Madame JS
Fanka BB :)
Przy in vitro. Niestety, nie wiem za którą próbą...Czy kolezanka zaszla w ciaze przy in vitro czy inseminacji?? I za ktorym razem sie udalo??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przy in vitro. Niestety, nie wiem za którą próbą...Czy kolezanka zaszla w ciaze przy in vitro czy inseminacji?? I za ktorym razem sie udalo??
niestety to oznacza tylko tyle, że utrzymuje Ci sie w organizmie ovitrelle, ktory daje falszywie pozytywny wynik. Test ciazowy nie wyszedlby tak szybko. Poczekaj 7 dni. Przy in vitro przy swiezym transferze tez nie zalecaja robic zbyt wczesnie testu, bo wlasnie ovitrelle falszuje wyniki.Wczoraj mialam pierwsza iui... dzis z ciekawości zrobilam test ciążowy... wyszedl bardzo mocno pozytynie czy to moze juz cos oznaczac
Nam udalo sie przy 4 cyklu z Ovitrelle i stymulacja puregonem.Cześć dziewczyny! Długo staramy się z mężem o 2 dziecko... W tym cyklu brałam lamette i zastrzyk ovitrelle minęło 8 dni od zastrzyku nie czuje żadnych objawów nic zero... Czy możliwe żeby się udało? Co cykl nic... Podzielcie się swoją historią czy wam się udało? Jeśli tak to za którym razem? Jakie były objawy?
to możliwe i normalne po owulacji wzrasta progesteron i to on jest odpowiedzialny za to że czujemy tkliwość w piersiech do tego dostałaś ovitrelle on nie tylko powodu dojrzewanie i pękanie pęcherzyka ale trochę wprowadza nasz organizm jakby w stan ciąży dlatego łatwiej z nim zajść, spokojnie nie przespieszysz niczego dla mnie pozytywna była 4 iui
Mam lekkie bole jakbym miala dostac okres czy ro mozliwe?? Zaznaczam ze biore 3x dziennie progesteran w tabletkach dopochwowoniestety to oznacza tylko tyle, że utrzymuje Ci sie w organizmie ovitrelle, ktory daje falszywie pozytywny wynik. Test ciazowy nie wyszedlby tak szybko. Poczekaj 7 dni. Przy in vitro przy swiezym transferze tez nie zalecaja robic zbyt wczesnie testu, bo wlasnie ovitrelle falszuje wyniki.
ale czy co jest możliwe? Bóle podbrzusza? Jak najbardziej, u mnie progesteron dopochwowo zawsze je wywolywal.Mam lekkie bole jakbym miala dostac okres czy ro mozliwe?? Zaznaczam ze biore 3x dziennie progesteran w tabletkach dopochwowo
Też brałam progesteron. Jak to wymownie powiedział lekarz: "12-15 dni, znaczy może pani brać aż do okresu.. ups! To znaczyyyy oczywiściee...mamy nadzieję, że go nie będzie i w ogóle..."Mam lekkie bole jakbym miala dostac okres czy ro mozliwe?? Zaznaczam ze biore 3x dziennie progesteran w tabletkach dopochwowo
jeszcze od siebie dodam, że kazda z nas jest inna, inaczej reaguje na wszystko, ale tez jak kobieta chce byc w ciazy to nagle wyostrzaja jej sie bole piersi, podbrzusza, generalnie psychika robi swoje…Też brałam progesteron. Jak to wymownie powiedział lekarz: "12-15 dni, znaczy może pani brać aż do okresu.. ups! To znaczyyyy oczywiściee...mamy nadzieję, że go nie będzie i w ogóle..."
Tak jak @miśharibo nie radzę Ci analizować każdego objawu. Trzeba czekać i tak to już jest... Przy 2 inseminacjach, za każdym razem miałam inne "objawy" - za pierwszym lekki ból szyjki po zabiegu, za drugim nic. Za pierwszym bóle piersi, za drugim nie. Generalnie po pierwszej IUI bardziej "czułam" swoje ciało, po drugiej nie miałam nawet zbyt wielu objawów zbliżającego się czegokolwiek, w tym okresu, oprócz zmian nastroju.
Trzeba niestety uzbroić się w cierpliwość...
I za ktiTeż brałam progesteron. Jak to wymownie powiedział lekarz: "12-15 dni, znaczy może pani brać aż do okresu.. ups! To znaczyyyy oczywiściee...mamy nadzieję, że go nie będzie i w ogóle..."
Tak jak @miśharibo nie radzę Ci analizować każdego objawu. Trzeba czekać i tak to już jest... Przy 2 inseminacjach, za każdym razem miałam inne "objawy" - za pierwszym lekki ból szyjki po zabiegu, za drugim nic. Za pierwszym bóle piersi, za drugim nie. Generalnie po pierwszej IUI bardziej "czułam" swoje ciało, po drugiej nie miałam nawet zbyt wielu objawów zbliżającego się czegokolwiek, w tym okresu, oprócz zmian nastroju.
Te bóle sa takie jak do okresu?? Boje sie z kazdą minutą ze go dostane....staram sie od 6lat jestem po pierwszej iui ale nie jestem pozytywnie nastawiona poniewaz 1 iui rzadko sie udająTeż brałam progesteron. Jak to wymownie powiedział lekarz: "12-15 dni, znaczy może pani brać aż do okresu.. ups! To znaczyyyy oczywiściee...mamy nadzieję, że go nie będzie i w ogóle..."