reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Musze na raty pisac z tymi fotkami ...

Mam nadzieje ze takie zwapnienie to nic groźnego .. Zycze zdrówka :)

Jeraha ciezko sobie radzić z tym strachem ... U mnie był duży .. Gdyż pierwsza ciaza sie zdrowo nie zakończyła .., córka miala niedotlenienie ( bez akcji porodowej) i ma wskutek tego dzieciece porażenie mózgowe ... Ale trzeba myslec pozytywnie :) przecież większość sie zdrowa rodzi :)

reklama
Rurka no kawał chłopa z Kuby , dostaje podwójne gardło [emoji33][emoji33][emoji33]
Mam nadzieje ze nie bedzie mi tygodniowo tył 400/500 gr jak do tej pory ... Potrzebuje juz pieluch 3 ... A mam jeszcze 2 paczki 2 po 90 sztuk aaaaa lol

karina u nas nie ma tj wody w lidlu vittel, u nas jest saguaro i tą tez kupowałam, w baniaku czy zgrzewekę, aisha kupujesz tą saguaro źrodlaną ? nie wiem od czego to, dziś kupilam wodę zywca.. zmeczona jestem strasznie, nalazilam się.
agnella moja się wcale nie najadala moim mlekiem, dopiero jak wlaczylam mm byl spokój, co do pieluch to nie pamietam... ale jakby bylo cos nie tak to bym zapamietała. ide, mala beczy :/

Agnella sliczny Kevinek :-) Jesli chodzi o karmienie piersia to tez o tym mysle jak to bedzie u mnie i kolezanka z forum ktora karmila 3 dzieci i ostatnio 1 rocznego synka odstawila bo jest w kolejnej ciazy twierdzi ze nie ma czegos takiego jak za malo mleka i ze produkuje sie tyle ile dziecko potrzebuje i polecala forum na Facebooku o kp. Moze tam warto popytac doswiadczone tez mamusie w kp.

Olucha sto lat i juz bez kolek Martusi, duzo zdrowka, usmiechu, wszystkiego jeszcze lepszego i spelnienia wszystkich marzen.

Rurka sto lat i rowniez wszystkiego jeszcze lepszego, rowniez duzooo zdrowka, usmiechu i spelnienia wszystkich marzen

Karina sliczne zdjecia dzieci i bardzo sie ciesze ze Emily juz w domku.

Karina no to faktycznie Kuba dużo przybiera. Lekarz nie zwracał na to uwagi? Mój to tyle ważył jak miał 2,5mca. I gdy przybieral po 300g to lekarz kazał mi uważać ile je.
Dobrze,że Emilia wyszła juz ze szpitala :)
Kubuś chyba niezadowolony że mu smoka ukradła :)
Olucha ja też używam saguaro. Przy wyborze wody trzeba patrzeć na to ile ma sodu,wapnia itp.
Ta nie ma prawie nic i pani profesor nefrolog powiedziała że jest ok. Tylko ja przegotowaną dawać.
Jeraha będzie dobrze,do porodu dużo nie zostało :) i podobno o bólu się szybko zapomina :)
Karina mój to właśnie zaczął druga paczkę trojek :) wcześniej cały czas dwójki.
Agnella jeśli chodzi o mleko to mój w ogóle nie chciał ssać piersi, po kilku minutach wrzask. Próbowałam wszystkiego, prywatne wizyty doradców, każda pozycję itp. Zawsze był wrzask. Czasem walczyłam z nim pół godziny, a na.końcu on wrzeszczal,ja płakałam,oboje byliśmy spoceni.i nikt nie był najedzony.
Dopiero jak zaczęłam odciągac i dawać z butelki był spokój,szczęśliwe i najedzone dziecko.
Lucalew,owszem piersi kobiety produkują tyle mleka ile potrzeba ale stabilizuje się to po ok 3-4 tyg dopiero. Najpierw jest mało,później nawał. Wiem tylko ze trzeba często przystawic. Natomiast jeżeli dziecko przystawiane nawet co godzinę źle ssie to i tak pokarmu nie zje ani nie zwiększy produkcji.

OA ja wyszłam z otyłości :-D dzisiaj to zauważyłam jak BMI obliczylam mam 29.0 czyli NADWAGA :-D :-D :-D :-D :-D a przy moim wzroście w normie będę jak będę ważyła 66 kg ... wydaje się to tak odległe i nierealne ... ale w końcu już tyle osiągnęłam :-D dam rade! !!
A na wadze 77.9 :-)

Dzięki za życzenia dziewczyny :-) hehe to miłe choć w tym wieku urodziny jakoś tracą juz na znaczeniu :)

Ostatnia edycja:
Aisha - Kubus duży jest wiec lekarz mowi ze to normalne ...w srode sie pytałam ... A on je 130 .. Co 3-4 h .

Rurka słoneczko moje [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin [emoji322][emoji322][emoji322][emoji512][emoji322][emoji322][emoji322][emoji512][emoji322][emoji322][emoji322][emoji322]

I gratuluje Nadwagi [emoji23][emoji23][emoji23]
Super z ta waga u Ciebie :)

U mnie urodziny straciły na znaczeniu od kad mama zostałam ... Liczą sie tylko dzieci :)

Mój też tak je jak Kuba. Czasem i mniej nawet. Ogółem ok 750ml na dobę. Ale skoro wg lekarza tak ma być to dobrze :) a jaki długi jest?
Rurka zazdroszczę nadwagi :( mam nadzieję że po wizycie u ginekologa,zmianie tabletek i badaniach u mnie też coś ruszy bo od 2mcy stoi :( a pilnuje w miarę tego co jem!

Nie wiem jak będzie u mnie z urodzinami,w końcu 29 wiec ostatnia dwójka z przodu. Ale na pewno nie mogę doczekać się pierwszego dnia matki :)

reklama
Aisha ja zrezygnowałam z tabletek bałam się ze przytyje spadnie mi libido i będę się źle czuła. ...
Powiem wam że ja jem wszystko łącznie z czekoladą! Tyle ze mam 4 stałe pory posiłków a jak wiem ze np jesteśmy gdzieś zaproszeni i zjem więcej i o innej porze to np jem mniej wcześniej. Wiec mniej więcej stałe pory posiłków raczej zdrowo i małe porcje ostatni posiłek z reguły kolo 17 /18

Do góry