reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

no u nas tak, 2 dni mleko nutramigen potem 3 dni bebiko comfort i na tym i na tamtym kolek jak byly na poczatku juz nie ma. jutro ide na te zalegle szczepienie, na zęby teraz się zlosci od jakiegos tygodnia moze droche dluzej.
olenka czym smarowalas dziąsla synkowi? mam dentinox ale jakos srednio dziala :/
takze na razie kolek nie ma, maz mowi zebym sie nie cieszyla za szybko :/ ale moze juz nie wrocą.
aisha mi pediatra kazala sie wstrzymac z pierwszymi pokarmami przez te rewolucje z brzuszkiem... takze ja nie wiem kiedy wlaczymy jedzonko. fajnie ze wyjezdzacie na wakacje, ja myslam nad morze ale chyba za rok. w tym roku moze gdzies blizej, reklamuja taki fajny hotel z basenami w uniejowie nie wiem czy widzialyscie w tv? moze tam, blizej by bylo.

reklama
Kochane moje nadrobie was później a teraz wrzucam minus 26 kilo tadam

Załączniki

• 1432485104810.jpg
    1432485104810.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 54
Olucha nie ma to jak wsparcie męża i empatia. Ja wierzę że kolki nie wrócą!
Ja musze młodego zważyć i pogadać z pediatra o rozszerzeniu ale myślę że to już. Musze tylko taka mala łyżeczkę kupić.
Hotelu nie kojarzę ale brzmi fajnie. Jak będę oglądać tv to popatrzę na reklamy :)

My teraz tylko na 4 dni, może w sierpniu na trochę dłużej.
A jak twoje wyniki? Jak sue czujesz kochana?
Rurka ty lasko! Zazdrość mnie zżera!

no rurka super super! :)
wyniki ide skonsultowac 10 czerwca, tsh 2,21 a mialam 0,0005 cukier ok
jak sie aisha dowiesz od pediatry co dawac malemu to napisz bo ciekawa jestem.
madalena a Ty wprowadzilas jakies amciu? i ile schudłaś po ciazy bo nie wiem, nie pamietam ?

Rurka Ty laseczko no no
[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji182][emoji182][emoji182]

Ja od dłuższego czasu w ogrodzie robie , w tym tygodniu to moje dzieło :

Przed :
Całkiem przed nie mam / wszystko było zarośnięte [emoji33][emoji33][emoji33]

ImageUploadedByForum BabyBoom1432491523.615141.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1432491534.713080.jpg

W trakcie:

Zobacz załącznik 690377Zobacz załącznik 690378
ImageUploadedByForum BabyBoom1432491613.552946.jpg

I na koniec :

ImageUploadedByForum BabyBoom1432491628.570562.jpg

Ale sie narobiłam i nataszczylam [emoji33][emoji33][emoji33]
14 worów ziemi / po 50L kazdy
7 wirów żwirku / po 20 kg kazdy

A boli mnie wszystko [emoji16][emoji16][emoji16]

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1432491523.615141.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1432491523.615141.jpg
    62,4 KB · Wyświetleń: 40
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1432491534.713080.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1432491534.713080.jpg
    65,1 KB · Wyświetleń: 39
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1432491613.552946.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1432491613.552946.jpg
    55,4 KB · Wyświetleń: 44
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1432491628.570562.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1432491628.570562.jpg
    53,1 KB · Wyświetleń: 40
olucha ja mam denti baby ale powiem ci ze moze tylko ze 3 razy mu posmarowalam u nas narazie bez problemow jedynki wyszly zobaczymy jak bedzie dalej. Jutro wstawie wam moje zdjecie miesiac przed porodem brzuszek taki sobie. Miejmy nadzieje olucha ze kolki nie powroca i mleko pomoglo. my dzisiaj caly dzien poza domem niedawno wrocilismy. Pogoda ladna to trzeba korzystac.

Rurka no no laseczko, zazdroszcze

Olucha super ciesze sie bardzo ze kolek juz nie ma, super

Dzieki dziewczyny za odpowiedz odnosnie brzusiow

Karinko ogrodek super ale sie napracowalas ale naparwde widac efekty.

Ja wczoraj rano dostalam bardzo smutna wiadomosc od kolezanki z ktora lezalam w szpitalj. Terminy porodow mialysmy razem i razem smialysmy sie ze bedziemy rodzic w tym samym czasie ale w pokoju obok. Cieszykysmy sie z kazdego kolejnego tygodnia ze to juz coraz lepiej dla naszych dzieci, ze w razie w mialy by wieksze szanse na przeżycie a ona mi wczoran przysyla wiadomosc ze jej coreczka odeszla, ze serduszko nie wytrzymalo no szok, plakalam wczoraj pol dnia. Pojechalam do brata z M na urodzinowego grilla zeby sie odstresowac. Strasznie smutna sytuacja bo to drugie dziecko ktore stracila, 2 lata temu synka w 22tc :-( Nie wiem jak jej pomoc o ona mysli ze ona cos zle robi. W pierwszej ciazy z synkiem nagle spuchla ale z jednej strony. Lekarze zbagatelizowalk to a jak zaczal sie porod to bylo juz za pozno. Okazalo sie ze dostala zakażenia wewnatrzmacicznego. Synek zmarl :-( Teraz byla w szpitalu bo miala miec poprawke zabiegu na szyjce, szew i tasmy miala zalozone bo skracala jej sie szyjka. Miala miec zmienione to. Jak tylko byla w szpitalu to miala ktg na ktorym wyszlo ze ma skurcze co 5 minut wièc podlaczyli kroplowke zeby wyciszyc je i odrazu sterydy na plucka malej a 2 dni pozniej tetno malej skoczylo do 200 wiec zrobili cc ale niestety malutka zmarla ;-( Ponoc znow zakażenie wewnątrz maciczne. Tylko pytam sie jak skoro brala antybiotyki i miala ciagle robione badania, wymazy?
Szok i wielki smutek ;-(

Dostalam 4 worki ciuszkow dla Michasia do 6 miesiecy i pare jeszcze zostalo u brata wiec bede miala teraz zajecie zeby zajac sie porzadkami swoich rzeczy zeby bylo miejsce na rzeczy dla Michasia i nie bede tak myslec o tym co sie stalo.

reklama
Olucha ja juz próbowałam dać gruszke. Młodemu nawet smakowało,bo się oblizywal. Z tym że ma jeszcze problem ze zbieraniem z łyżeczki. No i od dwóch dni ma taką luzniejsza kupę. Wizytę mamy 2.06 to się wytrzymam do tego czasu i zobaczymy co pediatra powie.
Młody i tak najbardziej lubi palce męża :) ciężko go oderwać. Mąż mówi ze mam go samego z małym nie zostawiać.bo jeszcze go zje :)

Karina ogród piękny. Napracowalas się ale było warto. Mam nadzieję że po kleszczu nic nie będzie. Powiem Ci tylko ze lepiej ze trafiło na ciebie niż na Kubusia.
Oleńka a gdzie mieszkasz że ładna pogoda? U nas lało wczoraj pół dnia.
Lucalew bardzo przykra informacja. Nie wiem czemu w dobie super lekarzy i sprzętu takie rzeczy się dzieją.
A gdzie rodziła? Bo może szpital był źle przygotowany na przyjęcie wcześniaków? I dlatego nie uratowali serduszka i dziecka?
Kurcze myślę że ona powinna dokładnie przebadać się po wszystkim bo skądś te zakażenia się biorą. Może ma konflikt serologiczny?
Mój mały tez się urodził przez cc gdy dostałam zatrucia ciążowego i było zakażenie wewnętrzne.
Wiem że ciężko ale staraj się nie myśleć zbyt wiele o tym. Często się badaj i.mierz.ciśnienie!

Do góry