reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
Wszystkie dzieciaczki mają wspaniałe osiągnięcia. Ale fajnie nam się zmieniają pociechy, a każdy nowy wyczyn jest super i przynosi tyle radości :-)
Ania ostatnio dostrzegła, że ma swoje uszy i sobie za nie szarpie czasami :-) W pozycji raczkującej podnosi wysoko tyłek i przebiera nogami (tak jakby chciała chodzić) ale ręce stoją w miejscu więc się nie porusza. I to ją denerwuje. Najlepiej jak jest na czworakach i po coś chce sięgnąć wyżej i leci wtedy szybko na plecy i zonk :-) Jeszcze jak ją trzymam za rączki jak siedzi to podnosi się do stania i przebiera nogami.

TO jest niemożliwe, nie było mnie dwa dni a wasze maluchy już tyle się nauczyly :-)
Lilith tobie już chyba kamień spadł z serca :-) wkońcu się doczekalaś

A my mamy mały przestój, Amelka od dwóch tygodni leniu****e i nic nowego nie robi. NO ... coraz głośniej buczy ;-)

Moja też miała taki przestój, dopiero kilka dni temu coś sie ruszyło. Zaczęła sie obracać jak szalona, prychać buzią i bardzo dużo gadać.,

Prze obracanie sie na brzuszke polubila w tej pozycji lezec dluzej niz 5min,nawet sie zabawi,a przedtem nie bylo mowy,nawet wlozeczku zaczyna sie przewracac,zasypia i zaraz robi hop,a jak raczka sie powinie to placze bo utknela:-)

Weronka też ma lekki przestój... ostatnio zauważyła, że mama ma włosy ;-) i tak delikatnie paluszkami dotyka i się śmieje, szarpać na razie nie szarpie ;-)

dziewczyny ale mam dola:( Judi znow sie od 2 dni nie smieje :( tylko tamtego dnia miala takie napady i znow cisza:(:( oj ale mi przykro:( a jak piszecie myslalam ze sie juz doczekalam:(

Za to juz sama pieknie podciaga sie do siadania...wycwiczyla na mamusi i teraz taks ie podciaga i wszystko chce wziasc do raczek i zrzuca z toaletki:)naprawde pieknei sama ustoi...ale ja bym chciala by sie smiala jak wasze dzieciatka a tu nic:(

reklama
Lilith rozumiem cie,bo nie ma jak piekny usmiech bobasa,ja uwliebiam ja kiedykoliwej do niej cos nie pwoiem usmiechne,sie a ona sieje sie cal uzia i nawet oczka ma rozwoeselone,ale moze taki urok Judytki,powazne dziecko masz,koncentruje sie nad bardziej skomplikowanymi rzeczami i pewnie nie ma czas na smiechy:-) ciepliwosci,zobaczysz ze jeszcze bedzie sie chichac:-)

Do góry