukrywam ze chciałabym aby synek miał rodzeństwo 🥰
Ja się niestety w sprawie intensywności bólu owulacyjnego nie wypowiem. Ja owulacji "nie czuję" w żaden sposób. Natomiast czytałam tu już kilkukrotnie, że dziewczyny mają mocne bóle.
W sumie zależy chyba też z jakiego powodu odczuwasz dolegliwości. Czy w skutek wzrostu pęcherzyka, pęknięcia czy uwolnienia płynu.
Jeżeli chcesz potwierdzić owulację, to wylicz sobie 7dpo i zbadaj poziom progesteronu. To da 98% pewności, że owulacja faktycznie była.
Pamiętaj jednak, że szansa na ciążę to nawet w czasie owulacji ok 30%.

Ja trzymam kciuki za powodzenie 🤞😁

reklama
Była , udało ale ale to ciąża biochemiczna wiec dostałam krwawienia w terminie miesiączki 😞 w tym miesiącu mam dostać miesiączkę za około 4 dni i mam nadzieje ze również się udało bo testy wychodzą pozytywne , kreski dosc wyraźne jak na kilka dni przed okresem , No i mam nadzieje ze ciąża się utrzyma .

Do góry