reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

osłonki na piersi, wkładki laktacyjne... wszystko o dodatkach

Hej dziewczynY! Ja też karmię moją małą przez kapturk - już czwarty miesiąc i trochę jestem już tym zmęczona - to ciągłe mycie i wyparzanie. Z drugiej strony nie martwię się czy dobrze chwyciła pierś i mogę karmic na leżąco. Co do firmy to mam te z Aventu, ale mam też z Chicco i są znacznie lepsze od tych z Aventu. Są w bardzo fajnym etui. Były drogie (ponad 30 zł). Zaczęłam nimi karmić już w szpitalu (poleciła mi położna) i zadzwoniłam do męża, żeby mi je kupił. On właśnie był w sklepie firmowym Chicco (kupował fotelik sam.) i kupił mi akurat te. Zaczęłam ich używać bo miałam strasznie poranione brodawki i wręcz płakałam przy karmieniu. Też miałam wyrzuty sumienia, że nie umiem bez nich karmić i zastanawiałam się czy właśnie nie mam przez nie mniej pokarmu. Bardzo mnie pocieszyłyście i podbudowałyście swoimi wypowiedziami! Dzięki! Też uważam, że najważniejsze że pije moje mleczko - nie muszę dokarmiać jej sztucznie, przybiera dobrze na wadze i potrafi pić z butelki jak jej odciągnę.

reklama
A ja jak karmię piersią, to do drugiej sobie przykładam pieluchę tetrową. Szkoda mi "marnować" tych wkładek, a poza tym tak mi jest wygodniej (nie noszę staników, więc wkładki nie mam wco wsadzić :) )

J&J zdecydowanie! Dla mnie najlepsze. Ja sypiam na brzuchu i jak mam długą przerwę w nocy to nawet prześcieradło bywało mokre a z wkladkami nie! W dzień nie noszę stanika i tak jak Avocado przykładam czasem pieluchę. Ale myśle o kupieniu tych Aventu. Wydatek jednorazowy a podobno mniej widać jak jest cienka bluzeczka a J&J niestety czasem widać.

Używałam belli - są w porządku. Potem kupiłam J&J - też ok i potem się zdenerwowałam bo dużo ich zużywałam i kupiłam wkładki wielokrotnego użytku AVENT, owszem są dobre bo ładnie chłoną i można je prać ale dla mnie ogromnym ich minusem jest to że bardzo ich znać pod bluską, poprostu są za sztywne i za wielkie - nie polecam jak ktoś chodzi w bardziej obcisłych bluzkach, po domu owszem

Kazdemu odpowiada cos innego dla mnie Penaten i J&J byly najlepsze bo chlonne i z przylepcem, gerber do bani, bella tak samo rossman dobry stosunek ceny do jakosci.

Hej,a wg mnie na pierwsze dni to super były jednorazówki aventu (tylko cena,ale tylko one ledwo ale jakoś dawały radę).A potem belli były bardzo dobre.Gerber do kitu.Reszty nie sprawdzałam.:cool2:

według mnie najlepsze J&J, kształt to duży plus, bardzo chłonne.
Bella to badziew - fuj - po pierwszym kontakcie z mleczkiem miałam uczucie mokrych piersi , no i po chwili się rozwarstwiły.
Canpol nienajgorszy, ale J&J lepszy bo profilowane.

Szukam teraz supercienkich , takich na wyjątkowe okazje pod cieniutkie bluzeczki - co polecacie?

reklama
Thea- nie ma takich :-( cienkie są gerbera ale nie są profilowane i widać "rogi" jak się zaginają na krągłościach..a pod bluzką nawet niekoniecznie cienką moim zdaniem widać każde :(

Do góry